IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 4月 26, 2024 12:12 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 56 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 1:21 am 
離線
全職睇場
頭像

一直想買一部雙卡雙待手機! 但山寨野又怕爆炸!

見近期香港腦場同台灣果邊有一款山寨版雙卡雙待 Galaxy Note 大熱賣, 就去買部玩下!

1. 有 5.3 寸, 同 5 寸! 我買呢部是 5 寸

2. 一攞上手, 部機造功好好, 一 d 都唔似山寨! 以為佢用左原裝 G Note 個殼!

3. 行 1GB CPU 同 ICS 4.0.3 ! 個雙卡雙待功能同 ICS integrate 得好好!

4. 有內置 TV 功能

5. 可以 root 機, 同可以刷 rom

6. 玩左 2 日, 未有 reboot 過同 force close. 粒電話有 2500mAh :-o

7. 山寨野都有專用 screen protector, 皮套, 同 case, 可想而知幾熱賣!

8. 個 mon 行 480 x 800 但有 240dpi. 比 SKY T100K 更高! 好光, 好清, 但偏白!

9. 好多個 touch screen 角位都有問題! 成日都會某個角位無反應, 要試真先好買!

10. 個 Camera 有 5MP, 影相都 OK 架! 樓下有試相睇

11. 行 3G (card 1) + 2G (card 2), 可以打 Video Call. 上網都好快架

$880 人仔!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 1:23 am 
離線
全職睇場
頭像

試相!

就是呢個四川妹賣俾我! 真人好 OK!

但有一樣野好唔明, 點解佢地人仔細細, 可以咁大 ............. 食乜奶粉大架 :?: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 1:36 am 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:
試相!

但有一樣野好唔明, 點解佢地人仔細細, 可以咁大 ............. 食乜奶粉大架 :?: :twisted:

老闆又係同你一樣, 想買呢部

呢條女點解無笑容, 你兇佢呀

同埋唔覺得邊個位有大嘅感覺 !!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 1:45 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
Kenny Li 寫:
試相!

我試緊機, 佢摸住個心口話好癢好癢好癢 ......... 我笑到收唔到聲, 佢就兇我!

要親身感受先明白乜野叫廟細燈籠大架 :twisted: :twisted:

幾百蚊, 玩得過!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 1:55 am 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:
政 寫:
Kenny Li 寫:
試相!

我試緊機, 佢摸住個心口話好癢好癢好癢 ......... 我笑到收唔到聲, 佢就兇我!

要親身感受先明白乜野叫廟細燈籠大架 :twisted: :twisted:

幾百蚊, 玩得過!

廟細燈籠大<---指部NOTE 呀 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 1:57 am 
離線
版主
頭像

呢部野HK 賣幾多錢, 個3G有無21MB !?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 2:00 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:

香港賣 HK$1200 - 1300 咁上下! 落鴨記好似平少少, HK$1000 - 1100 左右!

但因為好多間山寨廠都有出, 個樣一樣, 所以好難比較!

有 3G 已經好難得, 我唔理佢有無 21MB :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 2:08 am 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:
政 寫:

香港賣 HK$1200 - 1300 咁上下! 落鴨記好似平少少, HK$1000 - 1100 左右!

但因為好多間山寨廠都有出, 個樣一樣, 所以好難比較!

有 3G 已經好難得, 我唔理佢有無 21MB :lol:

我姑姐想買我亞媽部T100K , 我邊會上去幫佢買

如果呢部OK, 叫佢買呢部好過

睇到FLASH 同PPS 嗎

內置幾多激

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 2:52 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
我姑姐想買我亞媽部T100K , 我邊會上去幫佢買

如果呢部OK, 叫佢買呢部好過

睇到FLASH 同PPS 嗎

內置幾多激

1. 睇到 flash. 我只試過睇 PPTV.
2. 內置 4GB

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 2:57 am 
離線
版主
頭像

影個牌子俾我 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 3:09 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
影個牌子俾我 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 3:14 am 
離線
版主
頭像

好一個N8000

即係N2 10.1 啦 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 1:30 pm 
離線
新手入場

同 N9000 有咩分別???

附加檔案:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 3:04 pm 
離線
資深玩家
頭像

阿公, 我上星期我差D都買左, 桑達全場都賣緊, 除去翻版的一點, 其實880蚊, 以呢個SPEC係超抵架, 粗粗地玩下都OK, 不過諗諗下, 買左玩2日就係得個擺字, 而且又會比人笑用老翻, 而且自己已經有NOTE, 買部翻版來做咩? 所以冇買到........
最頂引係有專用套, 及專用翻版FLIP COVER, 好認真, 用左套及FLIP COVER真係冇人知係老翻.......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 10, 2012 4:58 pm 
離線
全職睇場
頭像

spandau 寫:
阿公, 我上星期我差D都買左, 桑達全場都賣緊, 除去翻版的一點, 其實880蚊, 以呢個SPEC係超抵架, 粗粗地玩下都OK, 不過諗諗下, 買左玩2日就係得個擺字, 而且又會比人笑用老翻, 而且自己已經有NOTE, 買部翻版來做咩? 所以冇買到........
最頂引係有專用套, 及專用翻版FLIP COVER, 好認真, 用左套及FLIP COVER真係冇人知係老翻.......

玩 2 日? 我買咁多電話, 好多起雙飛, 可以玩 2 個鐘已經好了不起! 全部得個擺字 :lol:

呢部野真係造得好好, 如果大陸廠可以俾多少少心機, 搞好個 QC, 用好少少既材料, 一定有作為! 但好可惜, 大陸人永遠只睇眼前!

PS: 比人笑用老翻? 邊個敢笑? 我 3 部 Galaxy Note 再加 3 部 SKY T100K, 全部 5 寸或以上, 加埋打落去佢個死人頭 :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 56 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :