IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 5月 02, 2024 5:08 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Samsung Galaxy Tab 2 7.0
文章發表於 : 週二 7月 31, 2012 11:45 pm 
離線
資深玩家

早排入了部韓版I9000後,一直想玩下D TAB,iPad 太大太重,加上自閉,無麥野玩。加上三星部TAB又減了價2789,又3G又WIF.....想點呀。

哩排忙到死,重慶好間中去,不過無麥野好玩,成個場靜晒,可能,問路聲在沿頭入Q晒D貨。

深通、長城....都好耐無去過!嘆。

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

家下D包裝好簡單,有D地區沒有耳筒跟,HK反而有,不過是cheap野。

一句,抵玩。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 31, 2012 11:54 pm 
離線
版主
頭像

呢個價OK啦, 我已經慣O左大芒......已經返唔到轉頭了

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 01, 2012 12:05 am 
離線
資深玩家

政 寫:
呢個價OK啦, 我已經慣O左大芒......已經返唔到轉頭了

MON好搓手!機!吾大吾要。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 01, 2012 12:51 am 
離線
全職睇場
頭像

我想問下, 其實 7 寸好定 7.7 寸果款好?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 01, 2012 1:32 am 
離線
資深玩家

Kenny Li 寫:
我想問下, 其實 7 寸好定 7.7 寸果款好?

要平就7寸,有錢有樣又無囡就7.7寸。
2789(7寸)﹣﹣﹣﹣4098(7.7寸)

好睇你點用,如果有NOTE買(7寸)上下網當輔助機用一流!
如果只是得iPhone就買(7.7寸)啦,iPhone真係一部電話來的。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 01, 2012 8:29 am 
離線
高級玩家

Tap 2不及tap
7.0+真係抵mon 冇7.7咁好其他都不錯,差成叉野
但case 唔多同而家好多地方冇賣!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 01, 2012 9:44 am 
離線
版主

上大人 8 月牛一,我都諗緊買 7" pad 比佢,初初對 Nexus 7 鬼咁大期望,點知係閹機一部,現在就諗緊 Tab2 7.0 vs MediaPad,我諗靚就係 Tab2 架啦,但 MediaPad 有 1280x800 IPS mon, 5MP + 1.2MP cam., 1.2 雙核 (但 Tab2 既 GPU 強D),8G 版見 Price.com 報 $1800, 好似抵食 D 喎!

最大擔心,MediaPad 係 Honeycomb 上 icecream, 同原生 4.0 的 Tab2 分別大嗎?華為 D software 得唔得啊?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 01, 2012 1:52 pm 
離線
資深玩家

Andy Kong 寫:
上大人 8 月牛一,我都諗緊買 7" pad 比佢,初初對 Nexus 7 鬼咁大期望,點知係閹機一部,現在就諗緊 Tab2 7.0 vs MediaPad,我諗靚就係 Tab2 架啦,但 MediaPad 有 1280x800 IPS mon, 5MP + 1.2MP cam., 1.2 雙核 (但 Tab2 既 GPU 強D),8G 版見 Price.com 報 $1800, 好似抵食 D 喎!

最大擔心,MediaPad 係 Honeycomb 上 icecream, 同原生 4.0 的 Tab2 分別大嗎?華為 D software 得唔得啊?

哩年多玩過不少國內機, 以同一樣功能和規格明顯比外國牌子平, 但好多用幾個月之後開始有問題, 加上轉手難, 要想清楚.
不過, 如果是幫外國電訊商造的好好多.
巴打可以慢慢想下:-0

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 01, 2012 7:05 pm 
離線
新手入場

[quote="nokia2110"][quote="Andy Kong"]上大人 8 月牛一,我都諗緊買 7" pad 比佢,初初對 Nexus 7 鬼咁大期望,點知係閹機一部,現在就諗緊 Tab2 7.0 vs MediaPad,我諗靚就係 Tab2 架啦,但 MediaPad 有 1280x800 IPS mon, 5MP + 1.2MP cam., 1.2 雙核 (但 Tab2 既 GPU 強D),8G 版見 Price.com 報 $1800, 好似抵食 D 喎!

最大擔心,MediaPad 係 Honeycomb 上 icecream, 同原生 4.0 的 Tab2 分別大嗎?華為 D software 得唔得啊?[/quote]

哩年多玩過不少國內機, 以同一樣功能和規格明顯比外國牌子平, 但好多用幾個月之後開始有問題, 加上轉手難, 要想清楚.
巴打可以慢慢想下:-0[/quote]
C hing

3g 上網有無斷線?買機有無野送

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 01, 2012 11:19 pm 
離線
資深玩家

kellyint 2002 寫:
nokia2110 寫:

C hing

3g 上網有無斷線?買機有無野送

3g 上網有無斷線﹣﹣應該無問題,上facebook 一定要用APPs 用網頁版好慢,可能有bug.

買機有無野送--8G sd MON貼水壺。。。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 8月 04, 2012 1:41 am 
離線
版主

nokia2110 寫:

我都係用過華為部 X5 覺得又唔差先會試 MediaPad, 雖然是國內品牌,但用落確是比鴨計成行成市既 $1000 樓下山寨機好唔同,我覺得用國內機來形容會比山寨機較貼切。 MediaPad 都有在海外出貨,但強國版 vs 港版 vs 海外版係咪一樣質數真係唔敢講了,大陸有乜唔敢啊!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 8月 09, 2012 10:41 pm 
離線
資深玩家

嘩,收到OTA叫的更新,更新中!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 8月 09, 2012 11:15 pm 
離線
資深玩家

嘩,果然有料到,升上4.04 ,快佐順佐,介面靚佐。

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 8月 10, 2012 9:51 am 
離線
版主

有 OTA 了,正! 8)
用電如何?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 8月 10, 2012 12:16 pm 
離線
資深玩家

本身已幾耐用,升了更耐用,真係估吾到,有得升級,種更X快。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :