IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 4月 19, 2024 6:15 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 11月 01, 2012 4:16 pm 
離線
高級玩家
頭像

睇過無4g 同得16gb internal memory 既NEXUS 4 之後好失望
於時決搵 Optimus G 滿足我要4G 同大Internal Storage 既慾望!
LTE 1800 Band 3, 32 gb 既Internal Storage, 1300 MP 相機, Qualcomm S4 APQ8064 四核,
除左無得換電比較麻煩之外, 部機的確幾完美!

外觀四四方方, 唔好似NEXUS 咁咁圓, 而家我有理有相信,
兩部NEXUS 都係Google 做Design!
速度比起F160K 更加快, 當時試F160K 已經覺得S4 雙核加2GB RAM 好正
呢部比起上黎更加爽, 完全無LAG 既情況出現
預設左多國語言輸入法同埋顯示介面, 有埋繁簡體中文
唔洗改機改ROM 就用到

試過SmarTone 4G LTE 同CSL 4G LTE, 好快好順, 好似用緊WIFI 咁
LG 個ROM 的確唔錯, 部機TUNE 得好好, 希望日後可以UNLOCK 到BOOTLOADER, Flash 到AOSP 既ROM
去圖:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 11月 01, 2012 4:48 pm 
離線
新手入場

好正! 唔知飛揚幾時先有得賣 :roll:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 02, 2012 12:04 am 
離線
版主
頭像

好快架LA

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 02, 2012 1:38 am 
離線
版主

呢部機駛唔駛二千蚊?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 02, 2012 10:59 am 
離線
新手入場

我未用過LG機, 佢的品質係咪好唔掂?!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 02, 2012 11:20 am 
離線
版主
頭像

唔壞無得頂

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 02, 2012 1:08 pm 
離線
新手入場

LOL,壞左無得整

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 02, 2012 3:21 pm 
離線
資深玩家
頭像

这台机OK噶..造工很细致...F160已经很好了,这型号应该有进步..

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 23, 2013 2:07 am 
離線
新手入場

我想問各位師兄最近有無人用過?此機用得過嗎?想上去買部白色機玩下!前幾星期左右問過黑色大概1950人仔!明天想上去碰碰運氣!定係買LG F240好D呢?各位師兄有無suggestion 比小弟?感謝!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 23, 2013 2:48 am 
離線
全職睇場
頭像

chung2606 寫:
我想問各位師兄最近有無人用過?此機用得過嗎?想上去買部白色機玩下!前幾星期左右問過黑色大概1950人仔!明天想上去碰碰運氣!定係買LG F240好D呢?各位師兄有無suggestion 比小弟?感謝!

早幾日見全新一套1850。全新單機 1700。小花 1500-1600 左!

但見黑色多!

而家 F240 太貴!我會平平地買 F180 !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 23, 2013 3:05 am 
離線
版主

我用過黑F180K同白E975, 我可以話俾你聽, 係我近期用咁多機最滿意既機!!! 亦係令我對LG改觀既機!!! 攪到我愛人都鍾意左LG, 我買左部F240S俾佢!!!

當然買韓水係最抵玩, 不過要帶眼識機, 小心祖裝機!!! 可能前S後係K竟然機肉係L!!!

F180 SIZE一流, 幼邊, 4.7吋IPS螢幕, 機身發熱控制得比Z好(同Z一樣前後都係玻璃, 唔會無故發熱), 不過你要諗清楚呢部係4G+4核, 粒電冇得換, 影相對焦快

肥花2手機都只係HK$2500, 仲係全套有水貨鋪保

本人服役的手機係LG OPTIMUS LTE3 F260S <<< 雙核機, 可以用15-16個鐘!!!
如果我想換機, 我諗我會換LG OPTIMUS GK F220K

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 23, 2013 11:34 am 
離線
新手入場

非常感謝 kenny 兄及剪刺兄! 請問剪刺兄肥花在那呢? 你幫襯果佢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 23, 2013 12:35 pm 
離線
新手入場
頭像

非常感謝 kenny 兄及剪刺兄! 請問剪刺兄肥花在那呢? 你幫襯果佢?

:lol:

C兄.
DCFEVER.COM

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 26, 2013 11:36 am 
離線
新手入場

感謝上面兩位師兄!由其kenny 我去左沙莎到買左白色機1850人仔!部機真係好順!都幾正!但係自己衰多手要繁中,比左10蚊人地整同up左4.1.2!返黎先發現原來123台用4.1.2用不到4g! 再上網search 下原来是甚麽頻率問題!艾真麻煩!部機用不到4g廢左一半武功!有無師兄可以幫下手指點下??

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 26, 2013 4:37 pm 
離線
全職睇場
頭像

感謝上面兩位師兄!由其kenny 我去左沙莎到買左白色機1850人仔!部機真係好順!都幾正!但係自己衰多手要繁中,比左10蚊人地整同up左4.1.2!返黎先發現原來123台用4.1.2用不到4g! 再上網search 下原来是甚麽頻率問題!艾真麻煩!部機用不到4g廢左一半武功!有無師兄可以幫下手指點下??

你可以自已 flash 返去 4.0.4 架?

http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=viewt ... a=page%3D1

自已睇睇 ;)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :