IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 4月 23, 2024 5:15 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 278 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1213141516171819  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 5月 25, 2013 1:45 am 
離線
全職睇場
頭像

今日再幫屋企人買多一部 F200S !!

因為成個場都無貨! 有貨都似狗咬過! 最後去 "莎莎" 果到買所謂全新機!

1350 全新機, 今次連電池蓋都有番 NFC. 帶全新原電!

我好細心 check 過, 眼睇就全新! 但我估是 "官方翻新機"! 即是 LG 自己做既翻新貨!

好奇怪, 行唔到 software upgrade! OTA 又唔得, 插電腦又唔得!

個 serial number 同 nokia2110 兄一樣, 全 "0000000" !!

最後自已 flash rom. 個 flasher 竟然出 F200L 而唔是 F200S ! 但個 software version 就出 F200S 10C 版! 無理由 L 版可以行到 S 版 ROM 架 ?????

唔理, 照 flash! 因為 莎莎講明 3 日包換, 包退! 如果是 F200L 刷完, 一定死機! 我唔拆佢招牌?

最後又成功 upgrade! 識行識走! 返到香港即行到 4G LTE !!

難怪之前有人出過一張相, 話 LG 既 L 版, 同 S 版, 只是一個電阻連左邊就 L 版, 連右邊就 S 版! 即是一部機可以改少少野就行到 L 版或 S 版!

滿意! 收貨 !!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 25, 2013 10:34 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:

因為成個場都無貨! 有貨都似狗咬過! 最後去 "莎莎" 果到買所謂全新機!

1350 全新機, 今次連電池蓋都有番 NFC. 帶全新原電!

我好細心 check 過, 眼睇就全新! 但我估是 "官方翻新機"! 即是 LG 自己做既翻新貨!

好奇怪, 行唔到 software upgrade! OTA 又唔得, 插電腦又唔得!

個 serial number 同 nokia2110 兄一樣, 全 "0000000" !!

最後自已 flash rom. 個 flasher 竟然出 F200L 而唔是 F200S ! 但個 software version 就出 F200S 10C 版! 無理由 L 版可以行到 S 版 ROM 架 ?????

唔理, 照 flash! 因為 莎莎講明 3 日包換, 包退! 如果是 F200L 刷完, 一定死機! 我唔拆佢招牌?

最後又成功 upgrade! 識行識走! 返到香港即行到 4G LTE !!

難怪之前有人出過一張相, 話 LG 既 L 版, 同 S 版, 只是一個電阻連左邊就 L 版, 連右邊就 S 版! 即是一部機可以改少少野就行到 L 版或 S 版!

滿意! 收貨 !!

我都買左架2 手200S返黎,行緊4.0.4
OTA 又話係最新,駁PC suite有得更新,不過個新version 係 F200L20d....
之後我唔怕死試下flash,點知又唔得....佢搞左一輪reboot 埋都仲係4.0.4
而家請教一下,你係點flash ~?
我睇過gfan 有一段教flash ,試過幾次都係唔得....
麻煩指點一下~thanks~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 25, 2013 11:39 am 
離線
資深玩家

tamama120 寫:
Kenny Li 寫:

滿意! 收貨 !!

OTA 又話係最新,駁PC suite有得更新,不過個新version 係 F200L20d....
之後我唔怕死試下flash,點知又唔得....佢搞左一輪reboot 埋都仲係4.0.4
我睇過gfan 有一段教flash ,試過幾次都係唔得....

可能莎莎D貨是LG番新,但吾買得的機。
用“PC suite”會卡在30﹪裡,要自己FLASH。
部機買番來無麥點搞,部機係好,但到係走先!NOTE8 你幾時有貨,今日下晝出旺角睇睇。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 25, 2013 2:01 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:

滿意! 收貨 !!

一粒電阻就阻住部 L 版用唔到4G ?!

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 25, 2013 3:02 pm 
離線
版主
頭像

咁鬼?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 25, 2013 5:04 pm 
離線
全職睇場
頭像

tamama120 寫:

咁你要好小心! 因為 "F200L20d" 是 L 版!

上面太多鬼機, 你見到 S 版, 可能只是個殼! 最簡單, 你而家用唔用到 4G LTE? 用到就是 S or K 版! 用唔到就是 L 版!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 25, 2013 5:48 pm 
離線
版主
頭像

所以早買就穩陣d

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 25, 2013 6:21 pm 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
所以早買就穩陣d

早買貴呀! 而家充新先 1150! 叫全新先 1350 !!

好似莎莎咁, 知 IMA 會唱衰佢, 佢點都唔敢賣 L 版充 S 版俾我地 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 26, 2013 12:40 am 
離線
版主
頭像

有無齋底有nfc 賣

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 26, 2013 1:02 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
有無齋底有nfc 賣

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a23 ... 8062321996

可以上門賣: 深圳市华强北赛博数码广场4楼4B26

另外:

有底無 NFC: http://item.taobao.com/item.htm?spm=a23 ... 7675169711

原裝套就有 NFC: http://item.taobao.com/item.htm?spm=a23 ... 7160322950

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 26, 2013 1:06 am 
離線
版主
頭像

咁那貴架

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 26, 2013 1:11 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
咁那貴架

等下啦! 我好耐之前想買 F100 果個套都好貴架, 但 2 個星期之前賣 40 人仔就買左一個!

好 fit 好正! 不過得小喇叭的淺藍色 :evil: :evil:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 26, 2013 9:37 am 
離線
新手入場
頭像

260...... :|

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 27, 2013 12:49 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:

滿意! 收貨 !!

我都好想知係咪改粒電阻就........ ;)

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 27, 2013 1:03 am 
離線
全職睇場
頭像

simon 寫:
我都好想知係咪改粒電阻就........ ;)

但 bootloader 改唔到, 我唔知會唔會有影響!

我見近期咁多 L 版可以當 S 版賣, 又行到 4G LTE, 睇怕改一改就 .......... 成事 :twisted: :twisted:

因為 F200 行粒 8960, 基本上所有 network 都 support!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 278 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1213141516171819  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :