IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 6:40 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : SONY XPERIA V
文章發表於 : 週六 12月 15, 2012 1:32 am 
離線
版主
頭像

我一早已經放O左XPERIA S , 去等呢部SONY LTE 手機......
下午 , 12:00 已經收到......好開心啦, 即刻去叉電先

晚上7:00 , 當然已經係100%FULL 啦. 放哂SIM 試機, SONY 有樣好好嘅地方, 佢會BACKUP 我之前部機D APPS WALLPAPER
, 我一LOGIN GMAIL 就自動下載我D WHATSAPP LINE ......10個APPS

影3張相, 上O左一次IMA :lol: 17分鐘發覺得93%電 :-o

試埋響聲, 覺得好細......心諗死啦, 實MISSING CALL

玩多一陣, 去到88% ......

半小時後, 熄機係78%......

我最後作出結案陳詞, 如果唔MIND 無電及響聲細又無粗口, 可以一買......

睇O左好多XPERIA V REPORT , 無人提呢兩個問題......可能得我無OFFER 啦 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: SONY XPERIA V
文章發表於 : 週六 12月 15, 2012 1:39 am 
離線
版主
頭像

政 寫:
我一早已經放O左XPERIA S , 去等呢部SONY LTE 手機......
下午 , 12:00 已經收到......好開心啦, 即刻去叉電先

晚上7:00 , 當然已經係100%FULL 啦. 放哂SIM 試機, SONY 有樣好好嘅地方, 佢會BACKUP 我之前部機D APPS WALLPAPER
, 我一LOGIN GMAIL 就自動下載我D WHATSAPP LINE ......10個APPS

影3張相, 上O左一次IMA :lol: 17分鐘發覺得93%電 :-o

試埋響聲, 覺得好細......心諗死啦, 實MISSING CALL

我最後作出結案陳詞, 如果唔MIND 無電及響聲細又無粗口, 可以一買......

睇O左好多XPERIA V REPORT , 無人提呢兩個問題......可能得我無OFFER 啦 :lol:

政政,算啦!等Yuga.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 15, 2012 1:52 am 
離線
版主
頭像

makgary 寫:
政 寫:

政政,算啦!等Yuga.....

要啦, 粒電咁勁

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 15, 2012 2:08 am 
離線
全職睇場
頭像

玩左成半粒鐘重有 78% 都算唔錯啦 ........... 我用 E160K 行 4G 都睇住個咪錶係咁跳 99% .... 98% .... 91% .... 82% .....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 15, 2012 11:49 am 
離線
資深玩家
頭像

跟本部部4G都一樣係食電怪, 係個技術未成熟, 未可控制用電量, 同以前3G剛開始時候一樣,
所以雖然我2張SIM都有4G, 但都係用HSPA+的機, 要等佢技術成熟先用.....
之前的LG P936, 正常普通使用, 半日冇電, 死未?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 15, 2012 12:05 pm 
離線
版主

但係我覺得純待機, 4G係比3G慳電

一用上網, 仲要係一D接收不穩既地方, 例如行駛中既地鐵, 電就會去得好快

其實用HSPA+已經好OK

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 15, 2012 12:19 pm 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
但係我覺得純待機, 4G係比3G慳電

一用上網, 仲要係一D接收不穩既地方, 例如行駛中既地鐵, 電就會去得好快

其實用HSPA+已經好OK

待機時, 4G 同 3G 差唔多! 但只要一連上網, 用 4G 時個電池錶就跳得好快!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 15, 2012 1:52 pm 
離線
版主
頭像

所以, 唔買住…

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 17, 2012 12:08 am 
離線
新手入場

我想出 ga, 但係舊電咁短命, 又細聲, 好趕客姐!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 17, 2012 12:19 am 
離線
版主
頭像

但又唔係WOR ! 超多人買, 因為佢地無得試電! 佢地試影相齋睇MON !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 17, 2012 12:54 am 
離線
新手入場

但係細聲會 miss call, 都唔好

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 17, 2012 12:58 am 
離線
版主
頭像

Harry 寫:
但係細聲會 miss call, 都唔好

可能我要求高

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上