IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週六 4月 27, 2024 1:55 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 222 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1112131415
發表人 內容
文章發表於 : 週二 10月 29, 2013 12:54 am 
離線
新手入場
頭像

今日相熟鋪留左充新F320K 黑色俾我,開心價2400 RMB.....
少花白色一樣價錢

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 29, 2013 2:22 am 
離線
全職睇場
頭像

guilty 寫:
今日相熟鋪留左充新F320K 黑色俾我,開心價2400 RMB.....
少花白色一樣價錢

2400 抵玩!

不過我等 1500 先入 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 10月 31, 2013 10:25 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
guilty 寫:
少花白色一樣價錢

2400 抵玩!

啊公,充新f240低於1500,仲唔入?
個人都系覺得f220抵玩D!起碼系全貼合,唔會入灰!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 10月 31, 2013 11:21 pm 
離線
全職睇場
頭像

hkzone 寫:
Kenny Li 寫:
guilty 寫:
少花白色一樣價錢

2400 抵玩!

1600 同 1550 時已經入左 2 部 F240 :-D

而家 F240 好多翩新機, 要好小心!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 03, 2013 12:47 am 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
hkzone 寫:
Kenny Li 寫:
guilty 寫:
少花白色一樣價錢

2400 抵玩!

1600 同 1550 時已經入左 2 部 F240 :-D

而家 F240 好多翩新機, 要好小心!

想問Kenny大大有無遇到咁既情況....
話說最近入左部F320K版....我試用Smartone 同 1010 既 4G咭都搵唔到4G網絡,
即使手動揀都係唔得,只係有3G既Signal...(上網係無問題的)....
係唔係一早部F320有機會係韓國已經俾人Block左個4G Function!?
thanks!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 03, 2013 1:13 am 
離線
全職睇場
頭像

guilty 寫:
話說最近入左部F320K版....我試用Smartone 同 1010 既 4G咭都搵唔到4G網絡,
即使手動揀都係唔得,只係有3G既Signal...(上網係無問題的)....
係唔係一早部F320有機會係韓國已經俾人Block左個4G Function!?
thanks!

首先, 你用緊邊個 ROM? 原裝韓版? 因為我見好多刷左港版就會出呢個問題!

如果你用緊韓版 ROM, 就用 5457#*240# 入去 check 下 LTE Channel 同 Band Selection.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 03, 2013 1:25 am 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
guilty 寫:
thanks!

首先, 你用緊邊個 ROM? 原裝韓版? 因為我見好多刷左港版就會出呢個問題!

如果你用緊韓版 ROM, 就用 5457#*240# 入去 check 下 LTE Channel 同 Band Selection.

原裝韓版!無轉港rom!
因為我問過朋友佢話一block左4G Function就好麻煩...要downgrade...
就係唔知真定假...佢話會隨時死機...叫我唔好亂黎....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 03, 2013 1:39 am 
離線
全職睇場
頭像

guilty 寫:
因為我問過朋友佢話一block左4G Function就好麻煩...要downgrade...
就係唔知真定假...佢話會隨時死機...叫我唔好亂黎....

我未聽過有得 block 4G! 只聽過卡刷過港版 ROM 之後用唔到 4G !!

你用 5457#*240# 入去 check 下 LTE Channel 同 Band Selection 先!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 03, 2013 11:17 am 
離線
新手入場

guilty 寫:
Kenny Li 寫:
guilty 寫:
thanks!

有冇攞去個台門市, 借佢地張卡一試, 如果冇問題就....換卡
但機問題就"邊到"買就攞返去"邊到"換過部, 問題應該可以解決.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 03, 2013 11:25 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
guilty 寫:

我未聽過有得 block 4G! 只聽過卡刷過港版 ROM 之後用唔到 4G !!

你用 5457#*240# 入去 check 下 LTE Channel 同 Band Selection 先!

刷港版升級後會還原做韓版之後用唔到 4G?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 03, 2013 8:59 pm 
離線
新手入場
頭像

韓機用韓版好D :!:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 04, 2013 1:39 pm 
離線
新手入場

F320 深圳有全新套装3,200-人仔、好貴 :-o

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 222 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1112131415

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 32 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :