IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 4:35 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 28 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週二 5月 14, 2013 2:24 am 
離線
高級玩家
頭像

又係LG 時間, 呢排真係開左好多LG 機
今次返既係LG Optimus G K F220K
其實呢部係日本Docomo 版既更新版
CPU 由APQ8064 換左做Snapdragon 600
支援香港LTE 1800!
其他同日版相同, 分別唔大!

相比G Pro, 呢隻可以講話係G 既進化版!
部機Size 同G 差唔多, 只係大左少少, 如果認為G Pro 太大既User, 呢部係最好既選擇!!
G Pro 唔係用G/GK既Zero Gap IPS, 所以係陽光下會乜都睇唔到, 而GK 正正保留返Optimus G 既Zero Gap IPS Display! Screen 顯示自然比G Pro 清, 而且PPI 亦比G Pro 更密, 所以效果比G Pro 更加好!!
另外一個就係Dust 既問題, 因為佢係Zero Gap IPS, 所以就解決左F160, F240 等等機種畫面有Dust 既問題, 唔洗擔心畫面中間有Dust!

部機比起G, 多左插卡, 電又大左, 都係一樣唔錯既進步!! 造工比G Pro 紮實好多, 部機好重手, 而且無咁膠!
另外, 白機依然係保留左G 既特色, 就係Panda Tone! 前黑後白, 其實睇落都唔係差!

其他野其實同G Pro 好似, 功能都同G Pro 一樣, 但係就變左3100Mah 既電, 唔換得既, 不過以呢個容量應該挨到一日!
我個人用緊G Pro, 其實都幾滿意, 但係相對之下有部GK, 屏幕好快就被比下去, 始終Zero Gap IPS 既質素係比起普通IPS 好好多!

總括黎講, 呢部暫時係LG 咁多部以來, 做得最好既一部機, 雖然用到有D 悶, 但係部機真係好快好順, 而且有個ZG IPS, 咁既Spec 真係好完美!!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 14, 2013 4:56 am 
離線
版主

個背部冇G咁有質感!!! 有點圓潤, 冇晒線條!!!
售價比A870抵!!! 不過A870型好多!!!

現在最抵買韓機應該係A860

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 14, 2013 8:43 am 
離線
版主
頭像

我等平D 買部先 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 14, 2013 4:50 pm 
離線
高級玩家

yingwai 寫:
CPU 由APQ8064 換左做Snapdragon 600

部機Size 同G 差唔多, 只係大左少少, 如果認為G Pro 太大既User, 呢部係最好既選擇!!
G Pro 唔係用G/GK既Zero Gap IPS, 所以係陽光下會乜都睇唔到, 而GK 正正保留返Optimus G 既Zero Gap IPS Display! Screen 顯示自然比G Pro 清, 而且PPI 亦比G Pro 更密, 所以效果比G Pro 更加好!!
另外一個就係Dust 既問題, 因為佢係Zero Gap IPS, 所以就解決左F160, F240 等等機種畫面有Dust 既問題, 唔洗擔心畫面中間有Dust!

部機比起G, 多左插卡, 電又大左, 都係一樣唔錯既進步!! 造工比G Pro 紮實好多, 部機好重手, 而且無咁膠!
另外, 白機依然係保留左G 既特色, 就係Panda Tone! 前黑後白, 其實睇落都唔係差!

其他野其實同G Pro 好似, 功能都同G Pro 一樣, 但係就變左3100Mah 既電, 唔換得既, 不過以呢個容量應該挨到一日!
我個人用緊G Pro, 其實都幾滿意, 但係相對之下有部GK, 屏幕好快就被比下去, 始終Zero Gap IPS 既質素係比起普通IPS 好好多!

總括黎講, 呢部暫時係LG 咁多部以來, 做得最好既一部機, 雖然用到有D 悶, 但係部機真係好快好順, 而且有個ZG IPS, 咁既Spec 真係好完美!!

請問個button是否好似G Pro咁有彩色燈?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 14, 2013 7:16 pm 
離線
新手入場
頭像

nuvolar 寫:
yingwai 寫:

請問個button是否好似G Pro咁有彩色燈?

一樣, Mon 確實比 G Pro 靚 ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 14, 2013 8:20 pm 
離線
新手入場
頭像

有得換電池嗎?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 14, 2013 8:42 pm 
離線
版主

kinueto 寫:
有得換電池嗎?

電: 3100mAh
冇得換!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 14, 2013 9:58 pm 
離線
新手入場
頭像

收到

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 15, 2013 10:32 pm 
離線
版主
頭像

想問下LG水機有冇得毒啞影相聲?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 15, 2013 11:08 pm 
離線
版主
頭像

唔係部部, vu2 無

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 15, 2013 11:52 pm 
離線
版主
頭像

enzo 寫:

改camera 既apk file

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 16, 2013 12:23 am 
離線
全職睇場
頭像

neogeokk 寫:
enzo 寫:

http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=viewt ... id=5681780

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 9月 05, 2013 3:10 pm 
離線
版主

F240 咁多人講,但 F220 就無人提,係咪 F220 有镬氣啊?現在價錢同 F240 有分別嗎?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 9月 12, 2013 3:00 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
neogeokk 寫:
enzo 寫:

http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=viewt ... id=5681780

死喇阿公!!我用F160L跟佢做...點知唔成功!
COPY番個backup落去都係唔見左佢原本個cameraapp!
我可以點做呀?thanks!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 9月 12, 2013 4:03 pm 
離線
全職睇場
頭像

jan129 寫:
Kenny Li 寫:
neogeokk 寫:
enzo 寫:

死喇阿公!!我用F160L跟佢做...點知唔成功!
COPY番個backup落去都係唔見左佢原本個cameraapp!
我可以點做呀?thanks!

你 copy 完,改返個權限 (permission) 未?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 28 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :