IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 4月 16, 2024 9:19 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 33 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123
發表人 內容
文章發表於 : 週三 6月 05, 2013 12:22 pm 
離線
新手入場
頭像

昨晚想睇戲。
都侄到睇唔到。。。

反而綜藝節目就無咩事。
我pccw cat5 100mb.

唔通都唔夠力。。。

暫時唔set其他野。用VST. XBMC
四舊水都抵玩。

Andy Kong 寫:
黑神 寫:
黑神 寫:
想買部來玩下,但睇落好多版本,有無師兄指點下?

(1) 國內售賣的是 CNTV 版本,呢個係咪唯一版本?有正式的香港版小米盒子?

(2) 又有人國內版的 ROM 和比港版 ROM 可睇多 D 戲,係真唔係架?

我諗住淘返來玩,暫時見呢個唔算貴而信用又高:
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a23 ... 9371535264

(3) 但佢狂 sell 越獄版 (+30人仔),但因為越獄要開盒所以無得換,有事要自已小米維修,咁小米盒子係咪好似 iPhone 咁唔 JB 就好多野都唔方便?自已 JB 需要特別軟件或複雜的程序嗎? JB 後要裝乜野軟件先「有野睇」呢?

(4) 初開始時據話因 license 問題小米盒子曾經 black out 過幾個月,到後來泊左落 CNTV 先重要光明,其實呢 D Internet Media Box 係咪有 license 風際險架? CNTV 係咪可以隨時 black out 小米盒子?

(5) 我用緊 HKBN 1000G, 照計應該好順,唔會 lag 架可? 8)

等我呢個路人甲答小小我知既野先,

我都剛剛係tb拍左兩件落泥,
係呢間拍的
http://item.taobao.com/item.htm?id=23529444731
不過我只係拍去深圳.唔知送唔送香港.

唔好拍d越獄貨,要攪自己攪都好易,我都係睇呢個網自己攪,
你可以去參詳一下先~~
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.p ... ra=&page=1

亦都係根據呢個post所講,
晚黑想用呢件貨時,除左pccw之外,
其他isp都係窄窄地....

總的來講,用四舊水價錢買呢件玩具,
暫時我都覺得幾好用的~~~

8)

謝幫忙,又明白多點了。

hkepc 條長命 thread 已經去到 84 頁,我相信唔會有咁好精神跟晒佢,其實睇左頭幾版已經有點暈,唔裝 XBMC 同 VST 係咪會玩小好多野?我本身有 PC 同 magicTV 駁住落 HiFi, 所以無打算用佢來睇香港 TV 同播高清片!

咁樣講,
要裝VST啦.應該最強都係VST再自己SET D 網路電視呢.(雖則我都未SET好.....)

XBMC都係STREAMING PC上既野,你無需要就可以唔攪,不過呢幾樣野都好簡單,睇第一頁個POST就可以了.

咁你 so far 未 set VST,覺得就咁劑機唔攪野,多唔多野睇/玩啊?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 05, 2013 12:31 pm 
離線
新手入場
頭像

咦。
GARY 兄。原來都係呢便神人。

:lol:

Gary蛇蛇 寫:
過黎呢邊吹兩句先.

其實小米盒子, 如果用緊PCCW, 我見意大家可以join http://getcloudtv.com, 都係HKD$40 一個月.

加埋本身icntv, 同埋VST, 泰捷視頻TV 2.0版, XBMC, 基本上已經可以KO哂所有什麼 HBO呀,國家地理, 賽車, 網球, 足球, 煲劇, 睇高清片.

如果用緊HKBN, 40蚊都唔駛. 因為睇片LAG 爆.買黎都冇用.

如果身在大陸, 都係40蚊都唔駛, 但係已經可以睇哂上面講果D台, 只要你寬頻夠堅有3-5MB上網就OK.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 05, 2013 12:18 am 
離線
資深玩家

PK 做人要正直,小米盒子好似無授權香港公司做代理。

以專題報導,加上大開公司和賣價,這是不道德的行為。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 33 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :