IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 3:10 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 62 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週二 5月 13, 2014 9:37 pm 
離線
新手入場

今晚補上圖片

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 2:09 pm 
離線
新手入場

一直都想買番部G2
依家唸緊買呢部日版,定俾多少少買D802水,或者F320韓水

似乎日版最抵,又有防水,大家用落有冇咩大小問題呢?

題外話:以前未用過防水機覺得防水呢個功能冇乜用,但最近轉咗用有防水功能嘅S5一排,發覺有防水真係好好,例如呢排勁落雨,係街攞部電話出嚟用會好放心用,食飯時放部電話係枱又唔驚整濕或者污糟,洗手時又可以好安心咁放係洗手盤附近,真係好方便

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 2:25 pm 
離線
版主
頭像

一定唔買韓, 又用唔到edge, 飛線又有問題

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 10:21 pm 
離線
版主

咁呢部既4G, 用3或者ONE2FREE穩唔穩定?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 5月 30, 2014 1:26 pm 
離線
新手入場

4.4.2 kitkat released

Previous 4G <> 3G problem gone with stock rom (tested with PCCW)

Trad. Chin. Language (both display and input) included

So far, reception seems quite good and overall, it runs smoother than Galaxy S5. :-o

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 5月 30, 2014 3:44 pm 
離線
高級玩家
頭像

BoDyTaNk 寫:
Previous 4G <> 3G problem gone with stock rom (tested with PCCW)

即係唔洗改機(& ROOT)都得? 正喎!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 5月 30, 2014 5:39 pm 
離線
新手入場

cdmaone 寫:
BoDyTaNk 寫:

即係唔洗改機(& ROOT)都得? 正喎!!!

Yes.

Besides, all keypad codes that control call forwarding (e.g. **21*, **61*, etc.) are working.

Without root, moving App data can use Helium. Only can't freeze those unwanted Japan operator's customized Apps.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 5月 30, 2014 8:08 pm 
離線
版主

咁日本果啲app可唔可以disable?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 5月 30, 2014 8:40 pm 
離線
新手入場

剪刺 寫:
咁日本果啲app可唔可以disable?

Most of them, yes.

I disabled about 30 apps

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 31, 2014 9:50 pm 
離線
高級玩家
頭像

我都出咗,用舖面標價加100去買,因為又出現先達技。
我聽聞呢度師兄話用新rom就可以3轉4。咁我問時佢話2099,加100送貼同解決3轉4,咁我梗係要2099啦,佢話2099未解鎖。頂,咁又一百,俾錢時又話係2200,一蚊都屈,好嘢。
我出門即OTA upgrade上新rom,大部份時間係4豬跌落3豬响同接到電話,但我又試到只轉3豬但無响。因我只有1張123有4豬,試多幾日再報告

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 01, 2014 1:48 am 
離線
高級玩家
頭像

kadoorie 寫:
我聽聞呢度師兄話用新rom就可以3轉4。咁我問時佢話2099,加100送貼同解決3轉4,咁我梗係要2099啦,佢話2099未解鎖。頂,咁又一百,俾錢時又話係2200,一蚊都屈,好嘢。
我出門即OTA upgrade上新rom,大部份時間係4豬跌落3豬响同接到電話,但我又試到只轉3豬但無响。因我只有1張123有4豬,試多幾日再報告

返到屋企都係4G<>3G接電話有問題,再CHECK下發現ROM是4.2.2. (LGL2210B)

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 01, 2014 2:20 am 
離線
新手入場

kadoorie 寫:
kadoorie 寫:

返到屋企都係4G<>3G接電話有問題,再CHECK下發現ROM是4.2.2. (LGL2210B)

有冇otg 4.4.2?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 01, 2014 9:17 am 
離線
新手入場

polason 寫:
kadoorie 寫:
kadoorie 寫:

有冇otg 4.4.2?

我早兩晚flash完stock10B後,用手機check都話冇update
所以最後都係flash kdz upgrade 去20B 4.4.2

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 04, 2014 5:08 pm 
離線
高級玩家
頭像

上咗20b的師兄,請幫手試試講電話有無問題. 我已經行死3G,接收話4格,打得出打得入但唔使五秒就斷線.(我當時位置係訊號弱,但之前其他電話都無呢個情況發生).

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 04, 2014 5:23 pm 
離線
版主
頭像

咁那大鑊!?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 62 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 14 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :