IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 7:19 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 39 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 華為 X1 7D-503L
文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 12:54 am 
離線
版主
頭像

我第1次用華為手機, 俾我覺得OK 嘅. 絕對唔會輸俾***
好, 呢部X1 原來有幾個版. 有3G 移動4G 聯通4G , 大家買就要問清楚LA !
本身部機已經有香港繁體中文, 所以唔駛煩.
當然無GOOGLE 啦(國產機 :lol: ), 不過......佢內置已經有一個應用市場, 打GOOGLE 就可以下載PLAY 商店.
有繁體字, 可惜又無香港字庫...... :-( 好彩, 又可以免ROOT 改字. 結果, 又學壞了 :lol:
呢部野話有5000MAH 架, 我就無兩腳插, 所以用唔到原裝叉. 不過, 我用***N3 果個2A 叉, 3小時由0叉爆
影相方面, 一般啦. 唔算好勁. 日間影OK ! 快. 花花OK ! 自拍都OK ! (講早上) (晚上就算啦)
千三萬CAM4160X3120 拍片FHD1080P (16:9)
大家好關心嘅4G 問題 ! 用到CMHK PCCW 4G ! 3G (WCDMA ) ! 可惜用唔到CMHK 返大陸TDSCDMA :x 華為你又係咁...... :evil:
4G 應該唔係1800, 因為CMHK 1800LTE 無咁快 :lol:
內置16G 可以插卡
ANDROID4.2.2 (4核1.6) 2G RAM
最正係有一個功能, 叫權限總管. 可以睇到D APPS 可以有幾無賴. 可以拎我聯絡人, DEL CALL LIST SMS......
人仔1999 包郵 :lol:

****呢個價錢, 我覺得好抵玩. 如果3480買***8.4 , 咁我會買呢部. 無咁悶囉****
我無改時間繼續2013...... :lol:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 華為 X1 7D-503L
文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 3:48 am 
離線
全職睇場
頭像

如果 CMHK 上大陸用到 TDSCDMA .......... 你話幾完美! 可惜 !!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 4:50 am 
離線
版主
頭像

有無卡貼可以將佢變做cmcc

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 6:43 am 
離線
版主

華為一向唔差,相比中興野就差過華為D :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 7:32 am 
離線
資深玩家
頭像

lajabo 寫:
華為一向唔差,相比中興野就差過華為D :-D

中兴部星星一号昨天开始有番货,只有黑色,但奸商加了价,要¥15xx,原价系¥13 xx。等白和粉色。。22号有。。。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 9:26 am 
離線
版主
頭像

再加d 補充先, 部機無video call ( 視像電話)
聽歌無野較( 效果).

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 9:38 am 
離線
新手入場
頭像

華為 3C 有人面对焦, 佢有冇?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 18, 2014 9:59 am 
離線
版主
頭像

無, 目標追踪就有

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 19, 2014 2:27 am 
離線
資深玩家

coolpad 有部叫大神,又係7 串,不過只有3G,不過是雙咭。兩部真係好難簡!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 19, 2014 3:48 am 
離線
版主
頭像

4G 已經無得輸啦 :lol:
上網都爽D !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 19, 2014 10:32 am 
離線
新手入場
頭像

政 寫:
4G 已經無得輸啦 :lol:
上網都爽D !

:x 早知吾買三星 Tab Pro.8.4, 成 4xxx

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 19, 2014 11:05 am 
離線
版主
頭像

早知!? 早知我跟lo 哥揾食 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 21, 2014 7:52 am 
離線
版主
頭像

由MOTANG 提供方法......

[ 加多一個 GOOGLE 帳戶]

真係好STUPID.
今日加個通話錄音APP
https://play.google.com/store/ap ... corder&hl=zh-TW
可以備份去GOOGLE硬碟.
就係咁, 就可以加多個GOOGLE 帳戶

;)請查看「通話錄音」 - https://play.google.com/store/apps/deta ... llrecorder

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 21, 2014 8:13 am 
離線
資深玩家
頭像

喂!條link唔得呀! :-o

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 24, 2014 11:01 am 
離線
版主
頭像

用咗兩開長開, whatsapp facebook . 收工睇埋45 分鐘布於。 用到兩日。勁

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 39 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :