IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 3:42 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 試玩 Note 4, Note Edge
文章發表於 : 週六 9月 27, 2014 11:51 am 
離線
新手入場
頭像

唔係測試文
只係星期四響發佈會玩過下

Note 4 個 mon 真係好靚,無得彈,絕對係依家最靚機種之一。
但整體感覺只係 S5 嘅大 mon 版,對比 Note 3 亦唔算係大升級。
雖然粒 U 係行到 64bit 但係 Note 4 只係行 32bit mode (唔知出咗 android 64bit 會唔會行到)
覺得 note 3 用家可以忍一忍手。

Edge 反而吸引 d,雖然外型睇有 d 怪但係玩味性高,無note 4 咁悶
條邊位暫時只限內置 app 用到,唔知將來有幾多 app 會用。

Gear S 明顯係實驗性產品,期待係街見到有人攞住尿袋叉手錶嘅畫面。

Gear circle 只係防汗水濺水,但市面上唔少只係防汗水濺水嘅藍芽耳機都好快玩完。
等白老鼠 report 會唔會好d

Gear VR 幾得意,不過需要 note 4 支援,如果遲下 note 外型改變的話,可能又要買過新嘅 VR.

詳細 report: http://wp.me/p2wpsM-34S

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 28, 2014 5:33 am 
離線
全職睇場
頭像

三星為左 show off 既出品! 總算肯行前一步, 好過 Apple 只識得抄 (之後攞埋專利) !!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 29, 2014 3:36 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
三星為左 show off 既出品! 總算肯行前一步, 好過 Apple 只識得抄 (之後攞埋專利) !!!

但咁不切實際既野都算創新咩????

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 29, 2014 8:48 pm 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:

為左 show off 自已做顯示屏既技術! 最少肯去試!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 9月 30, 2014 3:12 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:

為左 show off 自已做顯示屏既技術! 最少肯去試!

一來除褲放屁, 二來已經做過(同埋呢D顯示屏既技術都冇咩大不了) 棧今年整個MON右邊, 出年上, 後年下, 大後年右+上, 大大後年右+下, 大大大後年上+下, 大大大大後年右+上+下............... )

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案