IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 3:33 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週一 10月 06, 2014 3:55 am 
離線
全職睇場
頭像

近幾日香港發生咁多事, 無咩心機長寫! 留返時間去支持班學生!

1) 人仔台開心價 $2580 買入! 行晒成個深圳只得一檔有玻璃貼, 但又唔o岩位 !!

2) 用齊香港同大陸既 3G 同 4G ! 用人仔台過關就識轉 移動 3G 或 4G

3) SIM 1 用 人仔台, 而 SIM 2 用聯通一卡兩號, 玩晒!

4) 行 Android 4.4.4 但好多野唔習慣! 例如用 VPN 時, 連 pattern unlock 都唔比用, 一定要用 PIN 或者 password 去 unlock screen

5) 上到深圳, 多數用到 4G, 好快! 但用 3G 時, 例如入到地鐵就連網頁都 load 唔到!

6) 係香港用 4G (FDD-LTE) 時, 瞓醒有 95% 電! 但係大陸用 TD-LTE 時, 瞓醒只得 70% 電 !!

7) 有 2 樣野唔滿意: 太重! 同個 resolution 太屎 !!!! 連同 華為 Ascend Mate 都比唔上! 可以比較以下相片:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 06, 2014 10:31 am 
離線
高級玩家
頭像

因為第4點和第7點嘅太重,我唯有等。

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 11, 2014 2:34 am 
離線
版主
頭像

其實以呢個價, *** 加中港234G ! 真係無得輸囉 ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 11, 2014 5:35 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
其實以呢個價, *** 加中港234G ! 真係無得輸囉 ;)

我同大人玩左 2 個星期都好滿意!

但, 大陸移動個 3G 廢到無朋友, 連開個網頁都開唔到! 假如年尾 人仔台取消免費漫遊上大陸 4G , 咁部機就即時廢左武功!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 11, 2014 9:03 am 
離線
版主
頭像

開大陸移動4g plan 囉

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 11, 2014 4:48 pm 
離線
高級玩家
頭像

呢部真係唔錯(平均樣樣齊+靚價)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 12, 2014 2:39 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:

用 Mega 2 加 人仔台就是貪佢唔使換卡 .......... 如果要換卡, 咁不如用 聯通!

上次同 可樂一齊出果張 聯通, 包上網, 通話, SMS, 充 100 人仔可以用到幾個月 :wink:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 13, 2014 11:57 am 
離線
高級玩家

Kenny Li 寫:
政 寫:

用 Mega 2 加 人仔台就是貪佢唔使換卡 .......... 如果要換卡, 咁不如用 聯通!

上次同 可樂一齊出果張 聯通, 包上網, 通話, SMS, 充 100 人仔可以用到幾個月 :wink:

前排陪人係深圳出佐張聯通3G卡, 上網 1GB 繁忙時間DATA ( 9AM - 0AM) + 2GB 非繁忙時間DATA(0AM - 9AM) 外加通話時間, 都係每個月19人仔, 不知道是否你講果張

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 14, 2014 8:15 pm 
離線
新手入場
頭像

nuvolar 寫:
Kenny Li 寫:
政 寫:

前排陪人係深圳出佐張聯通3G卡, 上網 1GB 繁忙時間DATA ( 9AM - 0AM) + 2GB 非繁忙時間DATA(0AM - 9AM) 外加通話時間, 都係每個月19人仔, 不知道是否你講果張

想問kenny 大大出個張聯通3G card 係要門市用實名上台出自有呢個優惠?
我用緊 36蚊人仔儲值咭Plan自得個360M定 500M左近.....
同埋想問有無移動or聯通 4G 儲值咭賣?我去鴨記都未見過有!去大陸聯通佢話一定要用實名登記只有4G plan! right?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 10月 16, 2014 4:22 am 
離線
全職睇場
頭像

nuvolar 寫:

你果張平好多 ............ 我 36 人仔一個月! 但成日左送右送 .............

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 10月 16, 2014 4:25 am 
離線
全職睇場
頭像

guilty 寫:
想問kenny 大大出個張聯通3G card 係要門市用實名上台出自有呢個優惠?
我用緊 36蚊人仔儲值咭Plan自得個360M定 500M左近.....
同埋想問有無移動or聯通 4G 儲值咭賣?我去鴨記都未見過有!去大陸聯通佢話一定要用實名登記只有4G plan! right?

我都係用 36 人仔! 但 off-peak 就任用! 另外包 360 分鐘 talk time 同 100 個 SMS.

另外, 成日左送右送, 所以用極都用唔晒! 次次充值都是因為 180 日到期!

去深通檔口, 叫 阿姐開埋卡, 唔使實名 :wink:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章