IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 1:29 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : ASUS ZENFONE2 ZE550ML
文章發表於 : 週日 4月 05, 2015 12:21 pm 
離線
新手入場
頭像

小弟第一次出PO...請各位高手多多包涵.....

尋日係老深D細鋪入手, 公價1499, 大量貨源, 本來想等4GB版, 但唸過與其貴1千..都係買華碩機..好似唔係幾抵吊....不如粗粗地試下呢部..玩落部機好鬼順...speaker夠大聲..通話清楚....
電量非常OK, 玩足一日都仲有電. 影相可以, 個MON雖然720, 但望落似1080!! 用來粗用一流一

圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: ASUS ZENFONE2 ZE550ML
文章發表於 : 週日 4月 05, 2015 3:16 pm 
離線
全職睇場
頭像

好奇怪!大陸版有中港 3G 同 4G 賣 1399 人仔!

我星期一去睇大陸版!

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: ASUS ZENFONE2 ZE550ML
文章發表於 : 週日 4月 05, 2015 8:15 pm 
離線
版主

接受唔到條邊粗過紅米

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 05, 2015 8:49 pm 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
接受唔到條邊粗過紅米

唔計外形,性價比殺晒!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 06, 2015 12:47 am 
離線
版主

睇mobile01
部機好似好多問題喎!
例如wifi接收~部機身變彎~4G接收~螢幕~USB移位~經常彈APP
乜問題都有!

香港嘅問題就係睇唔到MYTV

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 06, 2015 12:53 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
睇mobile01
部機好似好多問題喎!
例如wifi接收~部機身變彎~4G接收~螢幕~USB移位~經常彈APP
乜問題都有!

你做得 beta tester 就預左有問題架啦! :-P :-P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 06, 2015 3:30 pm 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
睇mobile01
部機好似好多問題喎!
乜問題都有!

你做得 beta tester 就預左有問題架啦! :-P :-P

唉,無處不在的 beta testing!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 07, 2015 9:56 am 
離線
新手入場
頭像

玩左3日, 暫時覺得都滿意:

1. 一定要開省電, 唔係就好像倒水咁!! 開左省電可用一天.
2. 玩過多個APP, so far淨係彈MYTV, instagram 要uninstall 個ANDROID SYSTEM WEBVIEW先用到, 其他大路APP都OK, 動新聞, HKTV NOWTV都OK, P&D,神魔,BFB,魔靈呢D熱門GAME都玩到. AASTOCK用到冇問題, WHATSAPP, WECHAT都OK
3. 接收,通話, WIFI都OK, 我用CSL. 4G
4. 華碩內置APP好多都幾好玩, 但太多了, 成10幾個...好想鏟走哂佢地..

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 08, 2015 6:43 am 
離線
全職睇場
頭像

healchu 寫:

1. 一定要開省電, 唔係就好像倒水咁!! 開左省電可用一天.
2. 玩過多個APP, so far淨係彈MYTV, instagram 要uninstall 個ANDROID SYSTEM WEBVIEW先用到, 其他大路APP都OK, 動新聞, HKTV NOWTV都OK, P&D,神魔,BFB,魔靈呢D熱門GAME都玩到. AASTOCK用到冇問題, WHATSAPP, WECHAT都OK
4. 華碩內置APP好多都幾好玩, 但太多了, 成10幾個...好想鏟走哂佢地..

如果行 720 電都倒水, 我唔敢想像行 1080 會頂到幾耐 ............

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 08, 2015 3:40 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
healchu 寫:

如果行 720 電都倒水, 我唔敢想像行 1080 會頂到幾耐 ............

Close File.............

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案