IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週日 4月 28, 2024 5:36 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週二 3月 16, 2010 5:22 pm 
離線
資深玩家

http://hk.apple.nextmedia.com/template/ ... d=13825159

iPad水貨下月初到港

平板電腦蘋果 iPad將於 4月 3號喺美國率先發售,之後 4月底陸續喺澳洲、加拿大、法國同日本等 9國家開賣,數嚟數去,乜都要快嘅香港反而冇份。小妹噚日問過香港蘋果,佢話仲未有確實時間同價錢,點樣賣法都未定,但今年內一定有得賣喎,係呀,「今年內」呀?講咗等於冇講。

行貨未有着落,小妹咪走去旺角先達同啲專賣電腦產品嘅老友八吓,睇吓水貨幾時到。 G-World Mobile老闆阿 Lo話,蘋果 3月初公佈喺美國賣 iPad,公司即刻預訂咗大約 10部 iPad,一人限買兩部,想攞多啲都冇貨,水貨最快會下月 4、 5號到港,價錢連埋運費大約要 5,000幾蚊至 6,000幾蚊。
阿 Lo笑笑口話, iPad水貨數量唔多,連日嚟有唔少熟客查詢,部份仲要求幫佢哋留定一部。至於呢部 iPad會唔會被炒高一、兩成,就要睇到時嘅供求情況,「香港蘋果越早公佈銷售日子等詳情,水貨 iPad就越炒唔起。但第一水貨炒價肯定有上升空間。」

率先推出巿場嘅 iPad,暫時只能支援 Wi-Fi,唔支援 3G;可以用 Wi-Fi同 3G上網嘅版本要稍後先有,開售時間未定。 iPad賣點係平板式電腦,配備多點觸控顯示屏,厚度只有半吋,重 1.5磅,集合瀏覽網頁、開啟同發送電郵、睇相睇片聽歌、打機、閱讀電子書等功能於一身。

----
30/1時對報紙說。

發表於: 星期六 一月 30, 2010 3:31 am 文章主題: 嘩,原來總部D人那麼強﹣同iPad生產商都幾熟。

雖然 iPad行貨要到 3月底才正式開售,但旺角先達廣場數碼匯發言人表示,由於該舖跟 iPad生產商稔熟,所以最快下周一便有 3G水貨出售,但貨量不多,價錢約 7,000至 8,000港元,無預購服務。

都底是識那一個呢?據了解,水果產品的生產商即代工,是富士康,但接單的不是富士康,是鴻海,那麼,他識那一個呢?不明。

你同生產商熟,人地結婚有沒有請你呀。

同時,為何可以去生產商提貨?是不是蘋果分售商,是的話,為何會叫做水貨?為何會是7000﹣8000元?不明。

http://hk.apple.nextmedia.com/template/ ... d=13675726

最後由 nokia2110 於 週二 3月 16, 2010 10:25 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 3月 16, 2010 8:02 pm 
離線
全職睇場
頭像

我同 Steve Jobs 咁熟, 佢都叫我等行貨出啦 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 3月 16, 2010 10:02 pm 
離線
新手入場
頭像

我同 Steve Jobs 都算由細識到大, 不過佢叫我唔好買iPad, 反以叫我買HP Slate or Dell Mini 5. 由話睇唔到flash要黎到乜喎.

HP Slate
http://www.engadget.com/2010/01/06/the-hp-slate/

Dell Mini 5
http://chinese.engadget.com/2010/02/19/dell-mini-5-android-1-6-or-above/

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 3 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 42 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :