IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 6:55 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

你覺得香港邊個手機網絡係接收得最好?
3HK 7%  7%  [ 3 ]
CHINA MOBILE HK (2G) 9%  9%  [ 4 ]
CHINA MOBILE HK (3G) 租用CSL網絡 5%  5%  [ 2 ]
CSL 1010 20%  20%  [ 9 ]
CSL 新世界傳動網 5%  5%  [ 2 ]
CSL one2free 11%  11%  [ 5 ]
PCCW mobile 16%  16%  [ 7 ]
SmarTone 27%  27%  [ 12 ]
總投票數 : 44
發表人 內容
文章發表於 : 週三 2月 22, 2012 2:35 am 
離線
版主

你覺得香港邊個手機網絡係接收覆蓋做得最好?
講出原因同分享下你地對網絡素質既經驗?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 22, 2012 2:38 am 
離線
全職睇場
頭像

我而家身處 23 樓! 3HK 同 CSL 都只得一格! 人仔收爆!

唔到你唔信, 通常救我一命既係 "人仔"

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 22, 2012 2:52 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
我而家身處 23 樓! 3HK 同 CSL 都只得一格! 人仔收爆!

我做野既地方, 由3年多前初初人仔收爆EDGE, 到2年前得番GPRS, 到1年多前上唔到網
我感受到人仔日日退步!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 22, 2012 3:44 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
Kenny Li 寫:

我做野既地方, 由3年多前初初人仔收爆EDGE, 到2年前得番GPRS, 到1年多前上唔到網
我感受到人仔日日退步!!!

你近唔近深圳呀? 人仔改左名之後, 最好收既地方應該係上水同粉嶺 :-P :-P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 22, 2012 12:42 pm 
離線
版主

雖然唔like 牛柳台,但暫時佢最好,其他台努力 :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 22, 2012 4:05 pm 
離線
高級玩家
頭像

我經驗係3仔覆蓋得最好(我用過SMT, CSL, CMHK, 舊NW.) 但覆蓋到同用唔到到,用得過唔過引係兩回事. 用開3仔就會知, 收爆用唔到想笑"李"老母.

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 22, 2012 10:55 pm 
離線
版主
頭像

我自己覺得我經常出現嘅地方,例如上環,葵涌,荃灣,沙田同元朗,老電都收得幾好。其他地區我估都應該可以接受啩。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 2月 23, 2012 1:03 am 
離線
版主

暫時CSL領先!!
未投票既各位快D對覆蓋最好既網絡投下神聖既一票

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 2月 23, 2012 2:32 am 
離線
版主
頭像

我以前去威爾斯同那打素就人仔好D ! 而家北區醫院就PCCW 好D !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 2月 23, 2012 2:59 am 
離線
新手入場
頭像

SMT同123,我用咗好幾年通話上幾好之後去咗3仔就用咗年半倒在通話上比一年前係好咗d都叫ok!但3g上網就真係慢到呢.............算把啦~~人仔我老婆用咗幾年近來好似收得差咗時有收唔到有時同講講又吓cut綫...上網又係好慢, 所以同佢轉去NW, 大人上網要求唔高, 係希望通話上唔會仲差過人仔啦!!!

~每天愛您多一些~

而家用緊Galaxy S3 & Note II

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 25, 2012 1:08 am 
離線
版主

我現在住西沙路村屋,Smartone 係唯一可以在 G/Fl 會有 call 入和收到 SMS的,其他的台我要將電話放在 1/Fl 的樓梯口窗門才收到 SMS!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 25, 2012 10:03 pm 
離線
資深玩家
頭像

我2個NO.都係PCCW 3G, 用了好多年啦, 一直都滿意

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 10月 05, 2012 5:05 pm 
離線
新手入場

I using PCCW for serval years, now I using four numbers.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案