IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 2:24 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 9月 30, 2012 6:36 pm 
離線
新手入場

部P-01D冇左個launcher :cry:
又冇ROM可以flash

之前SH01D已經中過伏 :-(
:evil: 以後唔買日本機

話說尼幾個月已經整壞過3隻android機
最大獲都係部note>全磚 :((

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 01, 2012 12:57 am 
離線
全職睇場
頭像

winxy 寫:

上面做日本機, 最出名是麥記後門 (近廁所), 轉左行 15 間鋪咁上下. 去問下.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 01, 2012 9:51 am 
離線
資深玩家
頭像

winxy 寫:

連note都搞到磚?你拆机咩?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 01, 2012 1:26 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
winxy 寫:

上面做日本機, 最出名是麥記後門 (近廁所), 轉左行 15 間鋪咁上下. 去問下.

唔該曬 ;)

係咪科學館直出間麥記?後門好似係上樓梯!太耐無去唔係好記得
間野有冇咩識認?鋪名、或者放左好多日機o係櫃之類

最後由 winxy 於 週一 10月 01, 2012 1:34 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 01, 2012 1:29 pm 
離線
新手入場

manleehkg 寫:
winxy 寫:

唔係呀,4.0落返2.3手多WIPE左就半磚
研究左一輪之後入得返去,不過少左幾GB<----應該尼個時候拎去放 :-|
咁又攪下,flash中途停左,就拔USB,第一次無事,第二次開唔返機 :((

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 01, 2012 3:16 pm 
離線
版主

玩到note都變磚

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 01, 2012 4:05 pm 
離線
全職睇場
頭像

winxy 寫:
Kenny Li 寫:
winxy 寫:

唔該曬 ;)

1. 科學館直出間麥記 = YES
2. 間野有冇咩識認?鋪名、或者放左好多日機o係櫃之類 = 放左好多日機o係櫃

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 01, 2012 4:06 pm 
離線
全職睇場
頭像

lajabo 寫:
玩到note都變磚

我都覺得佢好神奇 ......... :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 01, 2012 10:21 pm 
離線
高級玩家

winxy 寫:
manleehkg 寫:
winxy 寫:

唔係呀,4.0落返2.3手多WIPE左就半磚
研究左一輪之後入得返去,不過少左幾GB<----應該尼個時候拎去放 :-|
咁又攪下,flash中途停左,就拔USB,第一次無事,第二次開唔返機 :((

odin 都入唔到? 即係咩MODE都唔得?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 01, 2012 11:29 pm 
離線
新手入場

odin 都無用, 因為係 *** 的emmc bug, lock 死左 partition, XDA 好多高手都賴野

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 02, 2012 12:49 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
winxy 寫:
Kenny Li 寫:
winxy 寫:

唔該曬 ;)

1. 科學館直出間麥記 = YES
2. 間野有冇咩識認?鋪名、或者放左好多日機o係櫃之類 = 放左好多日機o係櫃

明白!Thanks

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 02, 2012 12:50 am 
離線
新手入場

betafish 寫:
odin 都無用, 因為係 *** 的emmc bug, lock 死左 partition, XDA 好多高手都賴野

真係賴曬野 :cry:
部機由本來可以放$3500變成$2000

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 03, 2012 3:54 pm 
離線
新手入場
頭像

lajabo 寫:
玩到note都變磚

Galaxy Note 同 S2 eMMC 好易玩死㗎!重要係全磚!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1729002

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 26 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案