IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 7:47 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 9月 22, 2013 10:03 pm 
離線
新手入場

LG G2 L / S / K 韓版分別?
除左不同網絡商出之外, LOGO不同之外,仲有咩分別?

Thank You 各位師兄

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 22, 2013 10:07 pm 
離線
全職睇場
頭像

L 版打出電話時, 要選擇 "Call Local" or "Call Korea" ! 而且 L 版更加唔夾香港網絡! 盡量唔好買 L 版!

K 版唔可以飛線 !

S 版用唔到 Video Call

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 22, 2013 11:03 pm 
離線
新手入場

THX Kenny ,

K 版: 飛線功能完全不能? 去SETTING 飛線唔得, 定DIAL PAD 上打 **21* 果款飛線唔得?

S 版: 用apps 玩video 都唔得?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 22, 2013 11:30 pm 
離線
全職睇場
頭像

louis514 寫:
THX Kenny ,

K 版: 飛線功能完全不能? 去SETTING 飛線唔得, 定DIAL PAD 上打 **21* 果款飛線唔得?

K 版根本就飛唔到線! 無論你用 **21* 都唔得!

S 版可用 Skype 玩 video call

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 22, 2013 11:36 pm 
離線
新手入場

thank you...

明白哂.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 23, 2013 3:24 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
louis514 寫:
THX Kenny ,

kenny兄,**21*用唔到 :| , 我而家用緊F200K + 3HK 用 **21* only , 其他 61 62 67 就唔得.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 23, 2013 3:40 am 
離線
全職睇場
頭像

victor-1 寫:
Kenny Li 寫:
louis514 寫:
THX Kenny ,

kenny兄,**21*用唔到 :| , 我而家用緊F200K + 3HK 用 **21* only , 其他 61 62 67 就唔得.

Sorry, 我未有部部去試真! 我用 LG F200K & SKY A860K 都用唔到 **21* 去飛線!

甚至連 No answer **61* 同 Busy **67* 都唔識飛!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 23, 2013 8:23 am 
離線
新手入場
頭像

但係我有兩部LG 韓機又剛好相反喎, F100S 有飛綫, 可以按 **21* 飛綫,
另一部 F160K LTE2,直頭嚮 setting 度有 call forwarding 呢個 setting 俾你選喎
真係部部機唔同

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 23, 2013 3:40 pm 
離線
全職睇場
頭像

netkid 寫:
但係我有兩部LG 韓機又剛好相反喎, F100S 有飛綫, 可以按 **21* 飛綫,
另一部 F160K LTE2,直頭嚮 setting 度有 call forwarding 呢個 setting 俾你選喎
真係部部機唔同

真撞鬼! 你講完我再開番部 F160K 睇下, 果然有 Call Forwarding !!!

總結: K 版 **21* 用到! 其他 61 62 67 就唔得 !! 即是你 Voice Mail 廢左武功 !!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 9月 23, 2013 9:08 pm 
離線
版主

如果用CSL, 可用CSL出嘅APP---CALL MANAGER

唔洗插住sim卡都可飛線!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 23 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案