IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 4月 17, 2024 5:46 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : i5 面玻璃爆左
文章發表於 : 週二 11月 12, 2013 4:15 am 
離線
版主

iPhone5從高處跌落硬地, 螢幕面玻璃爆左(顯示屏冇壞)去APPLE整, 要幾多錢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: i5 面玻璃爆左
文章發表於 : 週二 11月 12, 2013 4:52 am 
離線
全職睇場
頭像

上去 Apple 整就一定貴!

大陸就 200-500 埋到單!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 12, 2013 10:30 am 
離線
新手入場

去APPLE換O既要睇下你跌到有幾爛同仲有冇保養

如果個中框冇跌到變形同埋部機仲識行識走就可以淨換MON, 未過保收$1200左右, 但過o左保就要收$2100左右

如果個中框跌到變晒形同埋部機跌到有其他問題就要成部換, 有冇保養都係收$2100左右

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 12, 2013 3:27 pm 
離線
版主

simon 寫:
去APPLE換O既要睇下你跌到有幾爛同仲有冇保養

如果個中框冇跌到變形同埋部機仲識行識走就可以淨換MON, 未過保收$1200左右, 但過o左保就要收$2100左右

如果個中框跌到變晒形同埋部機跌到有其他問題就要成部換, 有冇保養都係收$2100左右

唔該晒!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 8月 30, 2015 11:18 pm 
離線
新手入場
頭像

請問 I6+ 爆玻璃返深圳維修, 多少錢呢?
見到 TB 的舖 講到好專業咁, 又換 POLARIZER , 又抽真空咁,
唔知深圳邊間舖頭整 MON 手工好呢?
THANKS

另外, 去蘋果天才吧, 佢地 話部機彎左, 冇得換MON, 要換機, 2580,
去衞信TRADE, 蘋果機冇得TRADE, I6+ 16G, 彎左, 撞崩左, 爆MON, 收2650咋

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 8月 31, 2015 12:48 am 
離線
全職睇場
頭像

netkid 寫:
請問 I6+ 爆玻璃返深圳維修, 多少錢呢?
見到 TB 的舖 講到好專業咁, 又換 POLARIZER , 又抽真空咁,
唔知深圳邊間舖頭整 MON 手工好呢?
THANKS

另外, 去蘋果天才吧, 佢地 話部機彎左, 冇得換MON, 要換機, 2580,
去衞信TRADE, 蘋果機冇得TRADE, I6+ 16G, 彎左, 撞崩左, 爆MON, 收2650咋

去飛揚行一轉 ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 8月 31, 2015 1:48 am 
離線
全職睇場
頭像

俾個來貨價你參考下價錢!未計拖工錢上大陸,未計利潤!

你將果個價加多 200 人仔,最少!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 8月 31, 2015 7:38 am 
離線
新手入場
頭像

感謝阿公,但係我個液晶冇壞,解屏冇壞,淨係爛玻璃,應該平少少掛

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 9月 01, 2015 6:35 pm 
離線
全職睇場
頭像

netkid 寫:
感謝阿公,但係我個液晶冇壞,解屏冇壞,淨係爛玻璃,應該平少少掛

我估換玻璃, 200-300 落到樓.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 9月 04, 2015 5:25 pm 
離線
新手入場

我剛係長城買左iphone6(4.7)新mom 400人仔,不過要自己換!!!

iphone6 plus 460人仔 , iphone5 360人仔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 9月 04, 2015 8:15 pm 
離線
全職睇場
頭像

victor-1 寫:
我剛係長城買左iphone6(4.7)新mom 400人仔,不過要自己換!!!

iphone6 plus 460人仔 , iphone5 360人仔

自已換 ?

(:Y) (:Y)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 05, 2015 3:12 pm 
離線
新手入場
頭像

今日上咗去飛揚換,上到去11:45,太早,好多店都未開,早啲上去,為咗第一個整,唔使等。
到12:00問一檔,師傅話 180, 咁佢就拆 mon,跟住佢門口個老細返嚟,問師傅收多少,師傅答 180,條友唔知講咗乜,跟住拎咗八十蚊度,連埋個屏,走咗去,廿分鐘後返嚟。話個屏壓壞咗,個師傅話冇。駁返部機,再睇右睇,又叫隔離個師傅盼,跟住個老細就指住某個位。
咁冇計,話換屏,老細話四百多,咁我就突然笨咗明問佢,即係四百幾,(應該話四百)佢回四百八,原裝屏。
咁佢走咗去十分鐘返嚟,睇個屏個黑色底有花,應該係翻新屏,咁師傅好快裝好,試機,門口個老細話冇保修,咁都冇計,試完機,磅水,即時問佢拎返個爆屏,
斷估佢唔識換玻璃,係拎個爛屏去換個新屏,補八十元,爆屏就返廠翻新再買或再換

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 05, 2015 5:43 pm 
離線
全職睇場
頭像

netkid 寫:
今日上咗去飛揚換,上到去11:45,太早,好多店都未開,早啲上去,為咗第一個整,唔使等。
到12:00問一檔,師傅話 180, 咁佢就拆 mon,跟住佢門口個老細返嚟,問師傅收多少,師傅答 180,條友唔知講咗乜,跟住拎咗八十蚊度,連埋個屏,走咗去,廿分鐘後返嚟。話個屏壓壞咗,個師傅話冇。駁返部機,再睇右睇,又叫隔離個師傅盼,跟住個老細就指住某個位。
咁冇計,話換屏,老細話四百多,咁我就突然笨咗明問佢,即係四百幾,(應該話四百)佢回四百八,原裝屏。
咁佢走咗去十分鐘返嚟,睇個屏個黑色底有花,應該係翻新屏,咁師傅好快裝好,試機,門口個老細話冇保修,咁都冇計,試完機,磅水,即時問佢拎返個爆屏,
斷估佢唔識換玻璃,係拎個爛屏去換個新屏,補八十元,爆屏就返廠翻新再買或再換

點解唔問多幾檔先決定呀?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 06, 2015 5:49 pm 
離線
新手入場
頭像

所以咪笨左囉, 佢話壓壞左液晶, 應該拎走部機, 走去第二檔, 再試過, 冇法, 唔係成日上去整機, 又心急, 死蘋果又唔肯整機, 要換機
今次冇法, 當交學費,
長城地下有一檔, 開價三舊水, 上TB 睇, 都要成兩百,
之前返大陸前, 走去睇百佳信個網頁, 仲要收六百, 真係嚇死人

iPhone6 plus 5.5 版本摔碎玻璃,显示正常,触摸正常,更换只需要 600 直接上门元

摔碎玻璃,内屏显示不正常,触摸正常,更换 1100元

摔碎玻璃,显示正常,触摸不正常,更换 1100元

玻璃没有坏,显示或者触摸不正常,更换1100元

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 06, 2015 6:03 pm 
離線
全職睇場
頭像

netkid 寫:
所以咪笨左囉, 佢話壓壞左液晶, 應該拎走部機, 走去第二檔, 再試過, 冇法, 唔係成日上去整機, 又心急, 死蘋果又唔肯整機, 要換機
今次冇法, 當交學費,
長城地下有一檔, 開價三舊水, 上TB 睇, 都要成兩百,
之前返大陸前, 走去睇百佳信個網頁, 仲要收六百, 真係嚇死人

iPhone6 plus 5.5 版本摔碎玻璃,显示正常,触摸正常,更换只需要 600 直接上门元

摔碎玻璃,内屏显示不正常,触摸正常,更换 1100元

摔碎玻璃,显示正常,触摸不正常,更换 1100元

玻璃没有坏,显示或者触摸不正常,更换1100元

上到去上面, 最少要格 3 間價!

不過算啦, 救到部機, 識行識走就有佢啦 ;)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :