IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 5月 22, 2024 1:58 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 想買韓版LG G2
文章發表於 : 週四 11月 28, 2013 1:25 pm 
離線
新手入場

請問係咪 S or K 版好點o的?
依家上面咩價位呢?
我見淘寶一電一沖都要rmb 2400 - 2600

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 想買韓版LG G2
文章發表於 : 週四 11月 28, 2013 3:05 pm 
離線
全職睇場
頭像

我去完一轉泰國之後,深深體會到韓機嘅缺失!亦證明我成日講韓機只可當玩具!

詳情遲少少有時間再講!

如果你當主力機,我強烈建議你買水貨唔好買韓機!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 11月 28, 2013 4:13 pm 
離線
新手入場

願聞其詳
我上次帶部F160K去泰國,唔知點解個GPS用唔到,搜唔到星
但普通上網講電話就冇問題
揀韓版係貪佢有得換電咋

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 11月 28, 2013 5:17 pm 
離線
新手入場
頭像

我月頭都走左轉泰國。
係機場上左個七日任用3G plan.
但就只能用到GPRS.問返呀妹係咪有問題。
佢睇都無睇我個電話。就問我一句係咪用 KOREAN PHONE SET....我的確係用A880S...
佢話韓PHONE係會咁。只行到2G..

唔知係咪呀公所講既情形呢。。。

但。我既故事。係未完結既。。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 11月 28, 2013 5:28 pm 
離線
資深玩家
頭像

暑假時, 我去台灣, 用F240S, 當地出張任用DATA SIM, 完全冇問題, 3G訊號, 照收WHATSAPP, 上FACEBOOK喎

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 11月 28, 2013 7:56 pm 
離線
新手入場

我部F160K係台灣用3G都一樣冇問題
用原廠ROM嘅

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 11月 28, 2013 7:59 pm 
離線
全職睇場
頭像

spandau 寫:
暑假時, 我去台灣, 用F240S, 當地出張任用DATA SIM, 完全冇問題, 3G訊號, 照收WHATSAPP, 上FACEBOOK喎

同樣用 F240, 但去到泰國死晒!

第一, 長時間收 2G, 唔識自動轉 3G
第二, 鎖死 3G 就一半時間收唔到網絡!
第三, 因為泰國而家主力行 HSDPA 850 & 900! 而 F240 只得 WCDMA 2100! 咁就廢晒武功!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 11月 28, 2013 8:00 pm 
離線
全職睇場
頭像

黑神 寫:
我月頭都走左轉泰國。
佢睇都無睇我個電話。就問我一句係咪用 KOREAN PHONE SET....我的確係用A880S...

一樣! 長期行 2G !!! 唔識轉 3G!

因為泰國而家主力行 HSDPA 850 & 900! 而 F240 只得 WCDMA 2100! 咁就廢晒武功!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 11月 28, 2013 11:22 pm 
離線
資深玩家
頭像

S兄,想問問你台灣任用Data Plan係台灣機場買?幾錢呢?小弟星期六去台北,愁緊去邊度搵張上網卡用

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 29, 2013 10:02 am 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
黑神 寫:
我月頭都走左轉泰國。

一樣! 長期行 2G !!! 唔識轉 3G!

因為泰國而家主力行 HSDPA 850 & 900! 而 F240 只得 WCDMA 2100! 咁就廢晒武功!

問題就係呢到。
我上網揾過部880應該可以食到泰國既 3G.
一路都心心不憤。
所以去到第三日見到個大商場入面有呢個台既CS.
就走左入去問多佢一次。佢攪一輪之後。
換左第張SIM比我。話呢張SIM新ver d.
換完之後。就可以用到3G了。

白白龜速左兩日。。。。
/_\

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 29, 2013 10:26 am 
離線
新手入場
頭像

9月果陣去泰國果陣攞住部f160k可以3G玩足7日喎

(用dtac,2xx泰珠...7日無限上網)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 29, 2013 10:46 am 
離線
新手入場
頭像

carson0107 寫:
9月果陣去泰國果陣攞住部f160k可以3G玩足7日喎

(用dtac,2xx泰珠...7日無限上網)

c兄,
我咪就係用呢個plan 囉,
可能我太天真,見呀妹睇都唔使睇,
就問我係咪韓瘋,所以咪信佢係閱人無數.

之後到晚黑係酒店上網再搵料,發覺都唔多覺有人講.
都有d懷疑了,咁一路都唔見有cs.亦都唔敢阻住大人既行程,
所以到第三日撞到正先可以光復哦......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 29, 2013 11:36 am 
離線
資深玩家
頭像

hehe兄, 我之前去高雄/墾丁, 在高雄機場就得一檔中華電訊, 個個都買SIM, 排長龍, 上次好似400-500台幣咁上下, 用5日任用3G DATA, 有少量通話分鐘.
如果你去台北就多D選擇, 多D檔口可選擇,
中華電訊, 台灣大哥大 都係最大Market share, 其他仲有遠傳電訊等等.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 29, 2013 6:02 pm 
離線
新手入場

暑假去台灣,高雄入. 機場內只有中華電訊1檔,勁多人等300台幣5日data 任上.我用i9082.

提外話: 菲律賓用i9082,note3 ,Z ultra 用smart , globe 都上唔到網,反以用s2就ok

sim 卡40peso,300peso5日任上

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 29, 2013 8:50 pm 
離線
全職睇場
頭像

黑神 寫:
問題就係呢到。
我上網揾過部880應該可以食到泰國既 3G.
一路都心心不憤。
所以去到第三日見到個大商場入面有呢個台既CS.
就走左入去問多佢一次。佢攪一輪之後。
換左第張SIM比我。話呢張SIM新ver d.
換完之後。就可以用到3G了。

白白龜速左兩日。。。。
/_\

我用 True 網絡! 要鎖死 3G! 但可惜鎖死 3G 之後都有一半時間無網絡!

好彩有帶部 華為 Ascend Mate 做後備! 可以用晒 HSDPA 850 同 900 網! 又快又爽 !!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 47 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :