IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 5月 02, 2024 9:14 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 12:01 am 
離線
版主
頭像

各位,見Lajabo兄咁開心問大家去年玩左啲咩手機,不如我地攪個IMA自家小黑箱最佳同最雞手機選舉啦!希望大家盡量可以用最有性價比同市場供應嚟做準則去評價2013年嘅機啦!多謝多謝!

我自己認為最佳同最雞嘅機係………

最佳:Nexus 5(呢個config都唔使四千,又容易買到)
最雞:紅米(幾平都冇用,買唔到,俾人炒到成千五)

最後由 makgary 於 週六 1月 04, 2014 12:06 am 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 12:05 am 
離線
版主
頭像

我覺得係最佳係g2
最雞係ultra

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 12:08 am 
離線
版主
頭像

政 寫:
我覺得係最佳係g2
最雞係ultra

多謝政政!我其實都想選G2, 雖然佢好全面,不過佢唔算平!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 12:16 am 
離線
資深玩家
頭像

我投票
最佳: G2 & G Pro
最雞: S4

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 12:18 am 
離線
新手入場

最佳: LG G2(我同大人都用緊, 大細適中, 夠快, mon夠清, 仲行到150mbps lte-a)
最雞: ZTE T82 (如果唔係$980 o係人仔買淨機, 真係唔會買, 因為真係太雞喇....)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 12:34 am 
離線
高級玩家
頭像

最佳: Nexus 4, Nexus 5 (Value for money)
最雞: Galaxy S4 (Poor durability and pricey)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 12:38 am 
離線
全職睇場
頭像

最佳: LG G Pro, F200, Nexus 5
最雞: HTC One, Galaxy S4

PS: Gary, 紅米係遠望有大大大量賣緊 900 人仔左右!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 12:48 am 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:
最佳: LG G Pro, F200, Nexus 5
最雞: HTC One, Galaxy S4

PS: Gary, 紅米係遠望有大大大量賣緊 900 人仔左右!

呀公, 係咪聯通版?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 1:17 am 
離線
全職睇場
頭像

makgary 寫:
呀公, 係咪聯通版?

有什麼: 公司版, 移動版, 聯通版, 合約版 ...............

俾多一百幾十人地, 唔使搶啦!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 1:22 am 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:
makgary 寫:
呀公, 係咪聯通版?

有什麼: 公司版, 移動版, 聯通版, 合約版 ...............

有冇雙模版? 即係有齊TD-SCDMA同WCDMA ? 

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 2:50 am 
離線
全職睇場
頭像

makgary 寫:
Kenny Li 寫:
makgary 寫:
呀公, 係咪聯通版?

有冇雙模版? 即係有齊TD-SCDMA同WCDMA ? 

咪玩我啦 .......... 小米有出過咩? :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 04, 2014 11:20 am 
離線
版主

對依家既電話有D麻目,隻隻差不多

最好:sony Z 影相一流,updated左個ROM唔錯,順左好多,Size 呎吋厚度剛好
最差:S3(話音差、接收一般、ROM 太多垃圾野)

期待用Nexus 5 :-D

仲有用緊冷門既Nokia 625 ......電耐用、影相都OK 、ROM 快(因為無乜apps XDD)當後備機用

今年我應該會轉會,用返iphone 掛,用AND 又用到太悶,AND 機買部basic phone 有得裝"機靈股票:就得 XDD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 05, 2014 11:20 am 
離線
新手入場
頭像

makgary 寫:
各位,見Lajabo兄咁開心問大家去年玩左啲咩手機,不如我地攪個IMA自家小黑箱最佳同最雞手機選舉啦!希望大家盡量可以用最有性價比同市場供應嚟做準則去評價2013年嘅機啦!多謝多謝!

我自己認為最佳同最雞嘅機係………

最佳:Nexus 5(呢個config都唔使四千,又容易買到)
最雞:紅米(幾平都冇用,買唔到,俾人炒到成千五)

絕對認同。因我正用Nexus 8而買唔到紅米

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 08, 2014 9:42 am 
離線
版主
頭像

lajabo 寫:

最好:sony Z 影相一流,updated左個ROM唔錯,順左好多,Size 呎吋厚度剛好

仲有用緊冷門既Nokia 625 ......電耐用、影相都OK 、ROM 快(因為無乜apps XDD)當後備機用

今年我應該會轉會,用返iphone 掛,用AND 又用到太悶,AND 機買部basic phone 有得裝"機靈股票:就得 XDD

我用z1後轉nexus 5, 覺得依家d 牌子貴機已經同原生差唔多效能 (唔計***),所以。。。

最好: Z1 <<< 影相超靚,機身做工一流,部機極快UI 極順,粒電真係頂到最少一日
最差: S4 <<< 唔使估掛

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 08, 2014 10:47 pm 
離線
版主
頭像

enzo 寫:
lajabo 寫:

我用z1後轉nexus 5, 覺得依家d 牌子貴機已經同原生差唔多效能 (唔計***),所以。。。

最好: Z1 <<< 影相超靚,機身做工一流,部機極快UI 極順,粒電真係頂到最少一日
最差: S4 <<< 唔使估掛

我個人意見係索尼係UI開始進步,LG係UI上面上左位,三叔走下坡。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :