IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 2:46 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週三 2月 19, 2014 1:25 am 
離線
全職睇場
頭像

好多人都以為 iPhone 是第一部觸屏手機! 但 Sharp 早 iPhone 最少 10 年 (1997 年 8 月推出) 前已經推出過一部全觸屏 PDA 手機 Sharp MC-G1

要打電話, 先要翻開個蓋, 之後再督督下芒! 幾型呀! 而且呢部機亦有類似 Sony 既 jog-dial 去控制部機!

再加上部機份量十足, 所以只可當一部 PDA 多過一部電話!

跟機有齊一個 "座", 連 data cable 可以同電腦 sync (同步). 以當時黎講, 已經十分先進!

PS: 下一回, 我地再講 Motorola 威水史

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 19, 2014 9:36 am 
離線
版主
頭像

其實係呢部先, 定亞爾卡特!?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 19, 2014 12:00 pm 
離線
新手入場

亞爾卡特同SHARP版我都有, 不過配唔到電, 冇機會開著機試...........

至於邊部係OEM/ODM, 真係唔知.........

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 19, 2014 12:16 pm 
離線
版主
頭像

我當年做和仔都有賣 one touch com

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 19, 2014 1:21 pm 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
其實係呢部先, 定亞爾卡特!?

好似兩間廠合作

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 19, 2014 1:22 pm 
離線
全職睇場
頭像

simon 寫:
亞爾卡特同SHARP版我都有, 不過配唔到電, 冇機會開著機試...........

我有一套全新有盒!粒電大咗肚!有時間先換蕊 :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 19, 2014 3:43 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
simon 寫:

我有一套全新有盒!粒電大咗肚!有時間先換蕊 :-D

唉, 睇住D電逐粒逐粒咁大肚, 無奈.......... :((

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 19, 2014 5:12 pm 
離線
資深玩家
頭像

SHARP應該係貼牌......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 19, 2014 6:57 pm 
離線
全職睇場
頭像

simon 寫:
唉, 睇住D電逐粒逐粒咁大肚, 無奈.......... :((

講起大肚 .......... 我發覺 Siemens 電好少大肚! 我好多 Siemens 都正常!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 29 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案