IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 4月 19, 2024 1:40 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 28 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
文章發表於 : 週五 4月 18, 2014 1:38 am 
離線
高級玩家
頭像

Q10應該正好多, 我粗用Q5還可以, 等佢下一代再打算。

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 18, 2014 3:00 am 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:

我想問問, 而家用 BB 機既 email, 使唔使一定要用 BB Plan 先用到?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 18, 2014 2:16 pm 
離線
高級玩家

Kenny Li 寫:
kadoorie 寫:

我想問問, 而家用 BB 機既 email, 使唔使一定要用 BB Plan 先用到?

No need, now using cmhk 4G plan.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 18, 2014 2:37 pm 
離線
高級玩家
頭像

Blackberry 10 唔使用BB PLAN,如果9720 行 Blackberry OS 7嗰啲好似仲要BB PLAN。

我就係打算放張68蚊限速PLAN SIM落去,用EMAIL WHATSAPP夠晒

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 18, 2014 5:32 pm 
離線
高級玩家

kadoorie 寫:
Blackberry 10 唔使用BB PLAN,如果9720 行 Blackberry OS 7嗰啲好似仲要BB PLAN。

我就係打算放張68蚊限速PLAN SIM落去,用EMAIL WHATSAPP夠晒

Use blackberry link with PlayBook, very good

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 18, 2014 8:30 pm 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:

我見水貨 Q5 4G 版賣緊 HK$1650, 而 Q10 4G 版就 HK$2470

新手入場 Q5 夠唔夠玩?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 18, 2014 9:32 pm 
離線
高級玩家

Kenny Li 寫:
kadoorie 寫:

我見水貨 Q5 4G 版賣緊 HK$1650, 而 Q10 4G 版就 HK$2470

新手入場 Q5 夠唔夠玩?

Well, I have tried both. The experience totally difference. Suggest Q10

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 18, 2014 9:56 pm 
離線
全職睇場
頭像

nuvolar 寫:
Well, I have tried both. The experience totally difference. Suggest Q10

可唔可以簡單講下 Q10 有咩好處?

Q10 貴呀 ........... 我又新手入場, 怕玩兩玩, 玩唔掂就入盒 :-P :-P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 19, 2014 10:04 am 
離線
高級玩家

Kenny Li 寫:
nuvolar 寫:

可唔可以簡單講下 Q10 有咩好處?

Q10 貴呀 ........... 我又新手入場, 怕玩兩玩, 玩唔掂就入盒 :-P :-P

首先個keyboard 晤同,Q10係金屬,Q5係膠。按起來感覺完全晤同。
另外電池,Q5係內置電池,Q10可以換電。
屏幕Q10 係AMOLED, Q5係IPS
相機就晤講啦,半斤八兩啦

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 19, 2014 2:52 pm 
離線
高級玩家
頭像

以我幾年前用BB 經驗,BB平機會好難頂,質量唔好講(會覺得好膠),現在用Q5 係預計中CHEAP。
Q5 內置電唔係好多人接受到,手頭鬆動嘅Q10 應該會好過Q5 好多。
請問Q10 用家係咪都係無倉頡,BB嘅筆劃好Q難用,我用慣倉頡,無得用好慘。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 19, 2014 2:59 pm 
離線
高級玩家

kadoorie 寫:
以我幾年前用BB 經驗,BB平機會好難頂,質量唔好講(會覺得好膠),現在用Q5 係預計中CHEAP。
Q5 內置電唔係好多人接受到,手頭鬆動嘅Q10 應該會好過Q5 好多。
請問Q10 用家係咪都係無倉頡,BB嘅筆劃好Q難用,我用慣倉頡,無得用好慘。

The input will be available on next upgrade 10.3 .
Lots of my friend waiting for it.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 19, 2014 4:54 pm 
離線
高級玩家
頭像

nuvolar 寫:
kadoorie 寫:

The input will be available on next upgrade 10.3 .
Lots of my friend waiting for it.

等到有10.3時,可能出多兩代機。到時又要換機了。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 20, 2014 7:37 am 
離線
高級玩家

kadoorie 寫:
nuvolar 寫:
kadoorie 寫:

等到有10.3時,可能出多兩代機。到時又要換機了。

The Rom already released, just not officially released, so no worry.
Now OS version is 10.2

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 28 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :