IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 7:41 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 5月 24, 2014 4:30 pm 
離線
新手入場
頭像

最近買左部nokia 8910(個賣家話係新加坡死貨)
全英文,想Hard Reset 入password 12345話錯code,
有乜方法可以hard reset度,想搵得番個code
想轉中文 :cry:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 24, 2014 4:38 pm 
離線
全職睇場
頭像

Nokia 8910? 咁正嘅嘢都俾你搵到?

可唔可以影正面個 Nokia logo 特寫睇下?

講返你個問題 ..... 要用 cable 先 reset 到!你改中文時通常幫你做埋!上大陸 2 蚊搞晒!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 24, 2014 5:31 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
Nokia 8910? 咁正嘅嘢都俾你搵到?

可唔可以影正面個 Nokia logo 特寫睇下?

講返你個問題 ..... 要用 cable 先 reset 到!你改中文時通常幫你做埋!上大陸 2 蚊搞晒!

相後補,我搵唔番個reset code佢都轉到中文?
係大陸邊度改到,幾蚊雞搞得掂就唔係問題?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 24, 2014 5:48 pm 
離線
全職睇場
頭像

通天地,真功夫樓上!正正樓上果檔改機佬!兩蚊!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 24, 2014 5:58 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
通天地,真功夫樓上!正正樓上果檔改機佬!兩蚊!

我無reset password都無問題?
因為我依家原廠設定唔到!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 24, 2014 8:13 pm 
離線
全職睇場
頭像

可以!好簡單!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 25, 2014 12:56 am 
離線
新手入場
頭像

我都唔太sure佢個殼係咪真野 :cry: :? :?

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 25, 2014 1:31 am 
離線
全職睇場
頭像

Sorry, 是一部通天地賣的大雜會 ....... 翻新機! 而且個殼是嘖油的!

個場賣緊 400 人仔左右! 連邊一檔賣既我都知!

如果你是去 dvfever 買的, 我有時間就講個故事俾你聽! 另外, 再出個教學點分真機!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 25, 2014 1:34 am 
離線
高級玩家
頭像

我想聽故仔。

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 25, 2014 12:49 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
Sorry, 是一部通天地賣的大雜會 ....... 翻新機! 而且個殼是嘖油的!

個場賣緊 400 人仔左右! 連邊一檔賣既我都知!

如果你是去 dvfever 買的, 我有時間就講個故事俾你聽! 另外, 再出個教學點分真機!

X2 :cry: 想聽故仔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 25, 2014 11:36 pm 
離線
新手入場

X3!!!!!!!!!!!!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 26, 2014 1:06 am 
離線
全職睇場
頭像

大約半年前, 我賣左一部全新 Nokia 8910i (有 i 的) 俾個俄羅斯朋友!

玩開舊機既收藏家都知道, 想搵原裝全新 Nokia 鐵甲人 (包括 8810, 8850, 8910, 8910i, 8800 等) 就只可以搵我! 因為早 10 年前, 我已經密密將 *所有* 原裝全新機掃晒! 就算零件, 甚至一粒原裝螺絲都見幾多掃幾多!

我已經醒目, 將個盒同機分開寄 EMS 去俄羅斯, 因為果邊好多人偷呢部機! 而且買埋保險! 因為要報關, 所以機價唔可以報太高, 所以只報 HK$2000 左右!

最後, 個盒安全到達! 但部機就唔見左! 追左 EMS 好多次, 搵足幾個月都搵唔到!

咁唯有報保險啦! 因為個賣價比 HK$2000 高好很多, 個心已經好傷! 果間保險公司竟然去 dcfever 搵左個賣家賣緊 8910 同我講人地賣緊 HK$800 叫我收 HK$640 就算!

你火唔火滾?

我第一時間 check 下 dcfever 個賣家賣緊咩料! 頂, 原來大陸翩新機! 值 400 人仔! 個殼是噴油! 最重要果條排線 (flex-cable) 亦是假野! 攞貨個老闆我識左好多年!

我好認真咁出左信保險公司, 如果佢唔跟足保額賠錢, 我一定告上法庭! 如果到時佢可以用 $800 買到一部全新原裝 8910 (唔使 8910i) 就當我輸! 我俾埋堂費!

兩個星期之後, 保險公司賠足晒!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 26, 2014 2:47 am 
離線
高級玩家
頭像

賠足你都好傷喎。

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 26, 2014 4:27 am 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
賠足你都好傷喎。

要佢賠足係因為條氣唔順!去 dcfever 搵部垃圾同我比?所以我寸佢:

1) Nokia 8910i 同 8910 是兩款機!正如 Nckia 唔等於 Nokia

2) 我唔見咗部全新勞斯萊斯,你就去錦田劏車場搵部爛車賠比我?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 26, 2014 10:11 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
kadoorie 寫:
賠足你都好傷喎。

要佢賠足係因為條氣唔順!去 dcfever 搵部垃圾同我比?所以我寸佢:

1) Nokia 8910i 同 8910 是兩款機!正如 Nckia 唔等於 Nokia

2) 我唔見咗部全新勞斯萊斯,你就去錦田劏車場搵部爛車賠比我?

你啱。但我都"鄧"你荷包傷,啲肉赤赤痛。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 27 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :