IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 4月 26, 2024 9:05 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 1月 24, 2015 3:27 pm 
離線
全職睇場
頭像

痴X線!又加?已經是第 5 次加價,再減速!

而家 $114 (96+18) 先得 2GB 限速!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 24, 2015 5:57 pm 
離線
高級玩家
頭像

你依家先收到? 屍記幾舊水唔限無限上網都趕人走啦何況呢幾條野??!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 24, 2015 8:38 pm 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
你依家先收到? 屍記幾舊水唔限無限上網都趕人走啦何況呢幾條野??!!

呢 d 平價 plan 最好俾老人家同學生哥用! 又唔怕超過 quota !

我諗當初出現 免仔台既目的都是 target 老人家同學生哥!

而家俾 李家買起晒, 幾個月就由 $68 加到 $114, 而且限用 2GB 就停 (128kbps 同停有咩分別?), 會唔會過晒份?

香港政府又一次完美示範 官商鈎結!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 25, 2015 8:06 am 
離線
版主
頭像

其實出呢個PLAN 係FOR 學生 架, 之後D人個個用......所以就XX

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 25, 2015 2:32 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
cdmaone 寫:
............香港政府又一次完美示範 官商鈎結!

所以咪話(個個台都係)都唔洗用力搶客, 貴!? 唔好用囉.....其實合理地調整我都覺得OK(起碼唔好比D友"聽" MYTV搶到網速唔係慢就死死地咁) 但錢就加喇質數呢?!唔覺好左囉(辛 MOBILE 42mb 3G plan?! 搵C9苯囉...........)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 25, 2015 5:26 pm 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
其實出呢個PLAN 係FOR 學生 架, 之後D人個個用......所以就XX

事實好多人唔要咁快, 但要一個價任用!

我好多年前出左一張俾個仔, 佢出左國之後就我用o黎試機! 日常用, 收下 email, 玩下 whatsapp 同上下 IMA 都好 OK!

而家 $114 一個月, 但只得 2GB 有咩用?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 25, 2015 9:30 pm 
離線
版主

Kenny Li 寫:
政 寫:

事實好多人唔要咁快, 但要一個價任用!

我好多年前出左一張俾個仔, 佢出左國之後就我用o黎試機! 日常用, 收下 email, 玩下 whatsapp 同上下 IMA 都好 OK!

而家 $114 一個月, 但只得 2GB 有咩用?

俾多少少用3HK
$140, 速度42Mbps無限上網

http://www.three.com.hk/website/appmanager/three/home?_nfpb=true&_pageLabel=P200470391219567710594&lang=chi&pageid=211501

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 25, 2015 9:58 pm 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:

1Gb 之後限速! 3仔果種地獄速度, 用過都怕!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 25, 2015 10:55 pm 
離線
版主
頭像

用副卡啦

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 30, 2015 6:18 am 
離線
版主

限速plan 仲有牛柳台

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 31, 2015 8:13 pm 
離線
全職睇場
頭像

lajabo 寫:
限速plan 仲有牛柳台

牛柳台果個限速plan 好多限制! 連用電話開 desktop 版網頁都唔得! 要用某幾個 browser 先突破到!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 01, 2015 1:34 pm 
離線
版主

照咁睇,人仔算係平價無限 plan 既最後防線了?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 01, 2015 5:22 pm 
離線
全職睇場
頭像

Andy Kong 寫:

人仔行 4G但限速, 除左食電之外, 其他都 OK. 但你要有 4G 機!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 01, 2015 5:37 pm 
離線
版主

Kenny Li 寫:
Andy Kong 寫:

人仔行 4G但限速, 除左食電之外, 其他都 OK. 但你要有 4G 機!

https://www.hk.chinamobile.com/tc/servi ... index.html

必須要 4G 機 咩?我個女都係呢個平價plan, 用緊 F200,都 OK 喎!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 11, 2015 12:07 pm 
離線
版主
頭像

F200 咪4g 機 :twisted:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 42 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :