IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 5月 01, 2024 10:51 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 32 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123
發表人 內容
 文章主題 : Re: 雙卡機 2015
文章發表於 : 週六 11月 14, 2015 9:25 pm 
離線
版主

Kenny Li 寫:
"但間中會窒,而且是好嚴重地窒,嚴重的會成分幾鐘無反應,襟 black screen 或者 Home 鍵都 hang 無反應"

我又未試過有嚴重地窒! 可能我裝得唔多 app 而且當後備機用, 所以唔多覺!

我都等緊 LG V10 去到 3 字就入手! 等兩個月啦!

我估係粒 MediaTek + 2G RAM 不足以支持比較多 task 掛! 連 lock screen 個實體鍵都可以無反影,即係 CPU full load 無 time slices 可以去 respond 粒實體鍵囉!

Android 5 的其中一個問題是熄機都唔會 close 晒所有 app., 佢話因為已改善了 memory management, 所以唔需要 kill task, 就算剛 boot 機去睇返個 task list, 都仍然會水蛇春咁長,你話無影響我就唔多信啦!

除非某日火遮眼掟爆部 K3 Note, 否則我按往蹟係會等 V10 後續出左先會買的! 我買 V10 要 dual sim, 即係唔可以入國際版韓機?

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 雙卡機 2015
文章發表於 : 週四 11月 19, 2015 5:15 am 
離線
全職睇場
頭像

Andy Kong 寫:
我估係粒 MediaTek + 2G RAM 不足以支持比較多 task 掛! 連 lock screen 個實體鍵都可以無反影,即係 CPU full load 無 time slices 可以去 respond 粒實體鍵囉!

Android 5 的其中一個問題是熄機都唔會 close 晒所有 app., 佢話因為已改善了 memory management, 所以唔需要 kill task, 就算剛 boot 機去睇返個 task list, 都仍然會水蛇春咁長,你話無影響我就唔多信啦!

除非某日火遮眼掟爆部 K3 Note, 否則我按往蹟係會等 V10 後續出左先會買的! 我買 V10 要 dual sim, 即係唔可以入國際版韓機?

你升左最 update version 未? 而家最新是 K50a40_S121_150813_ROW

我上落大陸做 spare 機都有幾個月, 除左之前一個版本有你所講既無反應, 而家都未試過. 我建議你 wipe 一次, 否則你好快掟爆部 K3 Note :-P

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 32 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :