IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 6:45 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 19 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週二 8月 23, 2016 5:31 pm 
離線
高級玩家
頭像

Microsoft Photos因乜顯示唔到相? (放係部機同SD都唔得) Reset完得不過Delete左D垃圾APPS(GAME/WECHAT....)又唔得! 想點?(Lumia Storyteller又得喎...)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 8月 23, 2016 6:09 pm 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Microsoft Photos因乜顯示唔到相? (放係部機同SD都唔得) Reset完得不過Delete左D垃圾APPS(GAME/WECHAT....)又唔得! 想點?(Lumia Storyteller又得喎...)

算啦! 摺左佢啦! 班友自己都唔用自家產品, 所以 bug 到爆!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 8月 23, 2016 7:11 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
cdmaone 寫:
算啦! 摺左佢啦! 班友自己都唔用自家產品, 所以 bug 到爆!

WP 10話就話新野其實WP已經做左幾年啦感覺上似啱啱寫起咁! 連Concept都怪過人! 下下改野都要Reboot...2016年呀大佬!仲係Pocket PC 2003咩(無言) 睇怕真係等摺.......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 8月 23, 2016 8:26 pm 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:
cdmaone 寫:

WP 10話就話新野其實WP已經做左幾年啦感覺上似啱啱寫起咁! 連Concept都怪過人! 下下改野都要Reboot...2016年呀大佬!仲係Pocket PC 2003咩(無言) 睇怕真係等摺.......

我一直都有用 WP, 加加埋埋有 20 幾部! 而家用緊 640XL! 因為 google 俾大陸 block 左, 上到大陸不斷想連線 google server 所以好食電! 反而 WP 無 block 到, 所以用佢收下 Whatsapp 同 Skype! 但好可惜, 越做越衰, 連 UI 都 bug 都爆! 連簡單到用 whatsapp 都用到發火! 摺左佢啦!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 24, 2016 9:00 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
cdmaone 寫:
我一直都有用 WP, 加加埋埋有 20 幾部! 而家用緊 640XL! 因為 google 俾大陸 block 左, 上到大陸不斷想連線 google server 所以好食電! 反而 WP 無 block 到, 所以用佢收下 Whatsapp 同 Skype! 但好可惜, 越做越衰, 連 UI 都 bug 都爆! 連簡單到用 whatsapp 都用到發火! 摺左佢啦!

WP10 係做好個"框"完全冇跟進! 係樣樣功能都有不過古靈精怪(唔好用 & BUG)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 24, 2016 11:00 am 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:
cdmaone 寫:

買咗Nokia之後, 我由 Windows mobile 920..1020 用到 Windows Phone 930..950, 最後都放棄用返iPhone 6S Plus. 硬件一流 (930黑金係我嘅最愛), 軟件九流 (Active Sync Email Client 係唯一好過其他). WP10 + Edge = 垃圾.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 24, 2016 7:27 pm 
離線
高級玩家
頭像

salu 寫:
買咗Nokia之後, 我由 Windows mobile 920..1020 用到 Windows Phone 930..950, 最後都放棄用返iPhone 6S Plus. 硬件一流 (930黑金係我嘅最愛), 軟件九流 (Active Sync Email Client 係唯一好過其他). WP10 + Edge = 垃圾.

Edge = 垃圾都冇計! 唔用冇得(代替)用(大陸野唔用, OPERA MINI多謝喇)人地唔睇你台戲自己就更加做好仍啦 真係MS唔知攪咩, 最基本上網都有問題咁點會吸引到人用WP呀?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 24, 2016 7:42 pm 
離線
全職睇場
頭像

salu 寫:

我由第一部 LG Optimus 7 開始, 一直買, 一直等 ....... 以為 Winodws phone 會做得好! 經過 20 部既教訓後, 我終於知道 Microsoft 根本無心無力做好佢!

640XL 是我最後一部 WP !! 就算再出識得發射死光都唔會再買!

講時講, 920 除左又重又厚, 硬件上是一部好機! 影相以當時o黎講, 超晒班!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 24, 2016 7:44 pm 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
salu 寫:

Edge = 垃圾都冇計! 唔用冇得(代替)用(大陸野唔用, OPERA MINI多謝喇)人地唔睇你台戲自己就更加做好仍啦 真係MS唔知攪咩, 最基本上網都有問題咁點會吸引到人用WP呀?

連 "select" 一段野去 copy 都無, 叻極有限啦! 依然果句 : M 記內部員工, 完全唔用自已產品? 唔會 select 一段野去 copy?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 24, 2016 9:22 pm 
離線
版主

Kenny Li 寫:
cdmaone 寫:
salu 寫:

連 "select" 一段野去 copy 都無, 叻極有限啦! 依然果句 : M 記內部員工, 完全唔用自已產品? 唔會 select 一段野去 copy?

都話已經有得select一段野去copy,不過我都已經放咗我部640了,機都唔儲喺肥花賣埋!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 24, 2016 9:46 pm 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
都話已經有得select一段野去copy,不過我都已經放咗我部640了,機都唔儲喺肥花賣埋!!!

你睇睇我做錯咩! 只得 "Select All " !!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 8月 25, 2016 1:17 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

"select一段野" EDGE好有性格架! 成篇野係得"Select All要係editing裡面先得(eg. 打緊EMAIL....)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 8月 25, 2016 1:32 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
我由第一部 LG Optimus 7 開始, 一直買, 一直等 ....... 以為 Winodws phone 會做得好! 經過 20 部既教訓後, 我終於知道 Microsoft 根本無心無力做好佢! ........

本身WP果種"不對稱雜誌式顯示"幾有型/有特式/好睇, 但WP10就編編改到冇晒!APPS反而繼續係喎(MS夠晒騎呢)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 8月 26, 2016 2:22 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
salu 寫:

我由第一部 LG Optimus 7 開始, 一直買, 一直等 ....... 以為 Winodws phone 會做得好! 經過 20 部既教訓後, 我終於知道 Microsoft 根本無心無力做好佢!

640XL 是我最後一部 WP !! 就算再出識得發射死光都唔會再買!

講時講, 920 除左又重又厚, 硬件上是一部好機! 影相以當時o黎講, 超晒班!

M記 換咗老闆之後根本唔睇重 mobile division. 將啲資源全部放曬落去windows 10 同埋surface. 除非有一日 windows可以裝喺個電話度, 咁樣落去windows phone應該冇運行.

希望可以買番俾nokia再發揚光大喇. 不過nokia啲股價低成咁佢哋都應該冇錢㗎啦

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 8月 26, 2016 11:54 pm 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

"select一段野" EDGE好有性格架! 成篇野係得"Select All要係editing裡面先得(eg. 打緊EMAIL....)

終於升到 Anniversary 版之後用到 "select一段野" !!!

輕輕點一個字一下! 要好輕好快點一下!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 19 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 31 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :