IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 5:36 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週一 5月 29, 2017 10:48 am 
離線
高級玩家
頭像

Lumia 430由8.1升上WIN10後 (10.0.10586.107) 再上下一版(唔記得咩代號)但係Download完個UPDATE(100%) 安裝SHOW"未完全整下載無法更新"(大約意思)咁喺部機Download點樣"未完全整下載"呢?會唔會有咩/要用第二D方法搞搞佢先可以正常再升呢? 有冇邊位知???

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 24, 2017 6:01 am 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Lumia 430由8.1升上WIN10後 (10.0.10586.107) 再上下一版(唔記得咩代號)但係Download完個UPDATE(100%) 安裝SHOW"未完全整下載無法更新"(大約意思)咁喺部機Download點樣"未完全整下載"呢?會唔會有咩/要用第二D方法搞搞佢先可以正常再升呢? 有冇邊位知???

部機開唔開到先?

開到就清完 d 位 (storage space) 再試過. 再唔得就 reset 完再試.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 24, 2017 4:02 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
部機開唔開到先?

開到就清完 d 位 (storage space) 再試過. 再唔得就 reset 完再試.

部機開到呀只係再上下一個UPDATE(10.014393.1066版本)就唔得咋(0x80073712)可以清嘅都清晒REST都REST過幾次總知就係唔得(你都知WINDOWS幾有個性先得架)今次部430又冇上次部640 http://ima-mobile.com/viewtopic.php?f=8&t=39369&sid=4c03550b06c06665677b3a50fe863fc4果堆問題真係R頭

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 26, 2017 1:06 am 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:
部機開唔開到先?

部機開到呀只係再上下一個UPDATE(10.014393.1066版本)就唔得咋(0x80073712)可以清嘅都清晒REST都REST過幾次總知就係唔得(你都知WINDOWS幾有個性先得架)今次部430又冇上次部640 http://ima-mobile.com/viewtopic.php?f=8&t=39369&sid=4c03550b06c06665677b3a50fe863fc4果堆問題真係R頭

You are not alone: https://answers.microsoft.com/en-us/ins ... 2d1e055c2e

Settings>System>Storage, remove 張 memory card 出黎再試 :wink:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 6月 27, 2017 1:14 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
You are not alone: https://answers.microsoft.com/en-us/ins ... 2d1e055c2e

Settings>System>Storage, remove 張 memory card 出黎再試 :wink:

試埋啦, 都係唔掂 :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 28, 2017 1:58 am 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:

送去堆海啦! :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 28, 2017 1:35 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:

仲有一招就係返8.1重新上過(不過有排搞仲要唔包一定得費時整)呢一版冇乜大問題上到我怕佢痴得仲勁 :twisted: (我有斯德哥爾摩症候群)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 01, 2017 1:52 am 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:

仲有一招就係返8.1重新上過(不過有排搞仲要唔包一定得費時整)呢一版冇乜大問題上到我怕佢痴得仲勁 :twisted: (我有斯德哥爾摩症候群)

你想像唔到我有幾多部 Windows Phone ......... 我一向都好撐 Nokia 同 Windows Phone, 但可惜 .....

行 8.1 最 stable 但功能同 Android & IOS 比就好似小學雞! 等到上 10.0 就明顯睇到班 programmers 根本自已都唔會用 WP, 因為有好多 bugs 用家一定知!

而家依然用緊 640XL, 亦會係最後一部 WP !!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 01, 2017 3:35 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
你想像唔到我有幾多部 Windows Phone ......... 我一向都好撐 Nokia 同 Windows Phone, 但可惜 .....

行 8.1 最 stable 但功能同 Android & IOS 比就好似小學雞! 等到上 10.0 就明顯睇到班 programmers 根本自已都唔會用 WP, 因為有好多 bugs 用家一定知!

而家依然用緊 640XL, 亦會係最後一部 WP !!!!

我真心對WIN PHONE有情義結!(由6.0開始點都會用過) 我都覺8.1功能似N年前咁(stable都冇用有D APPS已經唔支援)WIN 10紅石版完全唔X掂係第一版好D(啩?)

eg. 呢版EDGE有一樣超騎呢嘅野(bugs?) 就係SAVE相每一次幾個STEP SET條PATH........

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 07, 2017 1:08 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:

唔好咁串WIN 10啦 :lol:
圖檔
http://www.android-apk.com/2017/07/google-neuxs-pixel-%E8%A3%9D%E7%BD%AE%E4%B8%83%E6%9C%88%E4%BB%BD%E5%AE%89%E5%85%A8%E6%9B%B4%E6%96%B0%E5%B7%B2%E6%8E%A8%E5%87%BA/

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 08, 2017 5:09 am 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
我真心對WIN PHONE有情義結!(由6.0開始點都會用過) 我都覺8.1功能似N年前咁(stable都冇用有D APPS已經唔支援)WIN 10紅石版完全唔X掂係第一版好D(啩?)

eg. 呢版EDGE有一樣超騎呢嘅野(bugs?) 就係SAVE相每一次幾個STEP SET條PATH........

我只當後備機, 入張大陸卡收 Whatsapp & email 用, 因為 WP 個 Framework 唔似 Google Framework 咁畀大陸 block晒, 後台勁食電!

假如當主機用, 一日即打爆佢!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 08, 2017 2:55 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
我只當後備機, 入張大陸卡收 Whatsapp & email 用, 因為 WP 個 Framework 唔似 Google Framework 咁畀大陸 block晒, 後台勁食電!

部LUMIA 430我都係咁用咋 (唔知係咪)ANDROID機香港用唔連線都會有呢個問題(後台勁食電)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 08, 2017 11:50 pm 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:

部LUMIA 430我都係咁用咋 (唔知係咪)ANDROID機香港用唔連線都會有呢個問題(後台勁食電)

總結一句 : Windows Phone ......... 等摺 !!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 21, 2017 1:24 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
總結一句 : Windows Phone ......... 等摺 !!

彌留階段
https://unwire.hk/2017/07/20/windows-phone-market-share-falls-to-0-1-percent/mobile-phone/

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 22, 2017 2:04 am 
離線
全職睇場
頭像

cdmaone 寫:
Kenny Li 寫:

彌留階段
https://unwire.hk/2017/07/20/windows-phone-market-share-falls-to-0-1-percent/mobile-phone/

自已都無心機做! 算啦摺埋佢!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 36 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案