IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週六 6月 22, 2024 3:55 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 247 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 11121314151617  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 08, 2006 10:22 pm 
離線
新手入場

1.03q版
開機按8+power
都沒有出現設定畫面啦
唉~~我有長按8咧
><

不知是那個步驟有問題咧
可以麻煩大大教導一下嗎

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 10, 2006 12:21 am 
離線
新手入場

can it works on 904?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 10, 2006 9:15 am 
離線
新手入場
頭像

I tried on 904sh , it doesn't work .. :-(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 10, 2006 11:49 am 
離線
高級玩家
頭像

︻$▅▅▆▆▇◤ 寫:
I tried on 904sh , it doesn't work .. :-(

国真台湾小败家乎?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 5月 12, 2006 1:28 pm 
離線
新手入場

我係日版 1.071(J500), 未試前係無出re-provision(其實早期係有, 但之後無左, 我都唔明點解), 但當我改左01111111後就出re-provision, 請問可以點令re-provision唔出現?

而我可唔可以玩到game? 之前既post好次有朋友係日版都成功, 可以指點下嘛!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 5月 12, 2006 1:59 pm 
離線
新手入場

sloven 寫:
我係日版 1.071(J500), 未試前係無出re-provision(其實早期係有, 但之後無左, 我都唔明點解), 但當我改左01111111後就出re-provision, 請問可以點令re-provision唔出現?

而我可唔可以玩到game? 之前既post好次有朋友係日版都成功, 可以指點下嘛!

問題已解決, game都可以玩, 原本只要跟kenny講噤改, 再打*108*61#做一次update, 噤re-provision又無左又可以玩game架喇!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 5月 12, 2006 11:57 pm 
離線
新手入場

903 SH SMARTTONE FIRMWORK 用唔用到呢個方法??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 5月 13, 2006 11:09 am 
離線
新手入場
頭像

titanlau 寫:
903 SH SMARTTONE FIRMWORK 用唔用到呢個方法??

smartone HK firmware 都有好多版本, 你自己check 下部機先啦

press

*01763*8371#

如果你部903sh firmware係 1.02x 版本就可以用, 其他就未必得哪. :-)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 5月 14, 2006 4:49 pm 
離線
新手入場

it works! thanks, kenny

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 5月 18, 2006 7:30 pm 
離線
新手入場

我想問以下我咁做有冇錯到~~
我部機係903~日本機改做港版 1.02x
1. 將機改做01111111,之後熜機
2. 開機打*108*61#

之後係米會收到個message??但佢要我入咩pin碼??係咩黎架!!

我到依家都做唔到入game落部機到玩呀,唔該各位幫幫手~~thx

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 5月 18, 2006 7:44 pm 
離線
新手入場

903 t can use this method or not?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 5月 18, 2006 11:44 pm 
離線
新手入場

How about 803t?? Can I do thing same thing, cos, I really want to play game with my 803t, thanks!!

Also, how to check the version of my phone. thank you very much :-P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 5月 20, 2006 12:14 am 
離線
新手入場

I can see the games now, however, it show "Cannot open" when I try to launch the games... anyone know??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 5月 21, 2006 5:02 am 
離線
新手入場

我想問下.我部機係smartone度買.
冇改過任何野..sx833
但係我想整到部機可以sd入game
影相冇聲,,同埋可以轉theme既..
可以做d咩哩?
駛唔駛改機呀之類...
要幾錢度?/??

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 新手一問
文章發表於 : 週一 5月 22, 2006 7:28 am 
離線
新手入場

我想問一下 Kenny Li 大哥, 我現在所用的903sh是去年11月在先達買的日本水貨,已改成中文,但老實講我唔清楚改佐之後是什麼版本,依家想問一下你所說的改機玩mmc中遊戲的方法,我的手機可否合用??[/img]

附加檔案:
DSC00074.JPG [ 394.47 KiB | 被瀏覽 11349 次 ]
DSC00073.JPG [ 451.66 KiB | 被瀏覽 11349 次 ]
回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 247 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 11121314151617  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :