IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 4月 24, 2024 7:23 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 247 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1314151617  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 25, 2006 3:46 am 
離線
新手入場

我想問下點解我照足你既方法 但係一去到同步果度 佢就話我error,service aborted既 有咩方法搞掂 thx

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 25, 2006 3:51 am 
離線
全職睇場
頭像

hei2005 寫:
我想問下點解我照足你既方法 但係一去到同步果度 佢就話我error,service aborted既 有咩方法搞掂 thx

"先要準備一張 miniSD card, 內的 My Items 要開一個新 folder, 叫 "Games and More". 將 game 用 card reader 抄到這個 folder 就可以了! 之後將 miniSD card 插回手機內! "

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 25, 2006 4:06 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
hei2005 寫:

"先要準備一張 miniSD card, 內的 My Items 要開一個新 folder, 叫 "Games and More". 將 game 用 card reader 抄到這個 folder 就可以了! 之後將 miniSD card 插回手機內! "

我做足晒啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 8月 27, 2006 12:32 am 
離線
新手入場

我得啵~~板本係1.03Q~~
仲有冇多D GAME AR??THX~~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 8月 29, 2006 2:05 pm 
離線
新手入場

Quoted:
正確說法是:

1) 用 patch, 即用一個很小的 patch 刷入去

2) 用 setool 提供的 firmware 刷一次
Unquoted:

我都係點整都係正常開機,

老師, 咁如果我宜家又冇patch, 又冇setool, 可以點做. 真係好想試吓玩. :o[/quote]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 8月 30, 2006 3:49 pm 
離線
新手入場

I have a big problem now~!
mine is HK verson is 1.20
i can play and the first time, then i delete the orginal game in the mobile(the japanese one which can't play)
then after then i install the more game install more game, but can't Synchronisation ( keep Error~)
so i Set to default for java, still not working then 3 trial Smat-tone game comes out.
i set 00000000 to 011111111 back and forward all the time still like this.
also i found out that the kep-pad light also gone too

WHAT SHOULD I DO???
how can i get my key-pad light back?
and make that games work again?

PLease teach me whoever knows~ Have Mercy
Thank YOu So So mUch!

回頂端
 個人資料  

文章主題 : euro 903
文章發表於 : 週四 8月 31, 2006 6:20 pm 
離線
新手入場

Hi Everybody,

My sharp 903 has the following version:

1.046
EMP: U100 5.0
OW: 7.0.2.1.545
APLIX: 1.17

I have tried several times to enter application system by 8+pwr key
but nothing happens...
(In my phone menu there is no synchronisation at the java settings . there are only theese opions:
1 set to default
2 delete memory)

I would like your help if you have any idea how can i activete the sd java feature.

Thanks a lot...javascript:emoticon(':-D')

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 9月 07, 2006 4:20 am 
離線
新手入場

sloven 寫:
sloven 寫:
我係日版 1.071(J500), 未試前係無出re-provision(其實早期係有, 但之後無左, 我都唔明點解), 但當我改左01111111後就出re-provision, 請問可以點令re-provision唔出現?

而我可唔可以玩到game? 之前既post好次有朋友係日版都成功, 可以指點下嘛!

問題已解決, game都可以玩, 原本只要跟kenny講噤改, 再打*108*61#做一次update, 噤re-provision又無左又可以玩game架喇!!!

我都同你一樣,請問大大我打*108*61#後會收到message,要我入pin密碼,可以話我知個密碼係物嗎?感激不盡thx

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 9月 08, 2006 9:57 pm 
離線
新手入場

vcki 寫:
sloven 寫:
sloven 寫:
我係日版 1.071(J500), 未試前係無出re-provision(其實早期係有, 但之後無左, 我都唔明點解), 但當我改左01111111後就出re-provision, 請問可以點令re-provision唔出現?

而我可唔可以玩到game? 之前既post好次有朋友係日版都成功, 可以指點下嘛!

問題已解決, game都可以玩, 原本只要跟kenny講噤改, 再打*108*61#做一次update, 噤re-provision又無左又可以玩game架喇!!!

我都同你一樣,請問大大我打*108*61#後會收到message,要我入pin密碼,可以話我知個密碼係物嗎?感激不盡thx

問題已經自行解決,而家可以玩game,又無左re-provision出現.以後再有re-provision都可自行解決 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 9月 11, 2006 2:07 pm 
離線
新手入場

咦!? 怎樣解決? 我試過按, 真要密碼才可, 朋友~ :D 可以告知嗎?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 9月 12, 2006 1:52 am 
離線
新手入場

davnc 寫:
咦!? 怎樣解決? 我試過按, 真要密碼才可, 朋友~ :D 可以告知嗎?

可以 :)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 10月 13, 2006 2:53 pm 
離線
新手入場

Hi everybody,
My SHARP 703SH is the following version

ver 1.011
EMP: U100 5.0
OW: 7.0.2.1.544
APLIX: 1.27

11111111 11111111

我按 "8+power" 開機後, 改最後果行為
01111111 11111111

之後開機 game &application > Setting > Sychronization

我按 十字中央鍵 It ask me " Are you Sure?"
無得 " DELETE" :-(

Can anybody help me???
我部機個VERSION 能否玩到GAMES ??

THANKS

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 11月 09, 2006 10:33 pm 
離線
新手入場

係咪game ge密碼改左啊

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 31, 2006 5:00 pm 
離線
新手入場
頭像

Game cannot download!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 6月 28, 2007 10:17 pm 
離線
新手入場

謝謝你辛苦分享!!!正在試試看行不行!!!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 247 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1314151617  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 19 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :