IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 4月 30, 2024 10:33 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週二 8月 28, 2007 10:56 am 
離線
新手入場

hi ~~ 各位 ~~ 我岩岩買左部Toshiba smartphone G500 ,所有野都運作正常...飛線都冇問題 .... 但系就系打唔到##21#飛番條線出來 . 我想問o下咁樣系咪正常呢 ? 定系我要羅去換機呢 ?

謝謝解答.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 8月 30, 2007 12:27 am 
離線
資深玩家
頭像

laputa 兄,
g500好唔用呀, 係電腦展減到$2380, 比的意見

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 8月 30, 2007 1:01 am 
離線
新手入場

我就系嚮電腦展買既....唔知系我好彩定唔好彩,部機唔知點解系唔比我飛線番出來。除左呢樣之外...overall都算唔錯啦.

1. 影相幾好....不過可惜得200萬象.
2. 個影相function少少低能...唔識save你既option,要影一次改一次..
3. 出奇地收音非常清楚,背景可以無雜聲,對方都話我講野好清楚喎.
4. 個mon都算中上啦. 不過不失.
5. 可以用到skype ,呢個對有用既人來講都算重要.
6. 可惜佢唔support D wap site既串流,即系話睇唔到operator既網上video,呢樣真系失敗.
7. 舊電1300Ma 我上o下網,打o下機都用到兩日.
8. 唔知系我個台 (pccw 3G) 問題,定系部機問題,佢既接收能力只系一般. 成日室內都系維持嚮兩格,(全滿系4格)
9. 仲有就系個speaker唔可以開盡,一開盡就折聲,開七成度啦,嚮MK都聽到佢嚮。
10. HSDPA 收得快唔快就真系未知,因為未諗到出peoples定3 easyplus :P
11. 講真...個指紋功能真系可有可無.......對我來講就系無聊羅.. :P

講真,如果佢要賣3K,我唔會買佢,不過$2380都叫買得過,你咪當佢系有PDA功能既電話. 一部Nokia 6110 classic 都要2k la ~~ :)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 8月 30, 2007 4:37 pm 
離線
新手入場

##21#用唔倒.... 試試##002#得唔得.... 都係用來取消飛線的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 31, 2007 12:08 am 
離線
新手入場

試左 ##002# ..... 結果都系唔得.....

都唔明點解咁神奇既..... !!!

聽日會去換機,睇o下系咪真系部機壞啦...... 唉.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 4:58 am 
離線
新手入場

今日試完機....原來系關PCCW事......系PCCW卡先飛唔到線..................真系唔知點解.....唉.

試左3同Sunday都飛到線出來.......救命.....有冇D咩特別setting可以做呢 ?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 9:10 am 
離線
新手入場
頭像

laputa714 寫:
今日試完機....原來系關PCCW事......系PCCW卡先飛唔到線..................真系唔知點解.....唉.

試左3同Sunday都飛到線出來.......救命.....有冇D咩特別setting可以做呢 ?

請問點解一定要##21#?
入返部機來電轉駁function果版咪算囖... :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 4:59 pm 
離線
資深玩家
頭像

justin_lam 寫:

入返部機來電轉駁function果版咪算囖... :lol:

因為入去手機功能表然後搵來電轉駁功能麻煩囉!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 9月 01, 2007 11:30 pm 
離線
資深玩家
頭像

我幾個月前轉用pccw 3g, 一路無發現問題, 直到有一次返大陸, 飛線返大陸卡, 攪黎攪去都飛唔到線, 以為手機問題, 最後原本出卡時冇為我加飛線功能, 吹脹, 你會唔會係同一問題呢 ?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 9月 03, 2007 11:49 pm 
離線
新手入場

入返部機來電轉駁function果版咪算

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 9月 03, 2007 11:50 pm 
離線
新手入場

spandau 寫:
我幾個月前轉用pccw 3g, 一路無發現問題, 直到有一次返大陸, 飛線返大陸卡, 攪黎攪去都飛唔到線, 以為手機問題, 最後原本出卡時冇為我加飛線功能, 吹脹, 你會唔會係同一問題呢 ?

唔知...但系去到pccw o個D counter...就話冇人識整...唔關佢地事...
不過應該同你唔同case ... 因為如果我用番普通電話飛線系完全冇問題既..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 9月 04, 2007 9:06 am 
離線
新手入場
頭像

入返部機來電轉駁function果版咪算

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章