IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 2:20 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 1月 06, 2008 2:35 am 
離線
全職睇場
頭像

之前同大家講過我買左 3 張唔同款既大陸版 PSS Sim:

圖檔

經過測試之後, 結果是 .......... 全部都用唔到係 904SH! 失敗!

我已經是經熟人買, 亦都問清楚先俾錢! 都係唔 work!

如果大家想上大陸買, 最好帶定機去試, 如果佢俾你試的話!

但, 我已經搵到個分別, 會再倒多幾百蚊落咸水海 :-(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 1月 06, 2008 8:37 am 
離線
資深玩家
頭像

咁904sh張pss sim咪即係"扁"國獨有? :o

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 06, 2008 11:58 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
之前同大家講過我買左 3 張唔同款既大陸版 PSS Sim:

經過測試之後, 結果是 .......... 全部都用唔到係 904SH! 失敗!

我已經是經熟人買, 亦都問清楚先俾錢! 都係唔 work!

如果大家想上大陸買, 最好帶定機去試, 如果佢俾你試的話!

但, 我已經搵到個分別, 會再倒多幾百蚊落咸水海 :-(

thanksssssssssssssssssssssssssssss!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 1月 06, 2008 1:04 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny哥的我為人人的精神實在令小弟敬佩﹗ :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 1月 06, 2008 2:39 pm 
離線
新手入場

philipchiu197601 寫:
咁904sh張pss sim咪即係"扁"國獨有? :o

oh my god
貴到"起飛"?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 1月 06, 2008 4:01 pm 
離線
高級玩家

they are for iphone only?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 1月 06, 2008 5:18 pm 
離線
全職睇場
頭像

chris 寫:

Yes, for iPhone only!

不過親自見識過, 而家知道個分別! 應該下次唔會中招 :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 1月 06, 2008 5:54 pm 
離線
高級玩家

Kenny Li 寫:
chris 寫:

Yes, for iPhone only!

不過親自見識過, 而家知道個分別! 應該下次唔會中招 :P

good...wait u , brother :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 1月 06, 2008 6:15 pm 
離線
新手入場

呢D iphone pss sim 得at&t 既info
冇softbank info 擺落904sh 用到架咩?
我唔識.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 07, 2008 11:10 pm 
離線
新手入場

Currently in Singapore, a few of us already tested our 904SH using PSS SIM. It is working well.

For me, I bought it from one of the Taiwan on-line shop. Can't tell whether the PSS SIM is meant for iphone or 904SH from the hardware. Only when u power up the 904SH, then u will know it work or not.

The instructions which comes with the PSS SIM actually included the instruction for iphone. But, the actual PSS SIM itself is meant for 904SH. Don't need to follow the instruction meant for iphone.

We have several SIM card designs in Singapore. Not everyone of them are suitable for PSS SIM.

The 904SH is not so troublesome as iphone setup. Once your USIM card is ready with PSS SIM, just slot it into the SIM card slot and power up 904SH. It get the GSM or 3G signal automatically.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 07, 2008 11:36 pm 
離線
資深玩家
頭像

Kenny, 究竟用

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 其實可以禁樣窩
文章發表於 : 週二 1月 08, 2008 12:05 am 
離線
新手入場

其實可以禁樣窩,,如果扁國版PSS同內地版PSS的電路一樣的話。。可以嚮扁國個度買張PSS,番來拆左距粒記存芯片落來,挪部機讀左距入邊D資料,寫番落去內地版PSS sim粒芯片上就可以la。。。
當然,呢個方法隻是小弟的一般理解姐。。掂唔掂就要睇下有無邊位大佬去試下囖。。。 :) :)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 14, 2008 2:22 am 
離線
新手入場

唔知有咩最新消息呢

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 其實可以禁樣窩
文章發表於 : 週二 1月 15, 2008 12:48 am 
離線
新手入場

zsnb 寫:
其實可以禁樣窩,,如果扁國版PSS同內地版PSS的電路一樣的話。。可以嚮扁國個度買張PSS,番來拆左距粒記存芯片落來,挪部機讀左距入邊D資料,寫番落去內地版PSS sim粒芯片上就可以la。。。
當然,呢個方法隻是小弟的一般理解姐。。掂唔掂就要睇下有無邊位大佬去試下囖。。。 :) :)

呢論是ok,但心片的編程或電路不相同,應該不能,,如果唔係 扁國的人用咁多時間同人力研究出來的野咪蝕哂

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案