IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 4月 19, 2024 5:05 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週二 1月 08, 2008 3:00 pm 
離線
全職睇場
頭像

繼 Turbo SIM, PSS Sim, Hyper Card 之後, 又整多個 X-Sim!

今次唔係跳過某個台 (Network Lock), 而是整個牌子都通用! 死未?

好快天下無鎖了 ............!

原文:

X-SIM PICTURE

X-SIM support NOKIA video

6120c
http://www.youtube.com/watch?v=qKu-SPotnFc
n95-8g
http://www.youtube.com/watch?v=tv5cmlwFufc

X-SIM-N support NOKIA (any country,any network,autodetect)
X-SIM-S support SHARP (any country,any network,autodetect)
X-SIM-I support IPHONE (any country,any network,autodetect)

X-SIM support Blackberry/Dopod/Treo... coming soon

http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=487619

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 1月 08, 2008 3:14 pm 
離線
新手入場
頭像

係就正囉,日機翻生啦~ :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 1月 08, 2008 7:26 pm 
離線
新手入場
頭像

解唔到網絡鎖同功能鎖都冇用

好似920sh噤, 連影相都做唔到真係叫人點買

就算少影相當冇所謂, 比人地玩果陣都死啦, 乜功能都lock

我都好想快d用到920sh, 不過..................

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 1月 08, 2008 8:03 pm 
離線
全職睇場
頭像

stepmic 寫:

就算少影相當冇所謂, 比人地玩果陣都死啦, 乜功能都lock

我都好想快d用到920sh, 不過..................

根本就唔係 "解鎖" (unlock)! 係 by-pass 個鎖, 或叫走後門!

既然可以 "走後門", 咁前門把鎖有咩用?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 1月 08, 2008 9:49 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
stepmic 寫:

根本就唔係 "解鎖" (unlock)! 係 by-pass 個鎖, 或叫走後門!

kenny...咁係咪日後sharp d 機都有機會用到?
用到是指only通話功能? 定相機..聽音樂都可以?
因為我5太了解x-SIM的功能..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 1月 08, 2008 10:11 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
stepmic 寫:

唔係好明點樣走後門 :?
Kenny兄可唔可以詳細講解下?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 09, 2008 12:36 am 
離線
新手入場

我今日見到有人用緊 920sh..
唔知佢係咪用左 x-sim 呢..=="

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 09, 2008 12:43 am 
離線
資深玩家
頭像

嘩......咁正, KENNY大哥, 快D試下測試下其他機, 你就好羅.
係咪入X-SIM-S貼上日本版SHARP機即可用.....發達啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 09, 2008 1:12 am 
離線
新手入場

唔知新年之前有無望可以用到呢....係就正...新年用新機

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 09, 2008 1:54 am 
離線
新手入場

me_ming 寫:

而家hyper card都可以用落920sh
不過剩係可以打出打入者嘛 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 09, 2008 3:25 am 
離線
新手入場

hohoho_KLY 寫:
me_ming 寫:

而家hyper card都可以用落920sh
不過剩係可以打出打入者嘛 :lol:

但係我見佢好條用部手機係到影相咁嫁喎..=v="

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 09, 2008 10:48 am 
離線
新手入場
頭像

日本卡roaming? :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 09, 2008 12:12 pm 
離線
新手入場

paulshih 寫:

我都有咁樣懷疑過呀..
所以我好有衝動想過去問下佢部機係咪用緊 x-sim 定係漫遊..=v="
但係我個 fd 制止左我..佢話睇果個人個樣好似好兇咁喎..
所以無咁樣做到..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 09, 2008 1:35 pm 
離線
新手入場

me_ming 寫:
paulshih 寫:

我都有咁樣懷疑過呀..
所以我好有衝動想過去問下佢部機係咪用緊 x-sim 定係漫遊..=v="
但係我個 fd 制止左我..佢話睇果個人個樣好似好兇咁喎..
所以無咁樣做到..

唔洗驚wor
佢唔會飛黎香港打你

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 09, 2008 4:09 pm 
離線
新手入場

so....is it possible to use this on mobiles from Docomo ? :P

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :