IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週日 5月 05, 2024 4:31 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週三 1月 16, 2008 8:40 pm 
離線
新手入場

轉貼 from hkp2p.org 既靈恨...thx!

呢個係我覺得最好用而我又覺得唯一一個真係work嘅方法~
我用838pro~就一定work~不過就應該冇限制機種啦~

佢主要係改變左pie嘅設定~
令到當你去到pc版嘅youtube webpage, click佢啲片嘅時候~
佢會show 左3樣嘢分別如下:

1.play video
2. save video
3. linked page

咁想睇就click第一個啦~
click完佢就會自動用左tcpmp黎做streaming~
咁就有得睇架喇~

ps.tcpmp一定要安裝版~唔可以用免安裝版架~如果之前安裝左其他版嘅tcpmp就要uninstall左先再裝過)

首先係呢條link到download 個rar file落先~

http://www.sendspace.com/file/zdqzi3

之後入面有兩個cab file~
copy入去部機到~
之後係部機到裝左去

安裝先後次序係 (建議兩個cab file都安裝係卡到)
1.tcpmp.pocketpc.0.72RC1.cab
2.FlashVideoBundle.CAB

之後就好似我所講咁試下啦~

enjoy watching youtube movie at ppc

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 1月 17, 2008 12:38 am 
離線
新手入場

可能會有D 機種OR 舊版既window 未必支援

各位測試完講返個小小報告出黎睇下我搵唔搵到有咩方面搞掂佢@@

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案