IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 4月 24, 2024 2:56 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 點解要換底版o既?
文章發表於 : 週一 2月 25, 2008 12:24 pm 
離線
新手入場
頭像

話說上星期攞我部用左2年半o既K750i上旺角SE整
(當年join左燶宅個延長保用計劃,所以有得claim唔怕整)
呢一年o黎keypad位D燈時著時唔著(screen燈無問題)
大力D按右選擇鍵keypad位D燈有時又會著返
諗住小事o黎,整都唔駛大整
放低部機行街call center打o黎話要換底版
底版報價$700 :-o
what?點解o甘小事要換底版?請問有無高人教路?

後話:後尾再打o黎話師夫話齋換底版麻煩
換過部新機俾我問我o唔ok
如事者我就換左部07W50 o既K750i返o黎
仍然有4倍數碼變焦bor
唔似台灣同大陸o甘係太監版發黃鏡頭wor

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 2月 25, 2008 12:47 pm 
離線
全職睇場
頭像

你講左個答案啦: "後尾再打o黎話師夫話齋換底版麻煩, 換過部新機俾我問我o唔ok" :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 2月 25, 2008 3:51 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny哥...唔係太明...
我係想知點解keypad燈壞要換底版
而且果日佢話如果我堅持只換底版都得
唔係一定只可以換新機

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 25, 2008 6:06 pm 
離線
新手入場
頭像

justin_lam 寫:
話說上星期?我部用左2年半o既K750i上旺角SE整
(當年join左?宅個延長保用計劃,所以有得claim唔怕整)
呢一年o黎keypad位D燈時著時唔著(screen燈無問題)
大力D按右選擇鍵keypad位D燈有時又會著返
諗住小事o黎,整都唔駛大整
放低部機行街call center打o黎話要換底版
底版報價$700 :-o
what?點解o甘小事要換底版?請問有無高人教路?

後話:後尾再打o黎話師夫話齋換底版麻煩
換過部新機俾我問我o唔ok
如事者我就換左部07W50 o既K750i返o黎
仍然有4倍數碼變焦bor
唔似台灣同大陸o甘係太監版發黃鏡頭wor

多口問句,你用左咁多年部機舊電一定死過啦 :-(
咁?宅個延長保用計劃包NG包你舊電嫁 :o

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 26, 2008 8:36 am 
離線
新手入場
頭像

sing1327 寫:

電?燶宅延長保用計劃當然唔包啦
但係我舊原裝電到今日都未死bor :lol:
仲差到95%滿o架 8)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 26, 2008 9:43 am 
離線
新手入場
頭像

sing1327 寫:

電??宅延長保用計劃當然唔包啦

我部LG舊電死死地 :-( 好多時都用NG到一日 :(
唉!咁不如自己打爆佢,等佢換過部比我好了 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 26, 2008 10:36 am 
離線
新手入場
頭像

sing1327 寫:
sing1327 寫:

佢淨係換主機俾您o架咋...唔包電 :lol:
您打爆部機都無用...人爲損壞唔包賠嘛 :twisted:

可唔可以解多少少畫? :o

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 2月 26, 2008 6:51 pm 
離線
新手入場
頭像

bcs repair centre w/o small parts like sin tat, they usually replace a refurbish mb to u, then take ur mb to fix and refurbish, that's y they can fix it within 1 hr

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 26, 2008 7:31 pm 
離線
資深玩家
頭像

sing1327 寫:
sing1327 寫:

佢淨係換主機俾您o架咋...唔包電 :lol:
您打爆部機都無用...人爲損壞唔包賠嘛 :twisted:

可唔可以解多少少畫? :o

仲係唔明?好簡單!

新機變舊機,舊機變壞機,壞機變新機。

明未?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 27, 2008 12:37 am 
離線
全職睇場
頭像

IMA Reporter 寫:
仲係唔明?好簡單!

明未?

呢句野, 金毛叔有版權架 :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 2月 27, 2008 8:34 am 
離線
新手入場
頭像

多謝o甘多位
明晒 :)
明知係翻新板都無計
壞keypad燈真係幾唔方便
橫掂都用左2年半
唔駛錢換過翻新板再撐 :P
不過我部“新機”可以4倍變焦
咁塊板咪分分鐘係06W20以前o既? :-o

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 27, 2008 7:38 pm 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
IMA Reporter 寫:
仲係唔明?好簡單!

明未?

呢句野, 金毛叔有版權架 :P

(:Y) (:Y) (:Y) (:Y) (:Y)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案