IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 4月 16, 2024 5:16 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週三 4月 09, 2008 11:50 am 
離線
新手入場
頭像

可能真係太耐ge~~對於一d人黎講,前四者Vodafone時代ge Model可能真係舊左d ge~ :oops: 之前見到有些大哥謔稱,話唔記得803T係點ge樣wo~~ :P
但我仲係用緊803T,仲要仲係日文版果隻wo~~日文版淨係得俾用mmf,midi,以及垃圾質素ge 3gp格式黎做鈴聲~~但呢七個Model之中,得803T有中文版,咁樣其他Model咪淨係死用mmf??我搵左好耐,終於俾我整到高質素AAC鈴聲la~~我本著IMA ge宗旨,人人為我,我為人人~~所以開Post教大家整~~
(已知呢個方法ge人勿插~~) :P

P.S:912T,920T均未經測試証實,小弟係見到有人話可以Play到,但冇講可唔可以用黎做鈴聲,有呢d機ge大哥大姐,唔該幫手做測試~~

事前準備:
QuickTime (必需要預先裝好)
攜帶動畫變換君 (必需)
GoldWave (用黎Cut歌及加大音量,非必需)

開始:
首先,下載並解壓已改版ge攜帶動畫變換君~~(請注意,呢個攜帶動畫變換君係經過簡化,如要轉片請Download其他版本)
下載Link:http://ifile.it/5w8jbkt
解壓密碼(小心唔好Copy到後面ge空格):Peterfone@Ima Mobile
解壓完後開入面ge 3GP_Converter.exe~~

再揀你認為OK ge KB/s,有96&128~~2個都得

將你想要轉ge File拉到去果個空白位~~

將轉出黎File放係Sounds & Ringtones ge資料夾度咁就OK la~~

呢個時侯,你ge手機會傳黎–陣陣清脆悅耳ge聲音la~~ (-:-@qoo2@-:-)

P.S:鈴聲長度冇限制,鍾意ge話,你可以將成首歌轉ga~~
File大細都冇限制,可以大過300KB~~本人試過係803T度7MB都用得~~
File名唔好太長,唔係部機可能Show唔到出黎~~

參考連結:http://mobilehackerz.jp/archive/wiki/index.php?HE-AAC
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=218&t=474822

最後由 Peterfone 於 週三 4月 09, 2008 2:02 pm 編輯,總共編輯了 6 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 09, 2008 11:58 am 
離線
新手入場
頭像

Peterfone 寫:
我本著IMA ge宗旨,人人為我,我為人人~~所以開Post教大家整~~

淨係呢句都抵讚喇~ :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 4月 09, 2008 9:30 pm 
離線
資深玩家
頭像

你係咪真係對IMA咁忠心? 定係到其他forum都係咁講呀? :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 4月 09, 2008 10:02 pm 
離線
新手入場
頭像

好耐之前已經有人出過POST... :roll:
我都用左一排啦...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 4月 09, 2008 10:07 pm 
離線
新手入場
頭像

睇呢度 :-)
http://www.ima-mobile.com/phpBB2/viewto ... ght=HE-AAC

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 4月 09, 2008 10:40 pm 
離線
新手入場

有人好心post比大家睇清楚,教大家

又有人問番轉頭~

放鬆d啦香港人~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 10, 2008 8:16 am 
離線
新手入場
頭像

philipchiu197601 寫:
你係咪真係對IMA咁忠心? 定係到其他forum都係咁講呀? :roll:

真係好笑~~我Post野出黎又要俾人話我假~~咁IMA ge一貫忠旨係咪人人為我,我為人人?我係IMA度學到同睇到好多正野,咁e+我將我所知道ge野Post出黎教大家,咁都有錯??雖然我ge Post野數目好少,但你都唔洗咁講我ga姐~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 10, 2008 8:21 am 
離線
新手入場
頭像

chanchung 寫:
好耐之前已經有人出過POST... :roll:
我都用左一排啦...

我搵左成半年,都搵唔到~~IMA又話鈴聲淨係用到mmf ma~~咁我以為ima冇人post過lo~~Sorry~~我仲有好多fd都唔知可以咁用,所以咪post出黎俾大家睇睇lo~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 4月 10, 2008 4:24 pm 
離線
全職睇場
頭像

算啦, 算啦! 人人為我, 我為人人呀 ...............

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 18, 2008 6:47 pm 
離線
新手入場

但喺我用904SH
整完唔得嘅???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 19, 2008 1:38 pm 
離線
資深玩家
頭像

[quote="飛飛."]但

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 21, 2008 4:01 am 
離線
新手入場
頭像

904T jp firmware... works fine ^^

thx~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 21, 2008 1:24 pm 
離線
新手入場

好贴啊 不错啊 谢谢楼主分享 拉 (*^__^*) 嘻嘻……

------------------------------------------------------------
那些彼此熟悉休闲背包,我以为你忘了电脑包

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章