IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 1:52 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 11月 30, 2008 9:39 pm 
離線
高級玩家
頭像

spandau 寫:
以我睇深圳果間店佢做法係
入卡貼, 再入張用得的softbank sim卡, 當roaming去左大陸, 按reprovisioning, update network information, 攪掂
其實張卡貼已經可以用到通話功能, 不能拍照及其他多媒體, 如果沒有解多媒體功能, 按入camera mode會show, retrieve network informaton之類的字, 按yes不可上網, 按no就彈回之前的menu, 不可入camera mode.
但卡貼加softbank sim按retrieve network info, 即是online update左, 便可用多媒體功能.........應該係咁, 如果唔o岩唔好插, 只係我認為係咁......
不過, 日本仔機都係......可遠觀不可"舌"玩....( 唔好意思, 唔識"舌玩"的寫法, 同音算吧......)

咁即係最好隨時要有張softbank嘅USIM喺手啦... (因為幾易發生"update network information"事件...)
原來"解多媒體鎖"係咁簡單~ :lol:
所以用卡貼玩日系機咪即係"太監機"囉...
:lol:

btw, spandau兄應該係"褻玩"呀...
:P

最後由 ki9999 於 週日 11月 30, 2008 11:26 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 11月 30, 2008 10:45 pm 
離線
版主
頭像

真係咁簡單 !?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 01, 2008 10:08 am 
離線
新手入場

:)

一個沒有壞人.沒有解不了鎖的地方

!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 09, 2008 10:07 pm 
離線
新手入場

kenny 兄

我去了深圳 通訊市場"深通" 找不到 亞:oops:

可否教我多次 :)

!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 12月 13, 2008 9:00 pm 
離線
新手入場

:D 找到了,

!!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :