IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:21 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週四 2月 19, 2009 12:06 am 
離線
新手入場
頭像

小弟甚小開post,通常都會自己search,但今次真係揾唔到先喺度請教各ching...

首先:setool 2 crack已download咗,
一套四條再加水晶頭轉USB頭套線都買咪,(唔知係咪叫pinky 4 IN 1,但冇driver跟嘅)

跟住:駁線...電腦顯示偵測到硬件要裝driver....我套線冇driver跟嘅....
我就打開se tool 2個資料夾....揾到叫ufs_driver同usb_flash_driver資料夾...
咁就當driver咁install咗佢,跟住電腦顯示硬件可以使用(喺COM3 port)...

然後:拎部902SH....熄機,甩電,插刷機線....開setool,揀com-port,speed 115200(其它speed試過晒),揀SHARP UMTS>>902SH...

最後:無論我click,(是但揀一個) READ flash,READ GDFS,Unlock/Repair,
咁我立即入番電落部機度....等極下面條Bar都冇停....唔知咩事??
亦試過...入電後,按power掣一吓(因為見到有句:press power on shortly!!,有時按完power掣部機又着返)
又係等咗好耐....行Bar都冇停...:o

所以小弟想請教吓係邊度出咗問題:
1)刷機線driver問題,
2)刷機線壞,
3)程序,setting有問題

救命救命,好痛苦
:((

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 2月 19, 2009 12:41 am 
離線
全職睇場
頭像

一套四條有幾種 ......... !

你試下呢 2 個 driver 得唔得!

附加檔案:
Version 2154 for Win98, WinME, Win2K and WinXP (stable).zip [444.76 KiB]
被下載 902 次
Pinky Cable Driver.zip [713.71 KiB]
被下載 706 次

文章主題 :
文章發表於 : 週四 2月 19, 2009 1:22 am 
離線
新手入場
頭像

first thanks kenny兄 先,

我試晒兩個driver都好似差唔多,佢認到我部電話未都未知??
究竟係咪要用什麽'加密狗'或'盒子的東面??

定係,程序,setting有問題

:o

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 2月 19, 2009 1:27 am 
離線
全職睇場
頭像

[quote="signature805"]first thanks kenny兄 先,

我試晒兩個driver都好似差唔多,佢認到我部電話未都未知??
究竟係咪要用什

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 2月 19, 2009 1:45 am 
離線
新手入場
頭像

永遠係咁,,,等
圖檔

有句:press power on shortly!!,唔明???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 2月 19, 2009 2:06 am 
離線
全職睇場
頭像

signature805 寫:
永遠係咁,,,等

有句:press power on shortly!!,唔明???

3) 先唔好插條 4-in-1 cable. 開始左個 flashing 先插

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案