IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 7:08 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 12345  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 4:07 am 
離線
版主

用KDZ_FW_UPD呢個軟件更新部F180K更新去F180K20g一齊順利

但係就係冇左網絡

點解決?

發覺完來冇左IMEI...

點搞好?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 4:28 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
用KDZ_FW_UPD呢個軟件更新部F180K更新去F180K20g一齊順利

但係就係冇左網絡

點解決?

發覺完來冇左IMEI...

點搞好?

你會唔會用錯版本呀?例如 L 版當 K 版用?

另外,當點 upgrade 唔行 OTA 或者行 LG upgrade tool?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 4:32 am 
離線
版主

因為OTA得4.0.4
而韓國STOCK ROM已經有4.1.2

個K版ROM係http://csmgdl.lgmobile.com/swdata/WDLSW/LGF180K/AKTFBK/F180K20G_00/F180K20G_00.kdz 下載的, 應該係韓國LG官方的!

刷錯ROM會冇IMEI?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 4:58 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
因為OTA得4.0.4

個K版ROM係http://csmgdl.lgmobile.com/swdata/WDLSW/LGF180K/AKTFBK/F180K20G_00/F180K20G_00.kdz 下載的, 應該係韓國LG官方的!

我想問清楚, 你未 upgrade 前, 用唔用到 4G network?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 5:01 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
因為OTA得4.0.4

我想問清楚, 你未 upgrade 前, 用唔用到 4G network?

用到! 下載超快, 網絡接收好過部S3LTE!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 5:05 am 
離線
版主

刷錯ROM會冇IMEI???

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 5:09 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
用到! 下載超快, 網絡接收好過部S3LTE!

你自已睇:
http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=viewt ... id=5903315

我建議你刷番 4.0.4 先, 試下見唔見個 IMEI ........

只有刷錯版先會唔見 IMEI 架!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 5:19 am 
離線
版主

THX

其實我都係咁諗, 所以DOWN緊F180K20C試下

不過, 唔明點解我部機買番黎係STOCK ROM, 我都係刷番STOCK ROM, 咁都會出事?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 5:22 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
THX

不過, 唔明點解我部機買番黎係STOCK ROM, 我都係刷番STOCK ROM, 咁都會出事?

LG 自已刷 ROM 要一步步上! 你跳過一步就出事! 另外, 刷錯 ROM 亦會出事!

你如果有記低自已個 IMEI 可以寫番個 "基帶" 入去, 再寫番個 IMEI. 如果無就要借人果個 IMEI ................

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 5:34 am 
離線
版主

明白! 唔該晒
乜LG咁麻煩!

但係部機用左4日, 感覺良好, 只不過冇得SET死3G, D電去得好快, 一日要差兩次電起碼
所以先諗更新去4.1.2會唔會好D, 點知...!

我最鍾意佢個QMEMO同埋QTRANSLATOR

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 5:47 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
明白! 唔該晒
乜LG咁麻煩!

但係部機用左4日, 感覺良好, 只不過冇得SET死3G, D電去得好快, 一日要差兩次電起碼
所以先諗更新去4.1.2會唔會好D, 點知...!

我最鍾意佢個QMEMO同埋QTRANSLATOR

*#*#4636#*#* 入唔到去鎖 network 咩?

再唔得就試:

5457#*180#
or
3845#*180#

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 6:52 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
THX

LG 自已刷 ROM 要一步步上! 你跳過一步就出事! 另外, 刷錯 ROM 亦會出事!

你如果有記低自已個 IMEI 可以寫番個 "基帶" 入去, 再寫番個 IMEI. 如果無就要借人果個 IMEI ................

點可以寫番基帶入去?點可以寫番個imei?

thx

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 6:55 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
THX

點可以寫番基帶入去?點可以寫番個imei?

thx

瞓醒先幫你搵教學

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 14, 2013 2:59 pm 
離線
版主

THX

其實我搵到http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5782681&extra=page%3D4呢頁, 不過唔係咁明...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 3月 15, 2013 3:51 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:

你攪好部機未? 我搵唔到果篇 LG 改 IMEI 果個教學 .......................

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :