IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 1:20 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週五 10月 23, 2015 9:52 pm 
離線
新手入場

部z7 max 線刷上5.0時去到92%停咗
依家開唔到機
插usb上電腦開頭都仲會show qhusb_bulk
諗住跟網上嘅教學去用Nubia tool studio去救
但裝嚟裝去都裝唔到Qualcomm 個driver
依家仲搞到連qhusb_bulk都唔show,變咗“未知的usb裝置(要求裝置描述元失敗)”
除咗返深圳,香港有冇地方有得救?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 26, 2015 1:18 am 
離線
全職睇場
頭像

BoDyTaNk 寫:
依家開唔到機
依家仲搞到連qhusb_bulk都唔show,變咗“未知的usb裝置(要求裝置描述元失敗)”

裝 "qhusb_bulk" 個 driver 前, boot 部 PC 要按 F?? 入去 enable unsigned driver installations

或者用返 Windows XP 就唔使入去 enable unsigned driver installations

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 26, 2015 2:37 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
BoDyTaNk 寫:
依家開唔到機

裝 "qhusb_bulk" 個 driver 前, boot 部 PC 要按 F?? 入去 enable unsigned driver installations

或者用返 Windows XP 就唔使入去 enable unsigned driver installations

Thanks!
我其實已經試過用Driver Signature Enforcement Overrider 去裝 "qhusb_bulk" 個 driver
但都係唔得
不過我最終係唔知做過啲咩嘢之後,成功裝到個 driver
之後成功救返部電話 :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 28, 2015 4:33 pm 
離線
新手入場

又有新問題
部電話sim2一向插聯通跨境王(舊版)係香港收2G正常無問題
但upgrade完去CM12.1 Rom之後就收唔到
手動search網絡都見唔到啲2G台
要disable sim1 令 sim2 enable 收 3G 先正常用到
有乜辨法?

未升去CM12.1時sim2收2G係正常架

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 10月 30, 2015 8:26 pm 
離線
新手入場

結果Flash咗舊一版本嘅baseband就搞番掂咗

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 12月 23, 2015 1:04 am 
離線
全職睇場
頭像

BoDyTaNk 寫:
結果Flash咗舊一版本嘅baseband就搞番掂咗

我 flash 死左部 Moto G 到而家都未救得返 ............ :-( :-(

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :