IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 2:40 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 100 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 11月 09, 2005 12:20 am 
離線
新手入場

我都係淨係上到3主網.其它綱唔得, 最慘dl唔到隻mp3做"轉名"ringtone :cry: :cry: :cry: 好慘呀!有冇師博可以幫幫忙? :-)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 11月 10, 2005 1:47 am 
離線
新手入場

為什麼~ 我按照你所提供的程序建立,都不能開啟呢?〔我還沒有轉中文〕
我曾經去過數碼通門市整mms~但個sale話我部903sh是水貨,所以不能整mms, 因我部903只是解鎖,還沒有改中文版~ 
我就想問是不是一定要轉中文才可以整mms,那日文版是不是不能整mms呢?
其實~ 各位大人所講的Test Mode 版是什麼和什麼是真正日文完美版呢?那我什麼分辨我部903是什麼辦本呢? 
我部903sh是在還沒有解鎖之下買的,只能影相及聽mp3, 

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 13, 2005 12:46 am 
離線
新手入場

Sorry ar~要麻煩你~我部mobile係703嚟的....我跟住你個方法setup 就上到網...但係我setup 唔到MMS呀!我要點set 呀?Application係係邊度呢?我係用smartone的~唔該你~Thank you very much

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 15, 2005 4:55 pm 
離線
新手入場

yeahyeah 寫:
Sorry ar~要麻煩你~我部mobile係703嚟的....我跟住你個方法setup 就上到網...但係我setup 唔到MMS呀!我要點set 呀?Application係係邊度呢?我係用smartone的~唔該你~Thank you very much

我都係703呀
但係點解我上唔到架...T^T

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 11月 16, 2005 4:01 pm 
離線
新手入場

Hello all:

I am living in Tokyo and have a 903SH from Vodafone Japan, did the §ï­»´ä¤¤¤åª©¤Î§¹¥þ¸ÑÂê last week.
No problem using in HongKong.

Can you please tell me the Internet setting for Vodafone, Japan? (WAP, Streaming, Proxy, APN, etc settings)
­ø¸Ó­ø¸Ó­ø¸Ó.

I want to use the phone to access web via Vodafone, Japan to download the full version of "Fishing".

And if anyone can tell me how to "move" this java game to the miniSD?

Thanks.
Ah-¥@

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 22, 2005 3:50 pm 
離線
新手入場

╭═════╮
║★★★★★ \         ★
║★★★★★★╰╡   ★   /  ★
║★★★★★ ★★★★★/ /   
║★★★★★★╭╡ ★★★     ★ 
║★★★★★ ╱   ★★★  /
╰═════╯    ★★★/
∵~★.°☆∵。*∵~★.°☆∵。*∵~★.°☆∵。*
★★★★★★Thank You For Share ★★★★★★

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 11月 23, 2005 2:26 am 
離線
新手入場

halo~我係新手黎架
今日買左部903(係港版)
我係用3-3G o既
我已經跟足晒上面d settings架啦
依然都係上唔到網,但就send 到mms,卻收唔到mms
我都唔知點解
已經整左成晚架啦..
有冇人可以幫幫我呀??
如果有好心人,可以add我msn:nickelly0506@hotmail.com
教下我丫!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11月 26, 2005 12:40 pm 
離線
新手入場
頭像

我果部係 tm 版, 用緊3-2G
跟足晒圖 d settings 黎 set
點解都仲係上唔到網既...?
希望有人可以幫幫我啦..thx

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 04, 2005 12:35 am 
離線
新手入場

hi~我部係903 台版用梗3-3G
我都係跟晒上面既settig做都係上唔到網同mms呀!
有冇人幫到我呀 :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 04, 2005 6:54 pm 
離線
新手入場

I also follow the setting, can send mms, but can't receive. anyone can help?

THX
(i use 3)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 05, 2005 1:01 am 
離線
新手入場

akindo_wong 寫:
hi~我部係903 台版用梗3-3G
我都係跟晒上面既settig做都係上唔到網同mms呀!
有冇人幫到我呀 :cry:

最終都選擇左master set之後再跟住set上網
雖然個樣似上到但佢始終都彈"與伺服器的連接中斷"
係咪我set錯d咩呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 12月 06, 2005 5:37 pm 
離線
資深玩家
頭像

kenny兄,
剛買左部2手802sh, 是歐版firmware, 跟你的post 做 setting
我用3仔
在connectivity裡的internet settings內照 set
application, proxy 及 access point都 set了
application裡的 WAP settings 及 MMS settings都 set了,
亦 activate 左 ( 有剔號於右邊 )
但在menu的vodafone live icon click了亦不可上網 ( Error : connection to server lost )
在 my items裡的 bookmark click入亦唔得 ( Error : connection to server lost )
點攪好 ?

另外, 部機要唔要入什麼先可以用 video call ? 點set ?
請幫下手, many thanks

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 06, 2005 10:18 pm 
離線
新手入場

i just buy the 703SH and unlocked by IMA-mobile. Can i use 3's 3G functions such as visit 3 website by 703sh??

bobowong338@yahoo.com.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 06, 2005 11:11 pm 
離線
新手入場

我都跟你架setting咁set
佢都話我"互聯網服務尚未啟用"
即係乜野意思呀~~
help me

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 07, 2005 3:27 pm 
離線
新手入場

我用 703SH 上 one2free 用 CSL 個 setting 上 homepage 得兩句 iframe -_-
同埋我部機冇得 set MMS o的 setting 呀
點可以 set 返?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 100 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :