IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 11:15 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 100 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 34567  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 903SH
文章發表於 : 週六 12月 17, 2005 4:33 am 
離線
新手入場

不過唔知點解只係睇到D字但冇圖呀,請指教~!

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 請問...
文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 9:34 pm 
離線
新手入場

你好~ :D 我係新黎既~
我想問下,
1. 點解我部sx 313 用左呢個方法都上唔到網既?
2. 點解放歌果度,只可放12首歌only?其他歌都o係我的音樂中detect到,但o係果度就detect 唔到 + 放唔到~

thxthx

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 1月 05, 2006 4:34 pm 
離線
新手入場

I also input those settings into my 703sh (Smartone ver.) , but it says " Service Unavailable" when I try to connect to the Internet.....

could any tell me what's happened??
and can it be solved?

Thanks!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 25, 2006 9:56 am 
離線
新手入場

我都係跟住個SETTING做但係STEP1個到我入左去ACCESS POINT打晒KENNY教果D步驟但都係話我未完成O既 :cry:
我係3仔台架,個USER NAME , PASSWORD , DNS 溜空左 但唔畀我SAVE

唔該幫幫手啦,我而家用唔到上網又用唔到MMS

PLS~~~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 1月 28, 2006 12:00 pm 
離線
新手入場

試過用係903 係唔可以上wap啊..
有冇人OK?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 1月 28, 2006 2:08 pm 
離線
新手入場

903用sunday 3G終於set到啦 :D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 23, 2006 3:02 pm 
離線
新手入場

I using 703SHF
I got server conection fail.

Kenny Li 寫:
轉貼自 e-zone!

Update: 由 K.T. 提供最新 Smartone-Vodafone 設定:

Access Point Settings:

‧Access Point Name - SmarTone-Vodafone
‧APN - SmarTone-Vodafone
‧Authentication Type - CHAP
‧User Name - 留空
‧Password - 留空
‧DNS - 留空
‧Linger Time - 180

--------------------------------------------------

Proxy Settings:

‧Proxy Name - SmarTone-Vodafone
‧Proxy Address - 10.9.9.9
‧Access Point - SmarTone-Vodafone
‧Home - http://wap.smartone-vodafone.com.hk/
‧Port Number - 8080
‧Authentication Type - HTTP-BASIC
‧User Name - 留空
‧Password - 留空

--------------------------------------------------

Streaming Settings:

‧Profile Name - SmarTone-Vodafone
‧Proxy Address - 留空
‧Proxy Port Number - 554
‧Access Point - SmarTone-Vodafone

WAP Settings:

‧Profile Name - SmarTone iN!
‧Proxy - SmarTone-Vodafone
‧Use Proxy - On

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 22, 2006 12:20 am 
離線
新手入場

del

最後由 chungony 於 週六 4月 22, 2006 11:57 am 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 22, 2006 12:22 am 
離線
新手入場

多得呢個教學,我部903T終於上到Sunday喇!真係唔該唒! :-D

附加檔案:
903T-Sunday.JPG [ 65.88 KiB | 被瀏覽 67383 次 ]
回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 22, 2006 10:07 pm 
離線
新手入場

我用緊 703SH 台版~ 和 3(2G)
我 set 好哂之後..... 都係上唔到.......
點解呢? 向各位高人請教....

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 上到啦
文章發表於 : 週一 5月 01, 2006 2:45 pm 
離線
新手入場

我用sharp 703shf 日版,3記上2g

網上搵好耐,入泥又搵好耐,終於set到上網,

好多謝大家))))))))))))))) :D

但係上到music 入面想dl 鈴聲,本地中文real tone.
佢話我唔支援啊,點算好呀

順便問問,有無邊個日本網址可以用電話dl 架 :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 904t setting
文章發表於 : 週四 5月 18, 2006 12:07 am 
離線
新手入場

怎樣 setting 先可以收到 smartone-vodafone 台 sent 的 sms/mms???
:cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 703shf ???
文章發表於 : 週二 5月 23, 2006 12:25 am 
離線
新手入場

my 703shf after set all, only show unknow host.

how to set, thatnk you

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 27, 2006 11:25 am 
離線
新手入場

chungony 寫:
多得呢個教學,我部903T終於上到Sunday喇!真係唔該唒! :-D

I'm so stupid, can U step by step to show me how to set the 3G, Wap & MMS setting for PCCW.......1000000000's thanks !!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 6月 03, 2006 12:34 pm 
離線
新手入場

我想問問我部703shf set Proxy同Access Point過時會出現
[Entered setting information has not been registered.]
依句野
我唔知點解決...
求救 :cry: :cry:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 100 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 34567  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :