IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 4:21 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 1月 20, 2008 4:54 pm 
離線
全職睇場
頭像

記得睇電視講一些過境學生, 日日由深圳到香港番學, 問佢地點解要去香港番學, 佢地好直接咁答 ................ 學排隊!

點解? 你去過大陸麥記未? 你試過排左幾個人之後, 突然有一個自以為好型, 左手揸 N95, 右手揸住張 10 蚊人仔, 大力掟俾個收銀: "給我一杯小可樂" ! 見過未?

好奇怪, 個收銀又好似見怪不怪, 先俾杯可樂個石器時代的野蠻人!

最精彩是 ........... 後面見個野蠻人成功, 即時又行前, 一個 3 號套餐, 打包 !

咁可憐的你, 就由龍頭變成永遠的龍尾!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 1月 20, 2008 7:28 pm 
離線
新手入場

中國好多方面都好好
可惜有 D 文化認真唔要得

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 21, 2008 8:36 am 
離線
新手入場
頭像

usually係呢類情況下問返個Sales“喂我排先o架bor”
佢就會先serv你 :roll:
唔使同個條屎前化石嘈o既 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 21, 2008 2:38 pm 
離線
全職睇場
頭像

justin_lam 寫:
usually係呢類情況下問返個Sales“喂我排先o架bor”
佢就會先serv你 :roll:
唔使同個條屎前化石嘈o既 :twisted:

你咁講, 同直接同果個 "屎前化石" 講有乜分別?

好, 又當個 sales 先 serve 你! 其實我試過唔會!

可能你個包都未食完, 已經有 7-8 個 "屎前化石" 過黎好好招呼你! 值咩?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 21, 2008 2:43 pm 
離線
新手入場
頭像

o甘要睇您o係邊區喇...
我果區好D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 21, 2008 2:47 pm 
離線
全職睇場
頭像

justin_lam 寫:
o甘要睇您o係邊區喇...
我果區好D

我出入深圳華強路果頭 .....................

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 21, 2008 3:21 pm 
離線
新手入場
頭像

我o係“中國第一村”果邊 :lol:
果邊無o甘多無賴

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 2月 29, 2008 6:57 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
記得睇電視講一些過境學生, 日日由深圳到香港番學, 問佢地點解要去香港番學, 佢地好直接咁答 ................ 學排隊!

點解? 你去過大陸麥記未? 你試過排左幾個人之後, 突然有一個自以為好型, 左手揸 N95, 右手揸住張 10 蚊人仔, 大力掟俾個收銀: "給我一杯小可樂" ! 見過未?

好奇怪, 個收銀又好似見怪不怪, 先俾杯可樂個石器時代的野蠻人!

最精彩是 ........... 後面見個野蠻人成功, 即時又行前, 一個 3 號套餐, 打包 !

咁可憐的你, 就由龍頭變成永遠的龍尾!

Kenny,其實香港都有好多區D人唔識排隊架~悲情城市可謂其中O既表表者~您每次搭輕鐵都會想問,點解D人可以咁唔守秩序O既?有一次我排門口,等D人出晒先入,結果俾一個師奶鬧我阻住晒,仲要好大力咁推山入車...您話啦~香港喎....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 2月 29, 2008 7:11 pm 
離線
資深玩家
頭像

見怪不怪啦! 因清水圍好多都係新移民,

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題