IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:53 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週四 5月 08, 2008 3:09 am 
離線
全職睇場
頭像

今晚同大人去旺角食飯, 隔離坐左一對年輕男女!

男既二十幾歲, 都叫身光頸靚, 由眼鏡, 手表, 到衣著都是名牌貨! 女既細細粒, 私私文!

開始都無點留意佢地, 但飯菜一到, 一開始食飯就露晒底!

大哥, 下次帶女仔出街食飯, 請留意下列幾點:

1) 燕窩燉木瓜唔係一個菜, 唔可以送飯架! 你可以當單點, 單食, 或飯後當甜品! 另外, 點菜係一種修養同學問, 做好功課, 唔好亂點! 有分冷盤同熱葷, 分開上架, 唔係撈晒食!

2) 食飯時有一樣野叫 table manner! 最重要係, 食野時, 個口要合埋, 唔係打開食架! 更加唔可以發出 "習習"聲響! 英國佬見到會叫你 PIG ....... 你見過

最後由 Kenny Li 於 週四 5月 08, 2008 2:56 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 5月 08, 2008 8:46 am 
離線
新手入場
頭像

第3同第4點實在係街見到太多啦...已經唔覺奇怪 :lol:
不過可能D港女都開始習慣喇
有陣時會見到連個女o既都會拿部PSP出o黎打
咁就會變成一男一女各自各打機o既格局 :roll:
唔知仲以為佢地搭檯o既 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 08, 2008 11:55 am 
離線
高級玩家
頭像

[quote="Kenny Li"]1) 燕窩燉木瓜唔係一個菜, 唔可以送飯架! 你可以當單點, 單食, 或飯後當甜品! 另外, 點菜係一種修養同學問, 做好功課, 唔好亂點! 有分冷盤同熱葷, 分開上架, 唔係撈晒食!

2) 食飯時有一樣野叫 table manner! 最重要係, 食野時, 個口要合埋, 唔係打開食架! 更加唔可以發出 "習習"聲響! 英國佬見到會叫你 PIG ....... 你見過

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 08, 2008 4:29 pm 
離線
全職睇場
頭像

[quote="cdmaone"][quote="Kenny Li"]1) 燕窩燉木瓜唔係一個菜, 唔可以送飯架! 你可以當單點, 單食, 或飯後當甜品! 另外, 點菜係一種修養同學問, 做好功課, 唔好亂點! 有分冷盤同熱葷, 分開上架, 唔係撈晒食!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 08, 2008 6:08 pm 
離線
高級玩家

[quote="Kenny Li"][quote="cdmaone"][quote="Kenny Li"]1) 燕窩燉木瓜唔係一個菜, 唔可以送飯架! 你可以當單點, 單食, 或飯後當甜品! 另外, 點菜係一種修養同學問, 做好功課, 唔好亂點! 有分冷盤同熱葷, 分開上架, 唔係撈晒食!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 08, 2008 9:20 pm 
離線
資深玩家
頭像

[quote="Kenny Li"][quote="cdmaone"][quote="Kenny Li"]1) 燕窩燉木瓜唔係一個菜, 唔可以送飯架! 你可以當單點, 單食, 或飯後當甜品! 另外, 點菜係一種修養同學問, 做好功課, 唔好亂點! 有分冷盤同熱葷, 分開上架, 唔係撈晒食!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 08, 2008 9:22 pm 
離線
資深玩家
頭像

[quote="nuvolar"][quote="Kenny Li"][quote="cdmaone"][quote="Kenny Li"]1) 燕窩燉木瓜唔係一個菜, 唔可以送飯架! 你可以當單點, 單食, 或飯後當甜品! 另外, 點菜係一種修養同學問, 做好功課, 唔好亂點! 有分冷盤同熱葷, 分開上架, 唔係撈晒食!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 5月 09, 2008 11:10 am 
離線
新手入場

Kenny哥你講得喏, 而家D後生仔真係一蟹不如一蟹...唉 :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 5月 09, 2008 6:32 pm 
離線
資深玩家
頭像

直頭係不知所謂 :(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 14, 2008 7:04 pm 
離線
新手入場
頭像

which one ??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 14, 2008 9:18 pm 
離線
資深玩家
頭像

三哥 寫:

梗係後生果班港男啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 5月 15, 2008 3:27 am 
離線
高級玩家
頭像

philipchiu197601 寫:
三哥 寫:

梗係後生果班港男啦!

雖然我都係80後.. :oops:
但其實我都好憎呢D人.. :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 5月 15, 2008 6:48 pm 
離線
資深玩家
頭像

好多後生港男出到街

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 5月 17, 2008 11:32 pm 
離線
新手入場
頭像

which 餐廳??have 燕窩燉木瓜 :) in Mong Kok

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案