IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 4月 30, 2024 9:18 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 903 刷機
文章發表於 : 週五 12月 12, 2008 10:46 pm 
離線
新手入場

請問邊到有信得過 又唔係好貴 既鋪頭 可以刷903sh 1.02x 版本?

今日去先達 問過1間$200 另外一間本來開價200 我話“下 唔洗啊?” 之後開150 我都冇刷到~

2百蚊刷個firmware...我用200蚊買多部motofone F3 唔好?
佢間upup dup dup 又唔係賣信譽

唔該曬大家

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 903 刷機
文章發表於 : 週五 12月 12, 2008 11:18 pm 
離線
全職睇場
頭像

steve330 寫:
請問邊到有信得過 又唔係好貴 既鋪頭 可以刷903sh 1.02x 版本?

今日去先達 問過1間$200 另外一間本來開價200 我話“下 唔洗啊?” 之後開150 我都冇刷到~

2百蚊刷個firmware...我用200蚊買多部motofone F3 唔好?

唔該曬大家

網上面有好多免費 flasher. 例如 USB-Smart 同 settol crack 版!

上大陸 flash 一次, $5-10 人仔!

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 903 刷機
文章發表於 : 週六 12月 13, 2008 12:01 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
steve330 寫:

唔該曬大家

網上面有好多免費 flasher. 例如 USB-Smart 同 settol crack 版!

上大陸 flash 一次, $5-10 人仔!

但係自己刷都話 我冇果條cable啊 又唔知去邊到買.....
上大陸又唔知邊間信得過 華強北果附近 kenny哥有冇建議?
好困惑 不過都多謝你既建議 :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 12月 13, 2008 9:10 am 
離線
新手入場
頭像

我都有2部802sh,2部902sh都想試吓買套kit返嚟自己刷個歐版,
拎俾人整一嚟要等好耐,又驚擺低佢會多手拆開我部機 :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 12月 13, 2008 9:34 am 
離線
新手入場

signature805 寫:
我都有2部802sh,2部902sh都想試吓買套kit返嚟自己刷個歐版,
拎俾人整一嚟要等好耐,又驚擺低佢會多手拆開我部機 :P

都係既
請問套kit你係邊到買架?香港有冇?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 14, 2008 2:37 pm 
離線
新手入場

上網搵又好多散收收既資料
有D就太過advance 睇唔明
請大家幫幫我 我好有心學架

刷903sh 係咪唔需要用到 SE tool box (成千蚊一舊) 要黎做乜架?

如果就咁買條刷機係咪已經刷到?
但係條條刷機線都唔同
有D係 RJ-45 有D PS2 port
係咪用乜port都唔緊要 最緊要係有adaptor轉USB?

而家仲有D咩 07年最新版 免供電。。
紅色線係咪就係供電線?
其實供電同唔供電有咩分別?之前聽果好似刷機一定要供電

附加檔案:
setool.jpg [ 102.96 KiB | 被瀏覽 7468 次 ]
Untitled.jpg [ 64.46 KiB | 被瀏覽 7468 次 ]
回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 14, 2008 3:18 pm 
離線
全職睇場
頭像

1) setool 或 curiser, 大約 1000 左右! 一般連埋 cable 俾你! 有兩款 cable. 一殼可以經 usb 取電, 另一殼要外置電池供電!

2) 玩一次半次, 用 goole 去 search usb-smart crack 或 setool crack! 再去深通買一套 pinky 4 合 1 cable. 約 100 人仔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 14, 2008 3:47 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
1) setool 或 curiser, 大約 1000 左右! 一般連埋 cable 俾你! 有兩款 cable. 一殼可以經 usb 取電, 另一殼要外置電池供電!

2) 玩一次半次, 用 goole 去 search usb-smart crack 或 setool crack! 再去深通買一套 pinky 4 合 1 cable. 約 100 人仔

多謝你既回覆

D軟件已經download曬
係差條線

http://auction1.taobao.com/auction/item ... 8008.jhtml

呢套得唔得? 但係好似冇紅色電源線? 電源係要由咩供電? 係咪用紅黑線插正負極都得?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 14, 2008 4:28 pm 
離線
全職睇場
頭像

steve330 寫:
Kenny Li 寫:

多謝你既回覆

係差條線

http://auction1.taobao.com/auction/item ... 8008.jhtml

呢套得唔得? 但係好似冇紅色電源線? 電源係要由咩供電? 係咪用紅黑線插正負極都得?

之前咪講過, 有兩款 cable. 一款可以經 usb 取電, 另一款要外置電池供電!

我建議你去深通二樓買一套 pinky 4-in-1 cable. 都只係 100-120 左右

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 15, 2008 8:16 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
steve330 寫:
Kenny Li 寫:

多謝你既回覆

係差條線

之前咪講過, 有兩款 cable. 一款可以經 usb 取電, 另一款要外置電池供電!

我建議你去深通二樓買一套 pinky 4-in-1 cable. 都只係 100-120 左右

香港既話有冇地會有得賣?
因為我唔係成日上大陸的
thank you

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題