IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 12:05 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 11月 28, 2010 5:10 am 
離線
新手入場

昨天剛買,禾住的地級市有cdma 2000中國電信網,自己又用開3仔馬交網,因為3仔台漫遊費貴,中電信一卡兩號平,有需要就買雙卡雙待機,之前都有用開山寨雙卡雙模機,不過跌得多,已經壞壞地,所以就換機。

至於開箱這些文章,因為之前國內許多論壇都講過,所以就不講,各位網大可以到國內各大手機論壇爬文;總的來說,還可以,話音清晰,反應都流暢,最大問題是沒有繁體字(但可以看繁體內容,不過android機嘛,之後再加囉),最奇怪的是,跟機已經有倉頡輸入法,不過禾不懂,所以不知是打繁體字或簡體字,因為是中國電信定制機,所以一系列穀歌服務當然是沒有啦,所以facebook呢D服務要自己加回去啦...

附加檔案:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 28, 2010 11:31 pm 
離線
版主
頭像

入字同加速成無難度啦

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 28, 2010 11:41 pm 
離線
版主

唔知香港幾時再有CDMA or cdma 2000用 :evil:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 30, 2010 1:43 am 
離線
資深玩家
頭像

lajabo 寫:

唔知香港幾時再有CDMA or cdma 2000用 :evil:

等下啦!可能有一日電盈 Seafood 痕想搞,到時咪有得用囉。

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 30, 2010 11:14 pm 
離線
版主

IMA Reporter 寫:
lajabo 寫:

等下啦!可能有一日電盈 Seafood 痕想搞,到時咪有得用囉。

唯一希望....

PCCW 賣盤......賣CDMA2000 牌俾中國電信

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 11, 2010 3:58 am 
離線
新手入場

政 寫:
入字同加速成無難度啦

政政,

禾覺得ok喇!因為禾用拼音,個搜狗輸入法好好用,可以出正體中文,如果唔識,手寫都得,認字都ok嘅。 8)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 11, 2010 3:59 am 
離線
新手入場

lajabo 寫:

有啊!大港有cdma 2000網,不過pccw凈喺比漫遊用囉,話時話,地鐵到而家都未覆蓋,唔通漫遊客唔搭地鐵咩??? :roll:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 11, 2010 4:00 am 
離線
新手入場

lajabo 寫:

同香港落雪一樣咁渺茫...... :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 12月 11, 2010 4:01 am 
離線
新手入場

lajabo 寫:
lajabo 寫:

唯一希望....

PCCW 賣盤......賣CDMA2000 牌俾中國電信

禾都想啊!到時一卡三號,開心曬啦! :idea:[/quote]

係就方便..

不過有既可能性真係極低

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章