IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 5:33 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週一 11月 19, 2012 3:59 am 
離線
全職睇場
頭像

E160K UK09 原裝 ROM: http://matcl.com:81/matcl/%EA%B0%A4%EB% ... ip.tar.md5

E160K UK09 已 root ROM: http://matcl.com:81/matcl/%ea%b0%a4%eb% ... _Spapa.tar

如果想 root, 用 ODIN 刷就可以了!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 19, 2012 9:12 am 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
E160K UK09 原裝 ROM: http://matcl.com:81/matcl/%EA%B0%A4%EB% ... ip.tar.md5

E160K UK09 已 root ROM: http://matcl.com:81/matcl/%ea%b0%a4%eb% ... _Spapa.tar

如果想 root, 用 ODIN 刷就可以了!

唔該呀公!!

對於我呢d不能在酷达网d/l到野既人泥講,
你簡直係人民救星~~ :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 19, 2012 4:07 pm 
離線
全職睇場
頭像

黑神 寫:

唔該呀公!!

對於我呢d不能在酷达网d/l到野既人泥講,
你簡直係人民救星~~ :-D

用 Google 翻譯搞咗成晚先搵到!班大陸人咪又是去韓國 forum 搵,之後當自己咁發出去!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 20, 2012 11:23 pm 
離線
新手入場

UPDATE左...試緊 ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 30, 2012 10:46 am 
離線
新手入場
頭像

想問大家一個問題,
有無試過,收4G其間,電話完全打唔入呢?

我早排係銅鑼灣開工,
個到就係收爆4G,但原來個個都話打唔到電話比我.......
之後我自己試過,真係原來打唔入電話的.
是 1800 LTE的bug嗎?

好灰.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 30, 2012 2:36 pm 
離線
高級玩家
頭像

黑神 寫:
想問大家一個問題,
有無試過,收4G其間,電話完全打唔入呢?

我早排係銅鑼灣開工,
個到就係收爆4G,但原來個個都話打唔到電話比我.......
之後我自己試過,真係原來打唔入電話的.
是 1800 LTE的bug嗎?

好灰.....

你唔會set死行4G呀?

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 30, 2012 5:17 pm 
離線
資深玩家
頭像

就算data係set左行LTE,有voice call也識跌落3G架!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 30, 2012 7:00 pm 
離線
全職睇場
頭像

manleehkg 寫:
就算data係set左行LTE,有voice call也識跌落3G架!

佢 lock 死 4G 就當然收唔到電話啦!因為唔識自動專番 3G

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 30, 2012 9:31 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
manleehkg 寫:

佢 lock 死 4G 就當然收唔到電話啦!因為唔識自動專番 3G

我又無 lock 死 4G 哦。
同埋我都揾唔到位可以 lock 死 3/4G 哦。。。

所以先上來問下有無c兄有過呢個問題呢 :?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 30, 2012 9:54 pm 
離線
全職睇場
頭像

黑神 寫:

1. 先去 319712358,然后,输入密 码:774632 再入 Network Mode 睇下有無 set 到 automatic

2. 再唔得, 用 *2767*3855# 清一次機! 會洗晒內存架!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 11月 30, 2012 10:03 pm 
離線
新手入場
頭像

Kenny Li 寫:
黑神 寫:

1. 先去 319712358,然后,输入密 码:774632 再入 Network Mode 睇下有無 set 到 automatic

2. 再唔得, 用 *2767*3855# 清一次機! 會洗晒內存架!

多謝呀公指教,

去左1入面睇,本身已經 SET左automatic.
2.有機會再試吧. :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 03, 2012 2:03 am 
離線
新手入場

請問阿公e16k有無umts900
我以前用過sky 820l上網好慢得兩三MB
宜家用lg p936 android 4.04在地鐡有七八MB用三台
唔知e160k有無咁快
thanks

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 03, 2012 2:23 am 
離線
全職睇場
頭像

simonlam 寫:
請問阿公e16k有無umts900
我以前用過sky 820l上網好慢得兩三MB
宜家用lg p936 android 4.04在地鐡有七八MB用三台
唔知e160k有無咁快
thanks

有:
UMTS 850 / 900 / 1900 / 2100
HSDPA - 21 Mbps
HSUPA - 5.76 Mbps

http://android.djsmobiles.com/2012/02/s ... e-lte.html

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 12月 05, 2012 12:29 am 
離線
新手入場

thanks for your reply
想問下飛場幾多樓有靚仔的e160k
我在二樓找到e160k唔靚仔賣$1850
我又唔知知邊度換殻好
同埋好似太貴
thank you very much

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 12月 05, 2012 1:11 am 
離線
全職睇場
頭像

simonlam 寫:
thanks for your reply
想問下飛場幾多樓有靚仔的e160k
我在二樓找到e160k唔靚仔賣$1850
我又唔知知邊度換殻好
同埋好似太貴
thank you very much

基本上, 成個飛揚都有賣韓國機! 你一定無 陳 sir 咁靚仔 :lol: :lol:

$1850 已經可以買到充新 E160K 了 :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :