IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:10 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 278 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 19  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 12:47 am 
離線
版主
頭像

係香港二手市場度見到呢部一日機99新全套有盒兩電兩叉有原裝flip cover同篤篤筆!即刻動身去交收!

講返部機外型,驟眼睇同第一代分別不大,但只要將兩部機拍埋一齊,高下立見!佢比第一代重量輕左,機身細左,但係個芒仍然都係五吋IPS LCD. Resolution仍然係1024x768. 攞上手手感俾第一代好好多,因為呢部個底蓋係有啲圓圓地,攞上手好貼手心!

話音俾第一代好,聽筒夠大聲!朋友聽我講都好清晰!佢本來仲有一個叫HD Voice嘅功能,可以利用data將話音加強,可惜香港網絡商唔支援呢個function. Sad...... 部機鈴聲只可以講夠大,但唔算係超响嗰啲!我自己覺得夠就可以喇!

Vu2今次比Vu有大改進嘅係由內置電池變為可換電池,電池容量係2100-2150mAh. 同F160K共用!電池表現下面再講!另外Vu2今次內置16GB rom. 扣扣埋埋個原裝Rom同內置Apps之後,仲有11.26GB. 同三星S3或者Note2一樣,可以用盡呢11GB去裝apps,擺movies或者MP3入去!今次佢仲可以插microSD去加大容量,最大支援32GB嘅MSD咭!

跟住到大家可能最關心嘅係可唔可以支援香港四豬網絡喇!多謝版友昌哥借我牛柳台同我自己one2free嘅四豬micro sim, 證實Vu2可以支援兩個台嘅四豬1800 networks. 三豬講電話、四豬上網跳上跳落都好正常,唔使手動做跳頻!正!但係我另外一張天機台嘅四豬就好似唔係好支援喇!search左好耐都只係收三豬!可能佢地個1800 network仲係唔係好強掛!我自己就冇3仔四豬sim可以試!

影相效果應該比F160K好啲,但係雜訊都係比較多!始終影相都係三星同Sony帶頭!

講返粒電池嘅表現先!一般用P936長開四豬行1800+2600networks, 部936大概半日就只淨返10-15%嘅電力!我由今朝8點開始用Vu2長開四豬!我將部機放係褲袋冇用過佢直至下晝3點得閒攞出嚟玩!部機竟然仲有95%電力!玩左半個鐘上網又收埋,直到6點半放工都仲有85%電力!放工後再玩多兩個鐘又放低到而家都仲有65%! 我覺得Vu2電池表現非常之好!

最後、講講流暢度啦!雖然Vu2只係行Qualcomm S4 8960粒雙核CPU加2GB ram, 但係我自己覺得佢同我部Note2LTE冇乜分別!好順暢,好快!我已經裝左大概30個app, 佢依然行得好順!勁!

總括嚟講,呢部機比其他四豬機更抵用,起碼唔會動不動要你五千大洋玩四豬啦!如果大家等得,可以等多一頭半個月平啲再買!
最後,提提大家,呢部S版係可以支援晒CSL同牛柳台嘅四豬!有人講F200K雖然都有1800網絡,但就只支援香港3仔,CSL同牛柳台就用唔到喇!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 12:54 am 
離線
版主
頭像

好正呀, 攪到我都想買 :lol: 不過, 仲要轉台 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 12:59 am 
離線
版主

原來俾你買左!
$3900?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 1:02 am 
離線
版主
頭像

你又睇啱呀 :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 1:02 am 
離線
版主
頭像

剪刺 寫:
原來俾你買左!
$3900?

平小小啦.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 1:03 am 
離線
版主

政 寫:
你又睇啱呀 :mrgreen:

我一直都睇中LG既VU2同P936
奈何個價仲好高, 搵唔到入手既機會

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 1:06 am 
離線
版主
頭像

P936 都揾唔到 !? 成街都係啦

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 1:09 am 
離線
版主

政 寫:

想要平既!!!
早排DCFEVER2手區有9成新白P936$1800, 遲左俾人買左

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 1:25 am 
離線
新手入場
頭像

請問呢部機係咪冇中文呢 ?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 1:26 am 
離線
版主

政 寫:

HSBC 信用卡係百老匯買P936有優惠$2990

Sony XPERIA ION $3076

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 1:27 am 
離線
版主

netkid 寫:
請問呢部機係咪冇中文呢 ?

英 / 韓 / 簡中

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 8:12 am 
離線
資深玩家
頭像

剪刺 寫:
原來俾你買左!
$3900?

$3900? 贵啦,还是二手。全新机最新价好似还便宜。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 8:46 am 
離線
版主
頭像

Les Chan 寫:
剪刺 寫:
原來俾你買左!
$3900?

陳sir, 第一,我冇你咁靚仔,唔會好似你咁個個都俾靚價你。第二,你經常出入深圳同國內其他地方,可以隨時去買平嘢! 第三,我只係打工仔一名,忙到死,點似你咁,身為老闆級, 鍾意幾時行開就行開! 咁咪只好俾貴幾百囉! 買到鍾意嘅機,唔使走嚟走去,咪當平左囉!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 9:16 am 
離線
新手入場
頭像

makgary 寫:
Les Chan 寫:
剪刺 寫:
原來俾你買左!
$3900?

陳sir, 第一,我冇你咁靚仔,唔會好似你咁個個都俾靚價你。第二,你經常出入深圳同國內其他地方,可以隨時去買平嘢! 第三,我只係打工仔一名,忙到死,點似你咁,身為老闆級, 鍾意幾時行開就行開! 咁咪只好俾貴幾百囉! 買到鍾意嘅機,唔使走嚟走去,咪當平左囉!

ching 所言極是.
只要自己夠得抵買,便已足夠了~~~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 06, 2012 9:20 am 
離線
版主

引言回覆:
有人講F200K雖然都有1800網絡,但就只支援香港3仔,CSL同牛柳台就用唔到喇

呢個口希望有師兄確認到,F160K 好似無呢個問題? :oops:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 278 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 19  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :