IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 3:27 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週五 3月 15, 2013 4:06 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

你攪好部機未? 我搵唔到果篇 LG 改 IMEI 果個教學 .......................

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 3月 15, 2013 5:24 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

你攪好部機未? 我搵唔到果篇 LG 改 IMEI 果個教學 .......................

真賴嘢!我再搵搵!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 16, 2013 3:05 am 
離線
版主

down番去4.0.4 V10H
終於有番IMEI同上到網同用到WIFI

但係有咩方便可以UP番去4.1.2 V20G, 而IMEI唔會唔見左, 同上到網?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 16, 2013 3:37 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:

但係有咩方便可以UP番去4.1.2 V20G, 而IMEI唔會唔見左, 同上到網?

似乎你用錯 rom

等 online upgrade 啦!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 16, 2013 4:29 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

似乎你用錯 rom

我驚有排等!!

個V20G真係超正超順超快!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 16, 2013 5:03 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

似乎你用錯 rom

如果K版機刷S版ROM有咩問題同影響?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 16, 2013 5:25 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

似乎你用錯 rom

如果K版機刷S版ROM有咩問題同影響?

我未試過 ........... 好大機會磚!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 16, 2013 8:09 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

似乎你用錯 rom

奶野!!!

重開部電話都係冇左網絡同冇左IMEI!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 16, 2013 3:46 pm 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

似乎你用錯 rom

奶野!!!

點會咁架?你部機邊到買架?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 16, 2013 4:31 pm 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

似乎你用錯 rom

奶野!!!

點會咁架?你部機邊到買架?

喺dcfever二手區……

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 12:57 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:

我未見過有 LG 機刷完有番個 IMEI, 再 reboot 之後就唔見!

睇怕你上手又是玩過卡刷版, 寫花左個 partition !!

我成日講 LG 個 partition 同其他機唔同, 一寫錯個 partition 都好似 harddisk 出 bad sector 一樣, 唔會即時死, 但慢慢就出好多問題!

再寫好, 即走!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 1:49 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

我未見過有 LG 機刷完有番個 IMEI, 再 reboot 之後就唔見!

睇怕你上手又是玩過卡刷版, 寫花左個 partition !!

我成日講 LG 個 partition 同其他機唔同, 一寫錯個 partition 都好似 harddisk 出 bad sector 一樣, 唔會即時死, 但慢慢就出好多問題!

再寫好, 即走!!

最"幣"我唔識寫!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 2:34 am 
離線
版主

就快俾部機玩死!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 2:35 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
就快俾部機玩死!!!

再刷一次 4.0.4

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 2:51 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:
就快俾部機玩死!!!

再刷一次 4.0.4

刷左, 有網絡, 上唔到網
REBOOT左就冇左IMEI

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :