IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 7:16 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週二 10月 22, 2013 8:17 am 
離線
資深玩家
頭像

朋友的G2 是從這裡的版友處購買,L版機,2星期左右之後出現了圖中情況,交回賣家他幫FLASH了一個大陸ROM,情況也是如此,但現在已不能FLASH 其他ROM落去,睇CASE應該係hardware賣,賣家回覆整要2千,如果叫我FD拎上華強整要幾錢到?

附加檔案:
IMAG0639.jpg [ 207.65 KiB | 被瀏覽 14258 次 ]
IMAG0640.jpg [ 272.71 KiB | 被瀏覽 14258 次 ]

文章發表於 : 週二 10月 22, 2013 2:43 pm 
離線
全職睇場
頭像

如果要換底版,上去整都要 2000 左右!

不過睇相似個屏有事?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 22, 2013 3:39 pm 
離線
資深玩家
頭像

想FLASH返原裝L ROM落去但出ERROR,好似係認左部機係D802唔比FLASH,有冇方法搞搞

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 22, 2013 3:44 pm 
離線
資深玩家
頭像

如果SCREEN壞整幾$ ?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 22, 2013 4:01 pm 
離線
資深玩家
頭像

已聯絡賣家,聽日比返佢FLAsH返L版睇下點先

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 22, 2013 4:09 pm 
離線
全職睇場
頭像

ivancheung 寫:
已聯絡賣家,聽日比返佢FLAsH返L版睇下點先

先 flash 番原裝 rom 睇下點先!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 22, 2013 8:31 pm 
離線
版主

點解唔買行貨? 肥花32G都只係$44XX

我之前買部行G都試過咁! 應該係螢幕安裝得唔好!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 10月 22, 2013 10:26 pm 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:

因為水貨可以換電同插咭囉 :-)

如果是屏有事就小意思!不過佢部機卡刷過強國 rom 就祝佢好運!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 23, 2013 2:38 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

如果是屏有事就小意思!不過佢部機卡刷過強國 rom 就祝佢好運!

有幾多人會換電?
通常香港人鍾意用尿袋!

冇插卡嘅港行32GB版本, 最少都有25GB用, 25GB會唔夠用?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 23, 2013 3:21 am 
離線
全職睇場
頭像

剪刺 寫:
有幾多人會換電?
通常香港人鍾意用尿袋!

冇插卡嘅港行32GB版本, 最少都有25GB用, 25GB會唔夠用?

我唔會換電, 不過我鍾意買電! 每款機都要買定幾粒, 放到個大肚先安樂 :lol: :lol:

就以 F240 為例, 我白色同黑色各一部, 但前後有 6 粒電!

附加檔案:
20131011_181410.jpg [ 134.76 KiB | 被瀏覽 14217 次 ]

文章發表於 : 週三 10月 23, 2013 8:21 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

即係可能刷唔返原版?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 23, 2013 1:23 pm 
離線
版主

剪刺 寫:
Kenny Li 寫:
剪刺 寫:

有幾多人會換電?
通常香港人鍾意用尿袋!

我以前都慣用尿袋,但現在 D 4 核4G 機就算用足水既 1A 尿袋都會一路叉住用一路跌 %(電) ,所以開始改策略要帶多粒電,我買電池既病情無阿公咁嚴重,只係每部機用 3 粒電,Weekday 2 粒,weekend 或 holiday 全日哨街就 3 粒,叉電就要靠座充幫拖了。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 23, 2013 4:27 pm 
離線
全職睇場
頭像

ivancheung 寫:
即係可能刷唔返原版?

應該可以刷得返! 但唔知佢卡刷時, 個 sector 寫得準唔準, 會唔會有後遺症!

你上 "機峰" 睇下, 好多都出事! 舉個例:
http://bbs.gfan.com/android-5886005-1-1.html

但去到 27 樓就有人發現有問題:
http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=redir ... =149345579

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 23, 2013 10:20 pm 
離線
資深玩家

可吾可以換電各有所好,我就帶外置電多,因為可以充其他野!

師兄部機,可能是硬件出事,可能是好件事,碟過再大件事都你一部電話!

整一整貴這買行貨!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 23, 2013 11:38 pm 
離線
資深玩家
頭像

朋友比返賣家FLASH回原裝L版....沒有改善....報價2000幫佢寄返korea整.....佢仲諗緊,買左一個月也未夠 :-(

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :