IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:46 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週二 8月 30, 2016 11:03 am 
離線
新手入場

部機尋晚OTA update時hang機
之後不斷boot loop
我用ODIN flash 咗個舊版 rom之後開到機
但佢一開機就繼續update 啲內置 apps
搞到啲新apps 同舊 rom 唔夾,不停force close
連想再OTA update都 error

我想搵返個最新嘅rom 用ODIN flash 睇吓得唔得
但上sammobile見唔到有港行嘅firmware
請問S7 港行rom 係乜 version同邊度有呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 8月 31, 2016 12:08 am 
離線
全職睇場
頭像

BoDyTaNk 寫:
搞到啲新apps 同舊 rom 唔夾,不停force close

你先 WIPE 一次再 flash 得唔得?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 9月 01, 2016 1:40 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
BoDyTaNk 寫:

你先 WIPE 一次再 flash 得唔得?

已經問人攞咗個version no.,download咗個firmware flash 咗,開得返機,不過都係有啲傻傻地,想用helium backup 啲app&data,點知個app係咁話我個usb connection 要轉返ptp mode.但其實我明明已經係用緊ptp mode :?

都係搞唔掂,唯有攞返去samsung搞搞佢

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 9月 02, 2016 11:59 pm 
離線
全職睇場
頭像

BoDyTaNk 寫:
已經問人攞咗個version no.,download咗個firmware flash 咗,開得返機,不過都係有啲傻傻地,想用helium backup 啲app&data,點知個app係咁話我個usb connection 要轉返ptp mode.但其實我明明已經係用緊ptp mode :?

唔好煩啦! 俾返三星好過!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2016 6:34 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
BoDyTaNk 寫:

唔好煩啦! 俾返三星好過!

我都唔想搞架,不過想攞返啲data,咪焗住試下,再加上唔delete哂啲嘢就攞去維修,好似唔多安全

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 16 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案